Home Seneste August 2017 - Nyheder Koncerter i Aarhus, september 2017

Koncerter i Aarhus, september 2017

2576
0

Sker der ikke snart noget i Aarhus?! Jo, der gør – rigtig meget, endda. Her giver vi et bud på, hvad du kan bruge eftermiddage og aftener på i september (ud over lommebillard, Game of Thrones-binging og graffiti, eller hvad du nu ellers finder på). 

Nu har du måske siddet et sted i det østlige Jylland og gennem en længere periode tænkt, “hvorfor helveij har de der blogger-typer på GFR ikke skrevet noget om alle de feee koncerter i Aarhus?”. Vi har haft “travlt”, ikk’å, og den slags, men NU er det tid til at kigge på, hvad september måned i Kulturbyåret byder på.

Først og fremmest er der jo Festugen, som byder på en hel del musikalske arrangementer – dette er på ingen måde en fyldestgørende gennemgang, men blot et par nedslag i, hvad du kunne bruge din tid på, i festugens sidste weekend.

Under festugen er der noget, der hedder Understrøm. Det er ikke det, der suger dig ned, hvis du falder i åen, men en slags sammenskudskilde af en festival, hvor forskellige arrangører byder ind under samme paraply. Gratis koncerter i byrummet, kan man vel kalde konceptet.

Fredag d.1. september

Vi starter fredag d.1. september, hvor både Dagens Lyd og Limbo Collective står bag spændende programmer under Understrøm-paraplyen.

Dagens Lyd holder til i Mølleparken, og byder på blandt andet dansksproget rock fra Mads Beldring og Mellemblond, post-punk fra Spines (hvis debut Thomas var ret begejstret for, anmeldelse HER), stoner-rock fra Hjortene og punk-rock fra Tvivler, som gav den hvad den kunne trække på dette års Roskilde Rising. Hele programmet finder du HER.

Følger man åen (lad være med at hoppe i, hvis du ikke er i båd) kan man under Sankt Clemens Bro høre navne som post-punkede Boundaries, desperat mørkrandede The Love Coffin og doomende Heathe give den gas til Limbo Collective’s arrangement, som du finder program for HER.
Lørdag d.2. september

Lørdag d.2. september er der også to arrangementer med godt med kød på (hvis man kan lide rock og/eller metal). I Mølleparken er det Mono Goes Metal, der byder på et overflødighedshorn af navne, hvor The Sleeplings, Death to Seattle, Piss Vortex og Baest alle har gjort en god figur her på siden (der er mange flere gode navne på programmet). Sidstnævnte har været på lidt af et triumf-tog henover sommeren, hvor de har indtaget sjællandske festivaler på stribe – Copenhell, Roskilde Rising og Uhørt er alle blevet nedlagt af de aarhusianske døds-drenge – HER kan du læse Kens anmeldelse fra sidstnævnte. Se hele programmet for Mono Goes Metal i Mølleparken HER.

På Immervad er det Oppenheimer, der har sammensat program, og de har GFR-kendinge som Catch the Breeze, Diet (som gjorde en god figur til sidste års Oppenheimer) og Eerie Glue på plakaten – sidstnævnte anmeldt for ganske nylig, og blandt andet kaldt “vanedannende” af ham der Ken, HER.  Hele Oppenheimers festugeprogram finder du HER. Begge steder er det ganske gratis.

Hvis du gerne vil høre flere internationale navne (og nogle danske!) kan du søge mod Atlas og Voxhall, hvor årets Ujazz-arrangement er muteret til en en-dags festival, der foregår på de nævnte spillesteder og en udendørsscene. Her kan du opleve blandt andre amerikanske Deerhoof, danske Papir og Niels Gröndahl, samt blandt andet Xiu Xiu og The Necks. Det bliver garanteret både, spændende, interessant og eksperimenterende.

Atlas/Voxhall + udendørsscene, døre kl. 15.30, start kl. 16.00, 305 kr.

Endelig kan du også se hvad de gode folk i Sonja Hald og deres gæster (blandt andre Niels Skousen og Marie Frank) finder på, når de indtager Train.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr + gebyr
Fredag d. 8. september

Bare fordi Festugen slutter, er det ikke slut med spændende musikalske oplevelser. Radar byder på en del spændende koncerter i september, blandt andet med belgiske Warhaus, der beskrives med ordene “hæs croon” og “dystre og melankolske melodier” – og så nævnes Nick Cave og Leonard Cohen også som referencepunkter. Store ord at leve op til, men det lyder da temmelig lovende?

