Home Seneste December 2016 - Nyheder Hvad skoven gemte – interview med Wild Forest

Hvad skoven gemte – interview med Wild Forest

2391
0

Wild Forest er et relativt nyt band, som har ladet sig inspirere af forskellige strømninger i rockhistorien, fra hårdkogt rock ‘n’ roll til både klassisk og moderne folk, via tidens psych-genfødsel. Vi har fanget det 5 hoveder høje orkester til en snak om deres to singler, bandet og det at være “upcoming”, deres lyd og den der fremtid.

Da jeg skulle beskrive bandets nyeste single, “Spinning Gold”, som vi kørte som Dagens Track i slutningen af oktober måned, lod jeg mig inspirere af den indre film tonerne satte i gang, hvor billeder og dufte fra store skove, søer, bjerglandskaber eller de store åbne vidder flød forbi. Noget ukonkret, men selvom der er noget genkendeligt over Wild Forests klang og de stemninger som musikken frembringer, så er den samlede oplevelse netop for mig temmelig ukonkret og udefinerbar.

Måske en lille snak med bandet kan gøre billedet lidt tydeligere, så her giver vi ordet til Rasmus Møller (vokal og guitar), Frederik Hvenegaard (guitar), Lasse Solevad (bas), Ned Gale (Keyboard og orgel) og Marie Antonie (trommer).

I er et relativt nyt band – hvad er oprindelseshistorien bag Wild Forest?

Lasse: Rasmus og jeg havde i gymnasiet en fælles veninde der introducerede os. Hun vidste at vi begge spillede musik. Rasmus kendte Marie der spillede trommer, og inviterede hende med til en jam-session. Frederik hang tit ud med os og lyttede med, så da han en dag samlede en guitar op, kom han med. Det var lige omkring det tidspunkt at vi flyttede sammen i kollektiv. Vi brugte alligevel så meget tid sammen, og det gav bedst mening at have øvelokalet hjemme.

Marie: Sidste år tog Rasmus rollen som forsanger og Ned hoppede med på orgel. Vi gik i gang med at skrive nye numre, og valgte at gøre det officielt under navnet Wild Forest.

Jeres lyd kunne beskrives som en blanding af rock og moderne folk med et let psykedelisk touch. Hvordan er I nået frem til blandingsforholdet?

Frederik: Umiddelbart dækker den beskrivelse det meste af den musik jeg selv lytter til, og så kan jeg også godt lide når det er lidt edgy. Jeg synes vi føles meget rocket – men det er jo også et vidt begreb.

Marie: Det har nok i virkeligheden været en naturlig proces, hvor vores individuelle inspirationer har skinnet igennem når vi har skrevet numrene. Vi er alle sammen med inde over sangene før de er færdigskrevet, så vi har alle sammen noget at skulle have sagt.

Ned: Hvis man lytter længe nok kan man garanteret finde eksempler på endnu flere genrer i vores musik. Vi dyrker harmonier og melodier og prøver bare at få hvert enkelt nummer til at lyde bedst muligt og at spille nummeret på den måde, som føles bedst muligt.

Frederik: Følelsen kommer som regel ret hurtigt.

Rasmus: Der skal gerne være noget nerve og energi i musikken, og gerne masser af detaljer, så sangen hele tiden byder på noget nyt.

I har indtil videre udsendt et par singler, “How To Breathe” og senest “Spinning Gold”, hvad er det for nogle numre og hvad fortæller de om det større billede af Wild Forest?

Frederik: “How to Breathe” var lidt en stemningssætter.

Lasse: Det handlede også om at starte ud med noget energi. Der er masser af detaljer, og der sker meget i lyden.

Frederik: Ja, de er så små fragmenter af vores repertoire og det univers vi flyder rundt i, at de siger mere om størrelsen end den overordnede filosofi. Denne er nok ikke afsløret endnu. Begge sangtekster oprinder fra forskellige medlemmer, så det afslører vel at vi vil byde på mere end ét perspektiv på det vilde liv.

Bandet er enige om sangene kun er et lille indblik i hvad bandet er og har at byde på

Hvordan har modtagelsen været?

