Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 21

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 21

2906
0

Solen skinner (lige nu), alt er herligt og der er en del fine koncert tilbud i det københavnske den kommende weekend, lad os tage på rundtur….

Bang, benhård udlægning, vi begynder med Ugens Anbefaling som tilfalder dobbelt koncerten med Plök og The Slaughterhouse 5Loppen torsdag aften. Begge er bands jeg tidligere har anmeldt, og nu skal de sgu opleves live. The Slaughterhouse 5 udsendte for et års tid siden konceptalbummet Alban B. Clay, opkaldt efter hovedpersonen i fortællingen, den mislykkede hipster-korrekte kunstnertype Alban B. Clay. Jeg fór lidt vild i konceptet, og hang mig i den samlede bedømmelse af pladen i at jeg ikke rigtig syntes det fungerede som helhed, sange og små “sketches” i skøn forening, hvilket resulterede i en middelkarakter på 3 stjerner. Nu har jeg lyttet albummet igennem igen, og selvom jeg stadig synes at udførelsen af konceptet mangler noget, så er sangene til langt mere end de 3 stjerner. Vi befinder os i et eksperimenterende lydunivers, hvor pop i alle afskygninger, mathrock, lidt jazz, regulær rock og alt muligt andet kolliderer i en farvestrålende collage. Læs et interview med bandet HER

Plök er en lidt mere pågående størrelse, hårdtpumpet elektro-rock, eller som de selv kalder det “Afro-math-trance-rock”. Det resulterede i 5 stjerner for albummet Infolympics sidste år, jeg skrev blandt andet:

“Fællestrækkene er den massive mur af lyd og den allestedsnærværende legesyge tilgang som Plök har til sangskrivningen. Numrene dvæler sjældent særlig længe ved en stemning eller tone, men skifter pludseligt retning eller tempo, uden at det kommer til at virker forceret eller stressende…” Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 22/5 // Kl. 21.00 // 50 kr.
I aften er der også gratis glæder i Pumpehuset’s Byhave, hvor Dirty Old Town og Paper Tigers spiller maj-solen ned. Da vi interviewede bandet tilbage i marts måned var de ikke bange for at kalde sig Danmarks bedste liveband, hvorfor?

Fordi vi er Danmarks bedste til netop at spille live. Vi mener selv at vi er Danmarks bedste liveband, og der er ingen tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før at den brede befolkning også opdager det. I modsætning til flere andre som også kalder sig Danmarks bedste liveband, så leverer vi et show fra hjertet, og ikke noget som er aftalt på forhånd”.

Pumphuset’s Byhave // D. 22/5 // Kl. 19.00 // Gratis

Fredag (det er min fødselsdag, HURRA), starter vi med nogle upcoming toner på Rust, de 4 bands er: Tiger/Swan, Exit Fields, Joe Class Experience og Among A Million. Tiger/Swan er et relativt nyt band på den danske rockscene, men har allerede formået at larme lidt for dem selv. Ikke mindst med den ambitiøse video til nummeret “We Don’t Need Anybody”, som var Dagens Track her på siden fredag d. 23/5. Nummeret er desuden mikset af Jim Scott, der tidligere har haft fingrene med i spillet på udgivelser fra navne som Red Hot Chili Peppers, John Fogerty og D-A-D’s Everything Glows

Rust // d. 23/5 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Så tager vi på Jazzhouse, hvor der er dobbelt op på dansk i form af Sleep Party People og Ice Cream Cathedral. De to bands har en del tilfælles, udover de drømmende melodier og stemninger, så er begge bands aktuelle med nye albums og Brian Batz fra Sleep Party People har endda fungeret som co-producer på Ice Cream Cathedral’s.

Jazzhouse // d. 23/5 // Kl. 22.00 // 90 kr.

Folkeklubben tager samme aften nogle venner med når de gæster Store Vega, under overskriften “En aften i Folkeklubben” præsenteres en “totalkoncert” med: Dreamers’ Circus + Peter Sommer, Stefan Kvamm, Lars Lilholt, Ida Wenøe, Søren Zahle, Wili Jønsson, Alberte Winding, Thomas Søbirk Petersen og Niels Skousen. Det lyder da egentlig ret spændende?!

Store Vega // d. 23/5 // Kl. 20.00 // 180 kr. (OBS: Få billetter!)

Vi lukker fredagen med en ordenlig én på skallen, når Lygten Station gæstes af 4 danske metalbands.Et 4-dobbelt dødsmetal shot med Deus Otiosus, Dawn Of Demise, Corpus Mortale og Ferocity. Dawn Of Demise er efterhånden veteraner på den danske metalscene, om et par uger får de endda lov til at gøre Copenhell usikker. Det samme kan sige om Corpus Mortale, der sidste år udgave deres tredje album FleshCraft. Ferocity har 2 albums og 2 EP’er på samvittigheden siden 2009, imens Deus Otiosus har 1 demo og 3 albums på samvittigheden, det tredje album, Rise, er netop udkommet – vi anmelder det i næste uge. Læs anmeldelse af deres album Godless HER.

Lygten Station // d. 23/5 // Kl. 20.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
Vi bliver i undergrunden og kigger mod Warehouse9 lørdag aften, hvor 3 bands kigger forbi. Den semi-hypede støj-duo Everything That Rises, de 60’er psykedeliske Morgan Square og ikke mindst Skinny Violet, som vi har fået et godt øje til nu. Man havde hørt det rumle lidt rundt omkring, at de var værd at holde øje med, og jeg så det med egne øjne på KB18 i slutningen af marts og synes at kunne høre det der udefinerbare “et eller andet” da jeg anmeldte deres EP fornylig. I den 5-stjernede sag skrev jeg blandt andet:

“Som nævnt er der bestemt ikke noget banebrydende nyt at finde på nogen punkter hos Skinny Violet, men der er så meget kul på den gamle hostende motor, at det ikke betyder det store. Og så virker duoen forresten også pisse ligeglade med modeluner, originalitet og det at være nyskabende. Hvad betyder det også, når musikken som her oser af autencitet? Beskidt og rå-fed autencitet tilmed!”. Læs hele anmeldelsen HER

Warehouse9 // d. 24/5 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Hov, jeg har da slet ikke fået nævnt noget kollega Jonas har anmeldt i denne uge?! Det går jo ikke, så heldigvis spiller de dansksprogede punk-lømler De Høje HæleLygten Station lørdag aften. Albummet Mund Til Mund modtog 4 stjerner af Jonas tilbage i oktober sidste år, hvor han også lavede et lille interview med bandet som løb lidt af sporet – på den gode måde. Læs det HER. På plakaten er desuden X teenage rebels, Ståluld og Tons. Der er tale om et støtte arrangement for Spirefestival 2014, alt overskud går ubeskåret til festivalen.

Lygten Station // d. 24/5 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Slutteligt, så husk at der også er Nordic Noise Festival i Pumpehuset fredag og lørdag, med blandt andre Black Book Lodge, Fate, Electric Guitars, LA Collection og Freak Kitchen på programmet. Læs et interview med med-arrangør Jacob Aarosiin Hansen HER

Af Ken Damgaard Thomsen

 Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleInterview med Nordic Noise Festival med-arrangør Jacob A. Hansen
Next articleVores anbefalinger til warm-up dagene på årets Roskilde Festival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.