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Lørdag d. 9. september

Lørdag byder Radar igen på spændende navne – denne gang fra de tungere musikalske egne. LLNN har Ken i flere omgange haft fat i og rost for deres space-post-hardcore, mens jeg selv var ude med 5 stjerner til post-hardcore/metallerne i Kollapse da jeg anmeldte deres debut-album tidligere i år og blandt andet kaldte det “overbevisende menneskeligt mørke” – hele anmeldelsen kan læses HER. På programmet er også to andre spændende navne i samme genre-område, nemlig Hiraki og Puke Wolf. Weekendens øretæver, og jeg ville være der til at tage imod, hvis jeg ikke skulle til rund fødselsdag hos redaktionskollega i det sønderjyske.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 
Torsdag d. 14. september

Hudna har jeg efterhånden anbefalet nogle gange, og de får da også lige en anbefaling med på vejen i denne omgang, hvor de spiller på Radar.

Seneste Hudna-anmeldelse stod Troels-Henrik for, da han anmeldte bandets koncert på Atlas i foråret og skrev: “Der er noget hjerteligt over Hudna – og når der så oven i købet spilles med en stramhed der imponerer næsten lige så meget som evnen til at spille sammen og lade hinanden vandre i mere skæve feelings og taktarter, så bliver det en oplevelse, jeg hjertens gerne vil have igen” – jeg var der selv, og bifalder ordene. Link til anmeldelsen HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Torsdag d. 14.- lørdag d. 16. september

Tape byder også indenfor til flere interessante koncerter i september, og vi plukker Flux Festival ud her. Over 3 dage kan du høre udfordrende undergrundsmusik, og blandt andre SVIN, 0%, Pardans og tots er på plakaten, sammen med en række andre spændende navne.

Tape, tjek linket for tidspunkter, partout-billet: 160 kr. 

Fredag d. 15. september

Mere regulært rocket er det på Radar om fredagen denne uge, hvor albumaktuelle The Boy That Got Away fyrer op under publikum. Der lander en anmeldelse af bandets nye album kort inden koncerten. Deres selvbetitlede debut anmeldte Thomas for efterhånden 3 år siden, hvor der blandt andet lød ros til den kompetente lyd og stærke vokal i det grungede lydbillede. Der var også lidt malurt i bægeret om at det lød lidt for meget som forbillederne, i anmeldelsen som kan læses HER. Via Mala er special guests og support.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 

Samme dag kan man også komme til release med den London-bosiddende sanger/sangskriver Andreas S. Jensen, som samme dag udsender albummet Disturbed. Solid sangskrivning og iørefaldende pop-rock, loves der. Det foregår på hyggelige Gyngen i Mejlgade.

Gyngen, kl. 21, 40 kr. 
Lørdag d. 16. september

Lørdag d.16. byder på den årlige omgang Oppenheimer, hvor 5 bands spiller 30 minutters showcases. De 5 bands er udvalgt af en kompetent lyttegruppe blandt mange flere, som har indsendt materiale. Hvad man som band kan få ud af at være med i Oppenheimer, talte vi med In Lonely Majesty og Ditte Troldtoft fra foreningen Oppenheimer om sidste år – det kan du læse HER.

Årets Oppenheimer byder på vanen tro på 5 spændende navne, hvoraf et par er GFR-kendinge. Peppermint B har vi brugt et par gange som dagens track, og så anmeldte Ken The Blue Van frontmand Steffen Westmark’s nye projekt i positive vendinger HER.

Ken har såmænd også anmeldt det psykedeliske rockband Turquoise Sun, som i øvrigt også har leveret dagens tracks, og for to år siden blev det til 4 stjerner for en selvbetitlet EP. Ord som “lækkert”, “varmt” og “indbydende” blev brugt, og hele anmeldelsen kan læses HER.

Herudover byder aftenen også på Monti, Sundays og Silque, sidstnævnte opstået fra asken efter Disarray Son, som vi også tidligere har anmeldt.

Radar, døre kl. 19, start kl. 19.30, 50 kr.
Lørdag d. 23. september

Vi slutter september-anbefalingerne af med at plukke en koncert fra Voxhall’s program. Egentlig ville jeg have sluttet med amerikanske Coco Hames som blander jangle-pop, punkrock og alternativ country, med danske Select Captain som opvarmning, men på grund af sygdom i familien, har Hames aflyst sin Europa-tour og sin koncert på Atlas d.24/9.

Så i stedet er der blevet plads til en anbefaling af det rutinerede danske rockband, The Sandmen, som i efterhånden mange år har holdt rockfanen højt. Storhedstiden var måske nok i 90’erne, men efter nogle år uden aktivitet, vendte The Sandmen tilbage og er siden fortsat med at imponere live. De siger selv at de kommer med “det hårde, det smukke og det smadrede – på dansk og på engelsk, nyt og gammelt, flere beats, mere syre og mere larm” i denne omgang. Tidligere omtalte Peppermint B står for opvarmningen.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 180 kr.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: In Lonely Majesty på scenen ved Åen til sidste års Oppenheimer-arrangement i festugen/Jonas Thyrsted

Previous articleDansk premiere: ny video/single fra punkrockerne Big Mess
Next articleEn rejse mod opløsning – interview med She Dives

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.