Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 39

Koncerter i Aarhus, uge 39

2647
0

Vi tager endnu en rundtur på spillestederne og lurer på hvor det rocker i Aarhus i denne uge. 

Torsdag d.25/9

Vi starter på Radar, hvor den grønlandske sangerinde og sangskriver Nive Nielsen spiller med sit backing band, The Deer Children. Hun har blandt andet spillet på Roskilde Festival i 2011, og vandt i 2012 Kronprinsparrets Stjernedryspris. Derudover har Nielsen og band turneret flittigt med hendes følsomme sange om blandt andet kaffedrikning og insektdrab med støvsuger, blandt andet i USA.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Samme aften er der, til fordel for Ungdommens Røde Kors, koncert på HeadQuarters. Blandt de optrædende er pigetrioen Velvet Volume, som er ret aktive på spillestederne i øjeblikket. Og det er jo herligt når de nu spiller energisk rock med potentiale til at blæse dig bagover. På plakaten er også Fjer og Jongpadawan.

HeadQuarters, døre kl. 19, 40 kr. 

Fredag d.26/9

Weekenden byder også på Newbees Festivalen, der finder sted på Studenterhus Aarhus, som fokuserer på nye danske navne inden for mange forskellige genrer. Fredag er for mig en række ubeskrevne navne: Feel Freeze, B A U, Trip-E, Sherpa og Skinz.

Lørdag d.27/9

Newbees anden dag byder til gengæld på lidt mere velbeskrevne navne her på siden. Blandt dem er retro-rockerne Paper Tigers, som kollega Ken interviewede tilbage i marts måned. Dengang udtalte de blandt andet følgende til spørgsmålet om hvorfor man skal opleve dem live: “Fordi vi er Danmarks bedste til netop at spille live. Vi mener selv at vi er Danmarks bedste liveband, og der er ingen tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før at den brede befolkning også opdager det. I modsætning til flere andre som også kalder sig Danmarks bedste liveband, så leverer vi et show fra hjertet, og ikke noget som er aftalt på forhånd”. Se det var jo lidt af en udtalelse, som man kan få be- eller afkræftet lørdag. På plakaten er også Quick Quick Obey som jeg oplevede på årets Spot Festival (reportage med blandt andet omtale af deres optræden HER), hvor jeg også interviewede de sympatiske Thy-drenge. Endelig er de lokale metal’n roll helte fra I’ll Be Damned på programmet, dem har vi skrevet vidt og bredt om, og vi venter stadig på opfølgeren til deres første EP. Tålmodigt.

Det var tre gode grunde til at møde op på Studenterhus Aarhus, og der er endda to mere i form af Rosenthal og Lowly. Derfor får Newbees Festival Ugens Anbefaling herfra.

Studenterhus Aarhus, døre kl. 20, En-dags billet: 75/150 kr., partoutbillet 125/250 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer)

Et andet godt lørdagstilbud finder vi på Radar, hvor One-Eyed Mule træder op. De udgav for nylig deres 5. album, hvilket Ken sendte 5 stjerner efter i sin anmeldelse, hvor han blandt andet skrev: “For the Hollywood Heart in your Girlfriend er på sin vis en lidt fragmenteret størrelse, som 9 kortfilm der afspilles lige efter hinanden. Men selv om de skaber forskellige billeder og stemninger, så er der alligevel nogle udefinerbare følelser og fællestræk der binder dem sammen og skaber et samlet udtryk, der giver mening og en fornemmelse af sammenhæng. Musikalsk er det doseret helt optimalt, med smagfuld instrumentering og lækre arrangementer. Ligesom den hverdag der besynges, så er albummet på overfladen måsek ikke noget ud over det sædvanlige og alligevel et lille mirakel i sig selv”. 

Som opvarmning spiller Karrierekanon-finalisterne In Lonely Majesty, som jeg lavede et lille interview med netop i forbindelse med årets finale i Karrierekanonen. Det kan du læse HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Vi slutter rundturen på Atlas, der byder på The New Spring – og hvem kan ikke bruge sådan et her i det regnruskende efterår? I front for bandet er Bastian Kallesøe, der tidligere slog sine folder i Shout Wellington Air Force, men gik solo for tre år siden under navnet The New Spring. Han fremfører to albums i deres helhed. Først Late Bloomer, som allerede er på gaden, og 1000 Songs Leaped Into The Air And Clearly It Is A Sign, som til gengæld endnu ikke er udgivet. Kallesøe har fået ros fra mange sider for sine udgivelser og optrædener som The New Spring, så der kunne også være gode ting i vente her.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 110 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleNirvana – Drain You – 25/9 – 2014
Next articleSaint Rebel: Saint Rebel *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.