Home Artikler GFR Fokus: Upcoming & Rockin’ LIVE i Århus!

GFR Fokus: Upcoming & Rockin’ LIVE i Århus!

1785
0

I samarbejde med By I By Århus er GFRock stolte over, at kunne præsentere GFRock Upcoming & Rockin’ Live 2012. By I By Århus er et kulturprojekt, der danner ramme for forskellige kulturelle tiltag på Bispetorv i Århus, hvor de har huseret siden midten af Juni og vil være at finde helt indtil oktober måned. Projektets vision er, “at opbygge, skabe og give liv til en midlertidig og levende kulturby af høj indholdsmæssig og æstetisk kvalitet. By i By bæres af frivillighed og engagement på tværs af fagligheder, brancher, miljøer, holdninger og udgangspunkter.”.

GFRock er blevet opfordret til, at stable en lille koncertdag på benene under By I By banneret, og det har vi efter lidt overvejelser sagt ja tak til.

lørdag den 25. august fra kl. 15 til 22, vil du på Bispetorv i Århus, lige ved siden af Domkirken, kunne opleve 5 livebands optræde i intime og hyggelige rammer. GRATIS. Fokus for dagen vil være nogle bands, der befinder sig på forskellige stadier af deres karriere og virke, men fælles for dem er, at ingen af dem endnu er brudt bredt igennem, eller er hvad man kan kalde etablerede. Nogen har indspillet demo (er) eller album med begrænset tilgængelighed, andre indtil videre “kun” publiceret deres musik via nettet og nogen står lige før udgivelsen af deres første album igennem et pladeselskab.

De 5 bands, der kommer for at vise jer hvad de kan, og for at levere gratis livemusik til folket indenfor rockgenren, er:

Scarlet Valve (Århus)
Tilbage i juni spurgte vi hvad der mon ville ske hvis Beth Hart og Slash fik et barn sammen? Nu kan du måske se det mulige resultat live i Århus! Scarlet Valve har, som eneste navn på programmet, en kvindelig forsanger. Det gør dog hverken musikken eller bandets udtryk mere tøset end resten. Tværtimod tilføjer det deres klassiske 80er rock en ekstra dimension i forhold til mange andre, som forsøger at holde arven fra Sunset Strip i LA i live, her 20 år efter genren var på sit højeste.

Vi skrev: “Det her er skamløs rock af den amerikanske skole – store riffs, fuld skrald på rytmesektionen og et tempo lige til at give den gas på the highway… eller de jyske motorveje.”. “Det her er et album man sagtens kunne forestille sig være soundtrack til en tur ned af Århus’s Sunset Strip, Skolegade, hvor numrene banker ud fra en beværtning imens luften er tyk af røg, fadøl og rocket lir”.

Bispetorv er næsten Skolegade.

Lyt til Scarlet Valve’s musik på Facebook

GFRock anmeldelse

Lukin (Århus)
Lukin spiller klassisk amerikansk sydstatsinspireret rock med sumpede blues tendenser. I vores anmeldelse skrev vi blandt andet: “Det her lyder som levende musik, spillet af lyst og nødvendighed, men som kræver plads og mulighed for at kunne ånde og vokse – det er i hvert tilfælde sådan jeg har det når jeg lytter til denne form for rock. Det kan være fint og dejligt at lytte til på plade, men man stod nu helst med en sjus i hånden, røg i håret og en sær lummer varm duft i næseborene i et halv mørkt lokale”.

Det med det halvmørke lokale må vente, men mon ikke trioens skramlede bud på klassisk 70er rock ‘n roll kommer til at gøre sig godt i de hyggelige omgivelser på Bispetorv? Kom selv forbi og tjek det ud.

Lyt til seks numre på bandets Facebook side

GFRock anmeldelse

Doublestone (København)
Doublestone har vi i skrivende stund endnu ikke fået anmeldt, men det kan anbefales at give deres habilt hårdtslående sludge/grunge rock et højt lyt. Der er 3 numre tilgængelig til afspilning og fri download på deres Facebook side. Hvis første nummer, Low, er nogen indikation på hvad der venter live, så var det måske en ide at kommunen lige tjekkede Domkirkens fundament inden trioen hamrer en massiv lydbølge af af sted.

