Home Seneste August 2014 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 32-33

Koncerter i Aarhus, uge 32-33

2580
0

Så er vi atter klar med en koncertguide til Smilets by. Med et enkelt spændende koncerttilbud på uge 32’s faldereb, og et større udbud i uge 33. Der er både etablerede og upcoming navne i mellem.

Søndag d.10. august

Hypede og omdiskuterede amerikanske Deafheaven besøger Aarhus og Voxhall søndag aften, med deres blanding af post-rock og atmosfærisk black metal. Bandet har fået glimrende anmeldelser for sidste års Sunbather, mens det til gengæld er blevet livligt diskuteret om bandet kunne kategoriseres som black metal eller ej – Ken skrev et RockRoulade-indlæg, der blandt andet omhandlede debatten tilbage i februar, og det kan du læse HER. Genrepuritanister mente at det kunne de ikke, mens andre mente at bandet spillede en afart af genren. Om man synes det er black metal eller ej, så er den atmosfæriske omgang post-rock/black ganske spændende at lægge ører til, hvis man ikke har noget mod skærende guitarer og skrigende vokal – og atmosfæriske stykker ind i mellem. Deafheaven får uge 32’s anbefaling.

Voxhall, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, 170 kr. 
Mandag d.11. august

Mandag er der igen kvalitetsmusik på Voxhall, dog i en noget anden boldgade. Her er det singer-songwriteren Bill Callahan, der lægger vejen forbi. Callahan har efterhånden mange roste albums i bagkataloget, senest sidste års Dream River. Callahan blander gerne både rock, pop, blues, soul og gospel i en både akustisk og elektrisk blanding. Alasdair Roberts leverer support.

Voxhall, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, 260 kr. 

Tirsdag d.12. august

Det bliver til et hattrick for Voxhall, der tre dage i træk leverer stærke navne. Tirsdag aften er det Neko Case, som kommer på besøg med sin blanding af americana og indie-folk-rock. Case er stadig medlem af The New Pornographers sideløbende med sin solokarriere, hvis seneste album bærer den omfattende titel The Worse Things Get, the Harder I Fight, the Harder I Fight, the More I Love You. Selvsamme album var nomineret til en Grammy i “Best Alternative Music Album” kategorien. Stærk vokal og gode sange leveret af en sangerinde, der lader til at være på toppen af sin karriere. Med som opvarmning er Maggie Björklund. Det bliver uge 33’s anbefaling herfra. 

Voxhall, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, 180 kr. 
Onsdag d. 13. august

Der er nu stadig masser at komme efter på rockfronten efter tirsdag også. Onsdag er der dansk upcoming på plakaten på HeadQuarters. Her er det duoen Black Dog Howl, der indtager spillestedet. Bandets debut-EP anmeldte Thomas her på siden for nylig til 4 stjerner og skrev blandt andet at bandet leverer: “(…) et troværdigt, nedbarberet, råt, simpelt og beskidt udspil, hvor EP’ens 6 sange er båret af forsanger Mazdak Khosravi’s rustne, dybe stemme og fine guitarspil, og bakket op af trommeslager Signe Møller Rosendal’s lyse vokal og tighte trommespil”. Læs hele anmeldelsen HER

 HeadQuarters, døre kl. 19, 60 kr. 

Lørdag d.16. august

Torsdag og fredag kan du få lov at hvile ørerne lidt, men lørdag er der til gengæld to tilbud at vælge mellem. Først på HeadQuarters, hvor navnet på plakaten er Catch The Breeze, som holder release for deres debut-EP, som Ken netop har anmeldt til hele 5 stjerner. Bandet består af rutinerede folk med erfaring fra blandt andre Yellowish og Mixtune for Cully, og roterer om et alternativt rockende/shoegazende udtryk. Electro-punkerne War Drums, hvis debut-EP jeg selv anmeldte for knap et år siden til 4 stjerner (den kan du læse om HER), spiller også.

HeadQuarters, arrangementsstart kl. 19, 40 kr. 

Endelig er der på Godsbanen, hos Radar,  Mono i Stereo, med Spit Rusty, Fabl, The Silent Low og Cáninus. Fire gode bud på rå rock fra undergrunden. Spit Rusty benytter koncerten til at holde release for deres nyindspillede Tin Foil Hats and Magic (den lytter vi gerne til, nudge, nudge…), mens vi i maj anmeldte The Silent Low‘s EP 2014. Fire stjerner uddelte Thomas dengang og skrev blandt andet: “(…)de tre sange på EP’en smager da også af bands som Stone Temple Pilots, Truckfighters, Fu Manchu, Alice In Chains og vokalen sender tankerne godt 23 år tilbage i tiden, hvor Marcus Winther-John og hans kumpaner i Inside The Whale huserede på de danske spillesteder. Derudover er der krydret godt med masser af guitar-lir, tunge riffs og lige-ud-af-landevejen attitude”. Hele anmeldelsen kan læses HER. Cáninus og Fabl er relativt ubeskrevne blade hos undertegnede, men umiddelbart er det da et rigtig spændende line-up for en flad 50’er.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 50 kr. 
Der er altså en god del at vælge mellem i Aarhus, og vi vender tilbage med nye anbefalinger i uge 34.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag! 

 

Previous articleCatch The Breeze: Catch The Breeze (EP) ***** (5/6)
Next articleRedwood Hill – Aten – 11/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.