Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 41

Koncerter i Aarhus, uge 41

2141
0

Vi tager igen et kig på, hvad spillestederne i Aarhus byder på, mens vinden rusker udenfor og der sniger sig regnvejr ind over landet. 

Fredag d.9. oktober

Det er komprimeret omgang i denne uge, så vi inddrager også lige mandag i uge 42 til at fylde op med. Fredag lægger vi ud på Vestergade 58, hvor den rutinerede guitarist Per Christian Frost spiller med sit band. Han har blandt andet været guitarist i Gnags og har bakket en lang række danske kunstnere op med sit guitarspil, ud over at han altså også har en solokarriere at passe. Det er altså en rutineret og dygtig herre vi har at gøre med her, hvor du får chancen for at opleve ham og band i Vestergade 58’s intime rammer.

NyV58, kl. 21, 120 kr. + gebyr

Vi kigger også lige forbi Sway, hvor RECession Festival rører på sig, inden den for alvor løber af stablen om to uger. Denne aften kan man opleve tyske Rummelsnuff og lokale CrackDown. Sidstnævnte “fører 80’er electroen ind i nutiden”, mens førstnævnte er en fiktiv karakter skabt af bodybuilder, udsmider og musiker Robert Baptist. Musikken beskrives som electropunk-gassenhauser, med både mørke ballader og slagsange om sport.

Sway, kl.21.30, gratis

Samme aften byder også på en for længst udsolgt koncert med Crosby, Stills & Nash i Musikhuset, og Aarhus Psych Fest på Radar. Det er tredje gang, der er Psych Fest i Aarhus, de to første omgange kan du læse mere om i reportageform – reportagerne kan findes sammen med vores andre skriverier om festivalen HER. Årets udgave byder på danske navne som Kogekunst, Puja, Deadpan Interference, The Foreign Resort og Fribytterdrømme (tryk bare løs på navnene, så kommer du ind på anmeldelser af dem), mens der fra udlandet er besøg fra blandt andre svenske Ra og amerikanske Destruction Unit.

En større gennemgang af årets program kan læses i denne opdaterede udgave af GFR Anbefaler, som i første omgang var banen i september. Og jeg anbefaler da lige festivalen igen – Ugens Anbefaling!

Spilleplan fredag:
Radar:
20.00 – Puja
22.00 – Nils Gröndahl
23.00 – RA (SE)
00.00 – Fribytterdrømme

The Lunar Suite (Rå Hal):
21.00 – Camera (DE)

Spilleplan lørdag:

Radar:
19.30 – The Brazierlights In The Window
20.30 – The Foreign Resort
22.30 – The Love Coffin
23.30 – Deadpan Interference
00.30 – Destruction Unit (US)

The Lunar Suite (Rå Hal):
18.45 – Kogekunst
21.30 – Bleach Blondes

Radar og Den Rå Hal, døre kl. 18 begge dage, 150 kr (partout), 85 kr. fredag, 80 kr. lørdag

Lørdag d.10. oktober

Så kom vi på sin vis også omkring lørdag med Psych Fest, og derudover byder lørdagen også på en udsolgt The Tallest Man on Earth koncert på Voxhall – hvis du har billet, vil jeg kraftigt anbefale at få Phil Cook med, som varmer op. Han er god. Hvis du ikke har billet, ja, så kan du ikke bruge den information til så meget lige nu, men tjek alligevel Cook ud ved lejlighed.

Mandag d.12. oktober

Ja, det var lidt skrabet, ikke? Nå ja, altså ud over en festival og et par andre gode tilbud…så…måske ikke så skrabet alligevel? Uanset hvad, kan mandagen godt være med – endda med to gode bud. Vi starter på Voxhall, der har hele tre udenlandske bands på plakaten. Det drejer sig om progressiv islandsk metal i form af Sólstafir, progressiv tysk metal med The Ocean, og endelig instrumental post-rock fra japanske Mono. The Ocean fangede vi på Roskilde Festival sidste år, det kan du læse nogle linier om i reportagen HER. Kort fortalt var det ganske anbefalelsesværdigt, så er du til progressiv rock og metal, så drøn forbi Voxhall.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 19.30, 180 kr. 

Vi runder af på Radar, som også har internationalt besøg – og faktisk af et ganske vægtigt rocknavn. The Jon Spencer Blues Explosion  har et godt ry som live-navn, og den amerikanske trio får i hvert fald nogle gode rammer at udfolde deres beskidte blues-rock angreb i på Radar.  Opvarmning står The Legendary Tigerman for.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, 150 kr. 

Således bevægede vi os let og elegant ind i efterårsferien, hvis det altså er noget du holder. Det gør denne oversigt formentlig, men er tilbage i starten af uge 44.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleChemical Breakdown – Let Yourself Go EP ★★☆☆☆☆
Next articleEssence: Prime ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.