Home Seneste August 2014 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 34

Koncerter i Aarhus, uge 34

2230
0

I starten af august har Aarhus budt på koncerter med navne som Deafheaven, Bill Callahan og Neko Case, og i denne uge er der igen gode muligheder for at få en kvalitets-musikindsprøjtning. Vi giver en håndfuld bud. 

Tirsdag d.19. august

Allerede i aften, tirsdag, er en godbid i vente når Sun Kil Moon, alias Mark Kozelek, besøger Atlas. Tidligere var Kozelek frontmand i Red House Painters, og sine sangskriverevner derfra har han taget over i Sun Kil Moon, som jævnligt indkasserer flotte anmeldelser, senest for Benji, der er blevet udråbt til et af årets bedste albums. Kozelek har ry for at være lidt utilregnelig live, men sangene holder en uomtvistelig kvalitet, så hvis mørk, afdæmpet og intens er positive ord i din musiksmag, så bør du sikre dig en billet.

Atlas, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, 220 kr. 

Endnu en tirsdags-godbid! På Train er der nemlig besøg fra mægtige Machine Head, som jeg selv tidligere har oplevet rasere Train for 5 år siden. Californierne har efterhånden mange albums i bagkataloget, senest Unto the Locust, som Ken anmeldte, som en af de første skiver nogensinde, her på GFRock tilbage i 2011. Jeg har selv været med på Machine Head vognen siden de debuterede med Burn My Eyes i 1994, et album, der stadig står som et af de stærkeste groove-thrash albums i 90’erne, i hvert fald i min bog. Siden har Machine Head holdt et stabilt højt niveau, selv om de i slut-90’erne leverede et par mindre inspirerede albums, inden de vendte tilbage med den monumentale Through The Ashes of Empires i 2003 og den ligeledes glimrende opfølger The Blackening fra 2007. Nu lægger de så igen vejen forbi Train, og skulle have nyt materiale i støbeskeen. Hvordan det lyder, får man nok en smagsprøve på i aften. Machine Head får ugens anbefaling. Husk ørepropper. Danske Impalers sørger for opvarmningen.

Train, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, 295 kr. 
Torsdag d.21. august

Torsdag sættes Flux Festival i gang på Radar. Flux Festival er en alternativ musikfestival, med fokus på det kompromisløse, udfordrende og eksperimenterende, og finder sted over 3 dage (torsdag-lørdag) forskellige steder på Godsbanen. Denne aften altså på Radar, hvor Gooms, Teen Beams og Birthgiving Toad sparker løjerne i gang. 160 kr. koster en partoutbillet, og ud over de tre allerede nævnte, kan du opleve blandt andre Communions, Yung, SOL og The Wands i løbet af festivalen. Er du til det skæve og skramlede fra undergrunden, så er der ingen vej udenom.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 160 kr (partout)
Fredag d.22. august

Mens Flux Festival fortsætter på A- og B-huset, byder Radar på en lidt anden form for musik fredag aften. Her får man også en trio af bands for sine penge nemlig Huldre, Ball Noir og The World State. Førstnævnte hev en tredjeplads hjem i Wackens Metal Battle med deres folk-metal, mens hollandske Ball Noir spiller “Doom ball”, en form for heavy balfolk musik – hvordan det så end lyder. Aftenens sidste navn er det lokale progressive rock/metal band The World State, som sidste år udgav EP’en Flier, der fik 4 stjerner og mange rosende ord med på vejen i Ken’s anmeldelse. Er man eventyrlysten i forhold til sin rock/metal, så er Radar nok stedet at dukke op denne fredag.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 80 kr. 
Lørdag d.23. august

Vi slutter ugens rundtur på Atlas, hvor Blunt vælter ind med deres reggae/rock/metal fusion. Jeg anmeldte bandets koncert på Radar sidste år i marts, en intens og svedig omgang, som jeg kastede 5 stjerner efter (læs anmeldelsen HER). Blunt er ganske kort fortalt så absolut værd at tjekke ud live, så skal du alligevel ud og vifte med ørerne i byen, så start festen på Atlas. Total Hip Replacement sørger for opvarmningen.

Atlas, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 90 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe Liberty Illusion: Multiverses (EP) ** (2/6)
Next articleLucer – Working In The Moonshine – 20/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.