Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 19

Koncerter i Aarhus, uge 19

2460
0

Spot Festival er knap overstået før en koncertuge med nogle overordentligt spændende navne iblandt er over os i Aarhus. 

Tirsdag d.5. maj

Allerede tirsdag aften er der et par sværvægtere på programmet. Vi starter med ugens anbefaling, som går til amerikanske Swans, som rammer Voxhall. Bandet eksisterede i sin første periode indtil 1997, og blev gendannet i 2010. Gendannelsen har resulteret i lidt af et gennembrud med først My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky og siden de to monumentale dobbeltalbums, 2012’s The Seer og sidste års To Be Kind, som begge blev enorme anmeldersucceser. Jeg anmeldte selv The Seer tilbage i 2012, og skrev dengang blandt andet: “Swans er grimt og grumt, smukt og galsindigt, forvirrende, frustrerende og ind i mellem berusende”, og kvitterede med 5 stjerner. Lige så kompromisløse Swans er på album, mindst lige så kompromisløse skulle de være live, så derfor kan man forvente en støjende, voldsom og speciel koncertoplevelse, hvis man altså tør lægge vejen forbi Voxhall tirsdag aften. Der er support ved Okkyung Lee.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 230 kr. 

Er man til mere dæmpede toner, så er der også et glimrende tilbud hos naboerne Atlas, hvor ligeledes amerikanske Sam Amidon er på besøg. Amidon’s fortolkninger af den traditionelle amerikanske sangskat har indbragt ham bunker af rosende omtaler, og tirsdag aften kan man høre ham udfolde sang- og guitar/banjo/violin-evnerne på Atlas.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 130 kr. 
Onsdag d.6. maj

Rigtig retro bliver det på Fætter Eskil onsdag, hvor The Beatophonics spiller. Bandet har debutalbum på vej (det udkommer d. 11/5), men de har allerede gjort opmærksom på sig selv ved deres live-koncerter på blandt andet Vega. Stilen er beat og pigtråd som den lød i 1960’erne.

Fatter Eskil, kl. 21, 60 kr. 

Torsdag d.7. maj

Torsdag skal vi en tur omkring Radar, hvor lokale Fright Eye og israelske Häxxan spiller. Fright Eye er blandt bannerførerne på den aarhusianske punk-scene, mens Häxxan spiller fuzz/garage-rock. Det larmer grangiveligt på Radar torsdag aften.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 40 kr. (kun dørsalg)
Fredag d.8. maj

De live-stærke rockveteraner The Sandmen besøger Voxhall fredag aften. De har deres syvende studiealbum, og det første på dansk, Den bedste dag, med i baggagen. Et album, der har fået en lidt blandet modtagelse. Til gengæld er der fortsat topkarakter til bandet live i diverse anmeldelser, så der skulle være noget nær garanti for en gedigen rockoplevelse.  Niels Gröndahl varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr.

ORA’s Plekter-program sender Exit Fields og Indian Cane på besøg hos Backstage i Mejlgade fredag aften, og de to bands er leveringsdygtige i henholdsvis en blanding af electro-pop og rock, og beat/surf-inspireret rock.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

Fredagen byder også på en smagsprøve på noget af det bedste rock Grønland har at byde på, når Small Time Giants og Nanook besøger HeadQuarters. Small Time Giants havde god succes med debuten Stethoscope, et album, bandet havde arbejdet på at finansiere gennem længere tid. Jeg skrev blandt andet følgende i min anmeldelse af albummet: “Det er dog for det meste ikke til at høre, at kvartetten er fra Grønland. Lyden er international, og selv om teksterne henviser til at vokse op på Grønland og grønlandske hændelser, så er det også almengyldige menneskelige følelser, der står i centrum i teksterne undervejs. Stethoscope er samtidig et ambitiøst værk, der ikke er bange for at bruge store armbevægelser og male med en bred pensel. Det er både albummets styrke og svaghed. Er man til storladen guitarrock, vil man være i godt selskab med Small Time Giants“.

I anledning af albummet blev det også til et interview med bandet, om at være opvokset og spille rock i Qaqortoq, om grønlandsk rock, politiske tekster, og meget mere. Det kan du læse HER. Nanook beskrives som grønlandsk-sproget pop/rock, der stemningsmæssigt fluktuerer mellem følelser af afsavn og håb.

HeadQuarters, døre kl. 19, 120 kr. 
Lørdag d.9. maj

Mudhoney var en del af grunge-generationen, men blæste aldrig helt så bredt igennem som Nirvana, Pearl Jam og Soundgarden. Til gengæld fortsatte Mudhoney deres musikalske produktion og seneste album, Vanishing Point, fra 2013, viste et band, der bestemt ikke er gået i stå. Mudhoney har gennem årene været eksponenter for en eksplosiv blanding af blues rock og punk, og det er der ikke ændret synderligt ved. Barton Carroll supporter.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 180 kr. 

Vi slutter af med et blues-stormvejr, når Thorbjørn Risager & Black Tornado indtager Atlas lørdag aften. Risager og band vandt sidste år en DMA for bedste blues-udgivelse, og i vores interview med Risager sidste år fortalte han blandt andet: “Jeg kan huske at et af medlemmerne i bandet for nylig udbrød “Hold nu kæft, det er en velsmurt maskine det her band”. Jeg synes den udtalelse siger en del om fordelene ved at holde sammen som band i mere end 10 år” – Risager og band har rigtig mange koncerter under vesten, så skal du prøve en tur i blues-maskinen, så er det altså lørdag aften chancen er der.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 20, 160 kr. 
Der er masser af gode rocktilbud i Aarhus, så spring med på et eller flere af dem.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articlePeter Brandt – Nætter – 5/5 – 2015
Next articleGoodbye Lisichka: Shadow Rabbits ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.