Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Interview med RA – Frustration, ensomhed og kærlighed som drivkraft

Interview med RA – Frustration, ensomhed og kærlighed som drivkraft

2150
0

Mandag premierede vi svenske RA’s nye single ‘The Void’ og i anledning af singlen og bandets kommende debutalbum, fik vi et mail-interview i stand med de mørkrandede svenskere. 

Sidste år spillede RA på Roskildes Rising-scene, ligesom bandet har besøgt Copenhagen Psych Fest, så du kender måske allerede bandets mørke og dystre, 80’er inspirerede lyd. Men vi startede alligevel med at spørge:

Kan I beskrive RA og lyden af RA med nogle få sætninger for dem, der ikke kender jer i forvejen? 

“Vi er et post-punk band fra Malmö med en rå og støjende lyd, men også med indflydelse fra synth og 80’er goth”

Post-punk og psych-rock har været ret populært i Danmark den seneste tid med en hel bølge af interessante bands og Psych Festivaller i både Aarhus og København – er der en lignende bevægelse i Sverige? Og ser I jer selv passe ind i post-punk/psych rock scenen?

“Vi har ændret vores lyd en hel del siden vores første EP, så jeg ville ikke kalde vores musik for ‘psych’ mere. Men vi har mange psych-bands i Sverige. Men jeg tror at psych rock og post-punk scenerne deler det samme publikum på en nogle måder og jeg tror vi passer ind”

RA har allerede  spillet på Roskilde Rising og Copenhagen Psych Fest – kan I godt lide at spille i Danmark?

“Tja, Malmö er tæt på Danmark, så det er måske en del af grunden, men vi kan rigtig godt lide at spille i Danmark. Publikum er lidt vildere end i Sverige”

I har også for nylig turneret i Japan, hvilket må have været lidt af en oplevelse – hvordan var Japan?

“Japan var fantastisk, alle vi talte med kunne godt lide vores musik, og det var en rigtig god oplevelse. Vi solgte alt vores merchandise og måtte signere det hele, haha, det er ikke sket før. Nogle af os har været i Tokyo før, og vi kan virkelig godt lide den. Den alternative scene i Tokyo er rigtig stor og man kan gå til noise-koncerter hver dag, og spillestederne er proppede”

Sidste år udgav I en remix-EP, blandt andet med et remix af Trentemøller – hvad handlede det om?

“Jeg er ikke helt sikker…Vores venner i MF/MB udgav et “pre-mixed” album før de udsendte deres fulde album, og jeg kunne rigtig godt lide den idé. Vi ville prøve det samme, så vi kontaktede nogle producere som vi respekterer, og spurgte dem om de var interesserede. Det var en sjov oplevelse og vi er glade for resultatet”

RA’s debutalbum udkommer i marts – hvad kan vi forvente af det album?

“Det bliver et meget mørkt og støjende album. I 2013 mistede vi vores bedste ven og bandmedlem, Anton. Jeg tror en masse af vores frustration er kommet ud gennem musikken. Vi har arbejdet rigtig hårdt med lyden og vi håber folk vil kunne lide det”

Hvad driver jer i den musikalske proces? Usikkerhed, vrede, håbløshed eller noget helt andet? 

“Frustrationen ved at miste nogen man er tæt på, ensomhed, kærlighed. Vi føler bare et behov for at lave musik, det er det eneste vi føler os fortrolige med”

Til sidst, hvordan ser fremtiden ud for RA? Er der planer om koncerter i Danmark?

“Efter Japan er vi fortsat med at turnere i Asien, og befinder os i Shanghai nu. Internetforbindelsen er dårlig, så det er svært at planlægge noget herfra – både facebook, google og instagram er blokerede. Men når vi kommer hjem begynder vi at planlægge. To dage efter vi kommer hjem skal vi spille til Where’s the Music festivalen i Norrköping og en måned senere har vi en koncert med A Place To Bury Strangers i Malmö”.

RA’s kommende album hedder Scandinavia og udkommer d.25. marts. Læs om og lyt til singlen ‘The Void’ lige HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleDawn Gazers – Killer Whale – 6/2 – 2015
Next articleBy The Patient, Beta, d. 6/2 – 2015 ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.