Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 37

Koncerter i Aarhus, uge 37

2493
0

Så er vi igen tilbage i “normalen” i Aarhus ovenpå festugen. Det er blevet efterår, men vi skal alligevel frem til næste uge før spillestederne for alvor begynder at bugne. Der er dog alligevel lidt godbidder at finde. 

Onsdag d.9. september

Vi starter onsdag aften med Aarhus Psych Fest Pre-event på Radar. Aarhus Psych Fest var temaet for ugen GFR Anbefaler, som du finder lige HER, så her vil jeg nøjes med at nævne at aftenens tre bands er engelske Brahma-loka, amerikanske The Warlocks og danske The Tales of Murder and Dust.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, 86 kr. 

Torsdag d.10. september

Vi bliver på Radar torsdag, hvor vi skal udfordres, skal vi. Her får du to spændende danske navne i form af Kvindebandet og We Like We. Radar har valgt at kategorisere det som “avantgarde”, og det er ikke helt ude i hampen. Jeg anmeldte selv We Like We’s debutalbum tilbage i januar, hvor jeg blandt andet skrev:  “Er det rock? Ikke i gængs forstand, men der er elementer som vil tiltale oplevelseslystne post-rock lyttere, og dem, som også værdsætter klassisk musik, og jeg er fuld af respekt for initiativet”.

De to bands vil udfordre koncert-konventionerne i løbet af aftenen, så er du eventyrlysten, så er det med at hoppe på. Kvindebandet beskrives i øvrigt på følgende måde: Kvindebandet afsøger storladenhedens absurditet og minimalismens mæthed i en upoleret og genrebrydende musik skabt igennem en naturlighed af humor, alvor og melankoli.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Fredag d.11. september

Vi tager lige en tur mere omkring Radar fredag, hvor der er amerikansk besøg fra Big Sandy And His Fly-Rite Boys, som gennem de sidste 25 år har spillet over 3000 koncerter. Amerikanerne gør sig i ufortyndet frydefuld rockabilly, rock ‘n’ roll, honky-tonk, rhytm ‘n’ blues, soul og doo-wop, så der er lagt op til fest. JC Hawkins & The Model A Playboys er support.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 

Så skal vi også en tur i Mejlgade, hvor Backstage har tredobbelt metal på plakaten. No Return (fransk thrash/death), Pandemia (tjekkisk død) og Aphyxion er navnene og sidstnævnte har vi haft i spalterne flere gange her på siden. Senest sidste år, hvor Ken oplevede bandet både på album (Earth Entangled anmeldt HER) og live, på Uhørt Festival, hvor bandet høstede 5 stjerner:

“Selv om en halv time i solen ikke er lang tid, så formåede Aphyxion alligevel at give smagsprøver på, at de stort set har det man kunne kalde “hele pakken”. De har har udstrålingen, de kan både tonse igennem og ramme et mere groovet leje, de har gode sange nok til et solidt sæt – the sky is the limit, og på Uhørt var den klar og blå for Ribe-bandet”. Så hvad kan det ikke blive til i det aarhusianske aftenmørke?

Backstage, døre kl. 19 (?), 80 kr. 

Lørdag d.12. september

Vi hopper frem til lørdag, hvor HeadQuarters melder sig på banen med besøg fra amerikanske Danny Malone. Den amerikanske singer-songwriter er en af de få singer-songwritere, der kan finde på at tilføje lidt koreograferet dans eller pludselig stage-dive – så der er måske også en oplevelse i vente her?

HeadQuarters, kl. 19, 75 kr. 

Vi slutter ugens rundtur tilbage på Backstage, hvor Dear Delusion holder album showcase. Sidst de udgav album anmeldte Mikkel her på siden, og skrev blandt andet: “De nødvendige grundelementer er til stede i rigt mål, og med erfaring kommer træfsikkerhed og originalitet i kompositionerne, så denne signatur håber afgjort på mere fra trioen”. Med denne aften er også The Kamshaft og Magnified Eye.

Backstage, kl. 19, 40 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleJet Black – Black – 9/9 – 2015
Next articleLysår: Teknisk Knockout ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.