Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 44

Koncerter i Aarhus, uge 44

2524
0

Endnu en uge, endnu en bunke gode koncerttilbud i Aarhus. Vi tager en runde. 

Torsdag d.30/10

Vi starter på Backstage, hvor der er uforfalsket rock med denim, læder, krøller i håret og moustacher. Hele tre bands vi har haft i anmeldelsesmaskinen her på siden er på plakaten. Lucer er det nyligst anmeldte, deres selvbetitlede EP lyttede Thomas til i august, hvor han blandt andet skrev: “Ifølge pressemeddelsen er Lucer blevet udråbt som det nye D:A:D, Danmarks svar på AC/DC eller blot et fucking fedt rock band, og sidstenævnte er de uden tvivl”. Hele anmeldelsen kan du læse HER. De to øvrige bands, Förtress og TurboChild har jeg begge oplevet live, også sammen da de tidligere i år spillede på Studenterhuset. TurboChild‘s EP anmeldte jeg for et års tid siden til 4 stjerner og skrev blandt andet: “TurboChild’s første EP er alt i alt et fornøjeligt bekendtskab, som absolut er velegnet til rockstunder med gutterne, en håndfuld bajere, og hvad der nu måtte høre til. Gerne oplevet live”. Endelig behøver Förtress efterhånden næppe den større introduktion, for de har spillet vidt og bredt omkring i landet det seneste års tid, blandt andet på dette års Roskilde Rising, hvor vi fangede dem i GFRock-regi og kvitterede med 4 stjerner for en svedig live-koncert. Tre gange energisk og løssluppen rock’n roll, det bliver sgu Ugens anbefaling.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr (kun kontant)
Fredag d.31/10

Vi bliver i Mejlgade-baggården og på Backstage, hvor der også fredag er tre bands på plakaten. Øverst står denne gang det københavnske DIY-hardcore band Scarred By Beauty, hvis seneste album Cape Zero blev anmeldt til 4 stjerner af Ken i august sidste år – anmeldelsen kan du læse HERThe Wakers og Invisius er også på programmet.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. (kun kontant)

På Train er der andre boller på suppen. Her er Love Shop (med Jens Unmack som eneste tilbageværende medlem) klar til at spille numre fra det nye, roste album, Kærlighed og straf, som udkom d.20. oktober. Det er 10. studiealbum fra Love Shop, som også uden Hall og Hassig holder højt niveau. Hverdagens Helte varmer op.

Train, døre kl. 20.30, start kl. 21.30, 190 kr. 

På Voxhall er der også dansksproget besøg fra en anden albumaktuel kunstner, nemlig den tidligere Figurines-frontmand Christian Hjelm, som udgav sit andet soloalbum, Vaskeægte, i august. Her på siden anmeldte Kristina albummet til 5 stjerner, og skrev blandt andet: “Christian Hjelm kan skrive kærlighedssange uden at de bliver kliché, men i stedet stemningsfyldte hits på hans egen originale facon. Netop derfor giver albummets navn Vaskeægte god mening, og ville nok være det ord jeg ville vælge hvis jeg skulle beskrive Hjelm med ét ord”.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr. 
Lørdag d.1/11

Vi bliver hængende på Voxhall lørdag, hvor Chan Marshall, bedst kendt som Cat Power, spiller solo. Cat Power har siden midten af 90’erne udsendt anmelderroste albums og hun har endvidere et trofast publikum. Jeg har endnu selv til gode for alvor at “opdage” Cat Power, men hendes blanding af indie-pop, blues, folk, soul og rock virker absolut tillokkende at dykke ned i. Nico Turner supporter.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 280 kr. 

Vi afslutter ugens runde på Radar, hvor der et særdeles spændende lørdagsprogram. Her er der nemlig Mastermind Fest, hvilket betyder at Mastermind Records holder “label night”. Det gør de med hele 11 navne på plakaten, blandt andre Powersolo, som vi har skrevet mangt og meget om, og Narcosatanicos, som vi oplevede på Roskilde Rising, og hvis debutalbum Ken sendte 6 stjerner efter i sin anmeldelse. Derudover er der 9 andre bands der kan krølle dine ører, så der er god grund til at kigge forbi.

Radar, døre kl.19, start kl. 19, 85 kr. 
Det var ugens oversigt herfra – stay classy, Aarhus!

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSpit Rusty: Tin Foil Hats & Magic **** (4/6)
Next articleSteppeulvene – Dunhammeraften – 30/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.