Home Interviews Interview med Nordic Noise Festival med-arrangør Jacob A. Hansen

Interview med Nordic Noise Festival med-arrangør Jacob A. Hansen

2620
0

Fredag og lørdag står den på Nordic Noise Festival i Pumpehuset med masser af danske navne, vi har fået os en lille snak med med-arrangør Jacob Aarosiin Hansen om arrangementet, baggrunden, fremtiden og lidt midt imellem.

1) Kan du fortælle lidt om baggrunden for Nordic Noise, hvordan opstod idéen?

For halvandet år siden gik vi med en følelse af, at selvom der kom flere festivaler til, så var der ingen der havde fokus på rockmusikken – og i særdeleshed den danske rockmusik. Metalfestivaler er der masser af – men det rendyrkede rockmusik har ikke fået et ståsted på festivalscenen i Danmark. Dette ville vi lave om på og vi satte os for at booke de fedeste danske upcoming rocknavne og havde et par mere etablerede navne på plakaten såsom Black City, Shotgun Revolution og islandske Agent Fresco. En festival til ære for den spirende rockscene, som kunne vise sine muskler i Pumpehusets fede interiør.

Det hele gik meget hurtigt. Pludseligt havde vi 15 bands, der gerne ville bakke op om konceptet over de to dage som festivalen varede – og det blev et brag af en fest, så hvorfor ikke fortsætte.

2) Der er i forvejen et væld af festivaler af større og mindre størrelse i DK hen over foråret/forsommeren, hvad er det Nordic Noise kan, og kan tilbyde, som man ikke finder alle mulig andre steder?

Ja, det må man sige og det var bestemt også med i overvejelserne. Nordic Noise forgår på et af Danmarks fedeste spillesteder i hjertet af København, og er ikke ude på at blive en festival i den ”klassiske” forstand med telte, pisstøv, klamme engangstoiletter, dårlig fastfood og lange gåafstande – men derimod en kompakt festival, der præsenterer et lille udpluk af den fede danske rock vi kan være stolte af … og så har vi da også en pølsemand der serverer lidt lækkert – gourmet pøller vel at mærke… hehe.

Det er også værd at bemærke at festivalen henvender sig til et bredt rock publikum, hvor fredagen henvender sig til det mere alternative rock publikum og har en billetpris på en skallet hund – mens lørdagen er tilegnet den klassiske hard rock og har en fed headliner i albumaktuelle svenske Freak Kitchen.

3) Og hvad med konkurrencen, både fra de mere rock fokuserede men også genremæssigt forskellige festivaler, hvordan kan I mærke den? Er markedet stort nok til at kunne bære alle de festivaler?

Jeg tror ikke at vi som sådan konkurrerer med andre festivaler … konkurrencen kommer nok nærmere fra alle de andre kulturtilbud som København tilbyder og selvfølgelig fra genrerelaterede koncerter, der afvikles hver eneste weekend.

Der er masser af festivaler der bukker under fordi tilbudene er stadigt stigende og fordi folk er mættede og vælger med omhu, hvad de skal bruge deres fritid til. Det er svært at tiltrække folk til noget de ikke kender, også selvom man har et kick-ass (men for mange ukendt) line-up – men når det endelig lykkes, så får folk næsten altid en rigtig god oplevelse.

4) Hvad har I taget med af erfaringer fra sidste års festival? Har der været nogen feedback/tilbagemeldinger fra bands og publikum?

Vi er blevet meget klogere på mange måder efter sidste års festival, og har både taget kritik og ros til os. Især internt har vi evalueret og fundet bedre løsninger i forhold afviklingen og forberedelsen af festivalen – som gik noget forhastet sidste år. Vi starter bl.a. senere på dagen i år, så publikum kan overskue hele programmet. Derudover benytter vi udendørsscenen til de to første koncerter om fredagen (som i øvrigt er gratis), og fokuserer de mindre bands omkring foyerscenen. Der er pauser indlagt mellem koncerterne, og så har vi fået to ultra seje konferenciers i Tobias Kippenberger og Steffen Jungersen. Vigtigst af alt, så er der denne gang kød til bands og publikum – det var ikke alle der kunne forstå vores ellers lækre vegetar trip sidste år…hehe.

nn program

5) Hvad med programmet i år? Hvad skal man holde øje med der?

Man skal holde øje med det hele! Hvis jeg skal fremhæve noget om fredagen, så må det være Le Fox Holes-forsangerens gennemførte sceneoptræden – det skal opleves! Black Book Lodge skal også nævnes som et af mine yndlingsbands på den danske scene pt. De er netop gået fra trio til kvartet og har fået en massiv live-lyd som blæste benene væk under mig til den netop overståede SPOT Festival.

Om lørdagen starter The Boy That Got Away (se bandets nye video HER)– et Århus-band som jeg også oplevede på SPOT (dog offSPOT på Backstage), der trods tidspunktet (13.00) fyrede en klippe-tight koncert af. L.A. Collection spiller afslutningskoncert og har noget rigtig spændende i posen… I promise! Og så skal man nyde to af Danmarks bedste guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen udfolde deres talenter med bandet Electric Guitars. Det er en fest!

6) Har i opstillet nogle succeskriterier for Nordic Noise, både hvad angår afviklingen af den kommende festival, men også af mere “generel” karakter?

Succeskriterie nr. 1 er at publikum og bands har en fest uden lige… uden tvivl. Vi håber at publikum vil gå derfra med et kæmpe smil på læben og huske tilbage på nogle uforglemmelige koncerter. Vi har også sørget for at både bands og publikum kan feste videre i Nordic Noises ånd på Københavns nye rockbar ZEPPELIN på Vesterbro Torv, og altså kun 10 min. gang fra festivalen.

Og så skal det hele simpelthen kunne løbe rundt i økonomisk forstand. Det er svært at sparke sådan en festival på benene, og derfor endte vi med et underskud sidste år, men heldigvis ikke så grelt, at vi ikke kunne fortsætte i år.

I år har vi været så heldige at få nogle super cool sponsorer, der bakker op omkring rockscenen. De mere åbenlyse er selvfølgelig øvelokaleforenignen Musikbunkeren og Danmarks rockøl Royal, men vi har også fået hjælp fra mere utraditionel side med træproducenten Flexwood, der ejes af en mand med et stort rockhjerte. Det er vi utroligt taknemmelige for.

7) Og endelig, hvordan ser du fremtiden for Nordic Noise?

Fremtiden afhænger helt og aldeles af, hvor mange der vil bakke op omkring dette initiativ. Vi vil rigtig gerne det her, både for de spirende rockbands skyld, men også for rockmiljøet i Danmark. Vi har en stærk rockscene som folk skal komme og opleve helt tæt på kroppen. Det er klart federe end at stå som en prik i mængden til endnu en ligegyldig stadionkoncert med bands, der har spillet de samme numre i årtier.

Vi ser gerne at vi vokser os større med headlinere fra hele Norden og en underskov af nye talenter – men dette kræver publikums hjælp. Støt op omkring rockmusikken og ’join us’ i Pumpen!

Og lige et lille tip fra undertegnede, tjek også lige de oversete danske heavy veteraner Fate ud. HER er en anmeldelse af deres forrige album Ghosts From The Past, helt tilbage fra GFRocks fjerne fortid – i mellemtiden har de udgivet endnu et album, det lige så glimrende If Not For The Devil.

Af Ken Damgaard Thomsen

Meld dig til på Nordic Noise’s Facebook begivenhed

 Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleMorrissey – World Peace Is None Of Your Business – 22/5 – 2014
Next articleGFR Fokus: Koncerter i København, uge 21

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.