Du finder, udover de nævnte Sludge og Grunge tendenser, også spor af 70er inspireret highway og regulær Stoner rock i Doublestones musikalske univers, som vi er sikre på nok skal blive et hit blandt de af jer der nyder jeres rockmusik hård og tung.

Download EP’en Set The World Ablaze gratis på bandets Facebook side

The Tristesse Of Enola (Århus)
I den mere afdæmpede afdeling finder vi The Tristesse Of Enola, hvorom vi i maj måned blandt andet skrev: “The Tristesse of Enola er et aarhusiansk bud på melankolsk singer/songwriter, iblandet gode bidder akustisk baseret rock, alternativ country, americana-krydderier, og hvad der ellers hører sig til”. Dette materiale bæres frem af en række musikere, som har mange års musikalsk erfaring fra andre bands, men nu fører sangskriver Jesper Holthers skitser og ideer ud i livet.

Hvis nogen skulle have fordomme overfor denne genre, og frygte en omgang halvtrist og sørgmodigt navlepilleri, så skrev vores anmelder at musikken indeholder “en rastløs dynamik, som er et gennemgående træk hos The Tristesse of Enola, så man ikke sidder alt for tungt plantet ved lejrbålet i regnvejr og med hjertesorger, som man ellers godt kan komme til i singer-songwriterland”.

Perfekt soundtrack til det snigende sensommer tusmørke, der kommer til at indfinde sig over Bispetorv.

Download 5 track albummet gratis på deres Bandcamp side

GFRock anmeldelse

Whores & Thieves (København)
Tilbage i midten af juli skrev vores anmelder, i forbindelsen med anmeldelsen af deres EP The Ugly Truth, at Whores & Thieves stod højt på hans liste over danske upcoming bands, som han gerne ville opleve live. Det var selvsagt inden By I By kontaktede os om en dette arrangement, og inden Whores & Thieves sagde ja til at komme og spille for os alle sammen.

Hvorfor ville han så gerne se dem? Jo:

“Der er en virkelig god tyngde og en sej rytmisk bund i alle numrene, der giver fornemmelsen af at bas og trommer rammer en lige i mellemgulvet, som sad man lige ved siden af scenen”. “Whores & Thieves har allerede markeret sig på blandt andet Spot Festival, og ’Digging Holes’ har fortjent fået en del airplay på P6 BEAT. Hér er et rendyrket dansk rockband, der for alvor er værd at holde øje med. Hvis det høje niveau fra EP’en kan holdes på det kommende album, skal det nok blive mere end spændende at følge gutterne fra Esbjerg-egnen. Jeg er i hvert fald imponeret over det fokuserede udtryk, de gode sange og den der voldfede tyngde, der er i bandets lyd”.

Bandet er på vej med deres debutalbum, som skulle udkomme i september, så der er en gylden mulighed for, at opleve dem live i Århus, før de måske får et velfortjent større gennembrud.

Download to numre gratis, og hør resten af EP’en på Whores & Thieves Facebook side

GFRock anmeldelse

Spilleplan for GFRock Upcoming & Rockin’ Live:

Scarlet Valve 15.00-15.45

Lukin 16.30-17.15

Doublestone 18.00-18.45

The Tristessa Of Enola 19.30-20.15

Whores and Thieves 21.00-21.45

Så spred det gode budskab, mød op og nyd en masse fed dansk rock i selskab med ligesindede, i Århus midtbys og By I By’s hyggelige rammer!

Følg By I By på Facebook

Like GFRock på Facebook for daglige rocknyheder, festival info og updates om hvad der ellers sker ude i rockverdenen

Previous articleTestament: Dark Roots Of Earth ****** (6/6)
Next articleDråpe: EP **** (4/6)