Lasse: Det har givet os nogle gigs og har gjort, at vi har kunnet spille koncerter rundt omkring i København og blandt andet også til Køge festuge. Sangene har klart åbnet nogle døre og der kom mange mennesker til vores release-koncerter i Studenterhuset og på Rust.

Ned: Ja, og vi er blevet mødt med entusiasme når vi har været ude. Derudover har GFrock jo taget pænt imod os, og vi er også blevet anbefalet af Karrierekanonen.

Fortsætter I ad single vejen, er der en EP på vej eller hvad sigtes der efter?

Rasmus: Vi har faktisk en ny single på vej, der bliver afrundingen på vores første år. Sangen hedder ”Riddle” og udkommer inden nytår. Med hensyn til 2017 går vi med en masse forskellige idéer i støbeskeen, og en EP er nok ikke utænkeligt.

Hvordan oplever I det at være et upcoming band? Er det svært at få hul igennem og tiltrække sig opmærksomhed?

Frederik: Det kan som upcoming band godt føles som om at man skal tilpasse en del af sit fokus og sin arbejdsindsats efter bølgen af hype, buzz og trends.

Rasmus: Men det gør vi det ikke så meget i, vi fokusere meget på at være os selv, frem for at tilpasse vores musik andres normer.

Marie: Til gengæld har vi så også mulighed for at overraske.

Lasse: Og så prøver vi at lave noget indhold rundt om vores musik; vi pakker sangene ind i noget design og nogle videoer som vi selv godt kan lide.

Ned: Selvfølgelig er der en masse hårdt arbejde, men det går i den rigtige retning. Vi tager ud og spiller koncerter og vi optager musik, og det fortsætter vi med.

I samme tråd, så er der nu nærmest uendelige muligheder og platforme til at få sin musik ud på, på internettet, også som et upcoming band, men hvordan griber man det an? Har I en “game plan” eller stukket nogle liner ud som I prøver at følge?

Frederik: Det med sociale medier, det kommer vi aldrig forrest i køen med og det ved vi godt, men vi vil meget gerne lave noget visuel kunst der bakker vores musik op – noget der er en del af vores univers.

Ned: Udover musikken så prøver vi at lave noget interessant materiale, der måske kan pirre folks nysgerrighed.

Marie: Vi har primært sørget for at vi er alle de steder hvor folk rent faktisk lytter til musik, så udover diverse streaming-tjenester, lægger vi også vores sange op på YouTube og Bandcamp. Om vi har en decideret ”Game plan”… tja, vi har nogle mål, og det er dem vi styrer efter.

Rasmus: Vi tror på vi har noget at byde på, og jeg tror det vigtigste er ikke at tage et nej for et nej.

Og hvorfor skal man vælge at bruge lidt af sin tid netop i selskab med Wild Forest?

Frederik: Man kan meget let komme til at bruge meget tid sammen med os.

Lasse: Der er et lydbillede at dykke ned i, der er noget tyngde i musikken, og vi prøver at ramme en stemning i musikken og teksterne. Enten kan man lide det eller også kan man ikke.

Frederik: Hvis ikke vi var her så ville der ligesom mangle noget.

Ned: Vi lægger alt hvad vi har i at lave noget musik vi synes er godt, og så er det jo op til folk om de kan lide det og vil lytte til det. Og det er altid fedt når vi så hører fra nogen der synes om det og får noget ud af at høre det.

Rasmus: Vores tilgang til musik er ærlig, hvilket jeg tror man mærker til vores koncerter, hvor vi gør alt for at give lytteren en oplevelse de ikke vil fortryde. Vi har to sange ude lige nu, og inden året er omme tre. Men det er bare de første skridt på rejsen. Så vil man være med til at udforske vores univers, lover vi at overraske og fascinere. For hvem ved hvad der skjuler sig i skovens dyb?

Besøg Wild Forest på facebook

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBande De Los Apaches: Bande De Los Apaches (EP) ★★★★☆☆
Next articleDrive-By Truckers: American Band ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.