Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 12

Koncerter i Aarhus, uge 12

2276
0

Vi skal godt omkring i det musikalske landskab i Aarhus i denne uge – følg med en tur rundt på spillestederne lige her. 

Onsdag d.18. marts

Vi lægger hårdt ud med Devin Townsend Project onsdag aften. Den tidligere Strapping Young Lad-frontmand Devin Townsend er kendt som en metallens stærkeste karakterer og har ry for at være et fremragende live-navn, der er garant for energi, humor og unikke oplevelser. Jeg har aldrig selv haft fornøjelsen, men dem, som har, er altid store fortalere for Devin Townsend Project, som har 2014-albummet Z2 med i rygsækken. Periphery er special guest og Shining leverer support.

Voxhall, døre kl. 19, koncert kl. 20, 200 kr. 

Upcoming lokal rock kan man også finde onsdag aften på HeadQuarters, hvor vi finder Dog In A Bag og Magnetic Animals, begge unge bands med en enkelt EP under vesten. Begge skulle være energiske størrelser.

HeadQuarters, kl.19, 40 kr.

Torsdag d.19. marts

Vi bevæger os frem til torsdag, hvor man kan vælge at tilbringe aftenen i ungt selskab, med den tidligere oktet og nuværende sekstet Waldo & Marsha og Slaughter Beach. Trods en lav gennemsnitsalder har Waldo & Marsha allerede flere udgivelser bag sig, hvor de især har bevæget sig i en shoegazende My Bloody Valentine-ish lyd. Men på seneste EP er der sket et og andet, på In It To Win It er det blevet mere kitschet, poppet og forårsagtigt – og de ord kan sagtens være plus-ord, hvis man gør tingene godt. Om det er tilfældet for Waldo & Marsha, ja det kan man høre med egne ører på Radar torsdag aften. Slaughter Beach går under betegnelsen indie-pop.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Det er hverken shoegaze eller forårspop man finder på Voxhall, men derimod et stykke dansk rockhistorie, i form af Skousen & Ingemann.  De to garvede herrer har igen slået pjalterne sammen, og begge er i god form. Således oplevede jeg Peter Ingemann som frontmand i gendannede Young Flowers i februar på Atlas, og her var der godt med spræl i bassisten. Niels Skousen begik også et af sidste års bedste albums, så der er ikke så meget at betænke sig på, især hvis man ikke har oplevet de to før. Herfra Hvor Vi Står fra 1971 er de to herrers store bidrag til den danske rockhistorie, men herudover blev der også leveret en del af Skousen’s solomateriale sidst jeg oplevede dem sammen, på Voxhall for et år siden – den koncert kan du læse om HER.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 250 kr. 

Fredag d.20. marts

Fredag byder også på et bredt udvalg. Her starter vi på Radar, hvor Ladylion og The Polarshift er på programmet. Ladylion udgav sidste år debutalbummet To The Wishing Well, som jeg selv anmeldte her på siden, hvor jeg blandt andet skrev: “Der er ganske enkelt mere sødme end bid på The Wishing Well. Men derfor er albummet nu stadig fint og behageligt selskab, som du roligt kan tjekke ud hvis du er til indie-folk/pop” – læs hele anmeldelsen HER. The Polarshift skulle være leveringsdygtig i progressiv og kantet pop.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

Fredag byder også på en institution i dansk rockmusik, nemlig The Savage Rose. Annisette med den specielle stemme og band spiller syrerock med masser af afstikkere til andre genrer, blandt andet jazz og verdensmusik. Der meldes at der er få billetter tilbage.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 260 kr. 

Energisk rock bydes der også på fredag, når skibonitterne fra Duné besøger Train. Bandet er i gang med nyt materiale, som der skulle blive en chance for at få en smagsprøve fra. Mattis supporter.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. 

Lørdag d.21. marts

Lørdag byder også på tre tilbud, og vi starter med det “blødeste”, nemlig indie-popperne Keep Camping, som vandt Karrierekanonen sidste år. Bandets debut-minialbum, Transport, anmeldte Ken i januar, og deres selverklærede “folk-clubbing” var måske ikke lige hans kop the, selv om han godt forstod bandets popularitet – og det er vel også en slags anbefaling. Læs anmeldelsen HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Mere tungt og grumt bliver det givetvis på Backstage, hvor to andre bands Ken har haft fornøjelsen af at anmelde spiller op til dans og skallesmæk. Blood Label tager møl med på aftenen, og førstnævnte serverer “sus i metalgardinerne” som Ken udtrykte det, da han kastede 5 stjerner efter deres album, Skeletons, for et års tid siden. Læs hvor han ellers synes det suste lige HER. Shoegaze/black/post-rockerne i møl anmeldte Ken EP fra i januar, og den anmeldelse resulterede i 4 stjerner, blandt andet fordi Ken syntes de lød lidt for meget som Deafheaven – læs hele anmeldelsen HER.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr.

Sidste skud på ugens rockstamme finder vi på Vestergade 58, hvor hardrockende Saint Rebel er på besøg sammen med lokale Nava. Sørme om det ikke også var ham Ken der havde fat i Saint Rebel’s seneste, selvbetitlede album, som han blandt andet skrev følgende om: “Der er ellers meget godt at komme efter for folk med en glødende rock-hjerte, og man fornemmer at der banker et stort et i bandet selv. Åbneren, “My Patient”, er et fint eksempel herpå. God skærebrænder vokal, et dejlig tungt og huggende melodisk groove driver nummeret fremad”. Læs hele anmeldelsen HER og slut ugen med en omgang rock.

NyV58, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

Så kom vi også vidt omkring i denne uge – rock on!

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleGenfærd – Stormen – 18/3 – 2015
Next articleMerigold: Songs and Reality ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.