Home Anmeldelser GFR Live: The Handsome Family, Radar, 28/4 – 2014 ***** (5/6)

GFR Live: The Handsome Family, Radar, 28/4 – 2014 ***** (5/6)

1798
0

The Handsome Family, bestående af ægteparret Brett og Rennie Sparks, denne aften suppleret af en trommeslager, blev katapulteret til bredere kendskab da deres track, ‘Far From Any Road’ blev brugt som kendingssang til den roste tv-serie True Detective. Denne aften skulle de så vise et godt fyldt Radar om der var mere end ét stærkt nummer i muleposen.

Inden The Handsome Family fik vi en kompetent opvarmning ved det danske en-mands projekt, Own Road, som jeg desværre kun så de sidste tre numre med. Det jeg så vakte til gengæld appetit på mere, da Own Road med sin særegne charme og fine sange gjorde et godt indtryk.

Det gjorde aftenens hovednavn, The Handsome Family, også fra start til slut. Hele vejen gennem koncerten kørte der en humoristisk ping-pong mellem Rennie og Brett Sparks, som lagde ud med at Rennie fortalte at de havde spillet i Aarhus omkring 800 gange, men som regel kun for 2-3 mennesker, hvoraf de to så gik når de fandt ud af at de ikke var Hanson.

Ellers kom de undervejs omkring alt fra jordens undergang (Det er i følge Fru Sparks et videnskabeligt faktum i USA at verden går under om 10 år og de rettroende bliver beemet op i himlen nøgne om 9 år, hvilket vil efterlade enorme mængder tøj) til farven på Brett Sparks’ guitarer, indkøb af skydevåben, drive-throughs og meget andet.

Blandt andet også ‘The Bottomless Hole’ i parrets baghave, som altså gav stof til koncertens første nummer, en fin americana beretning om at udforske det mystiske hul.

Gennem koncerten skiftede Rennie mellem en meget lille bas og en meget stor banjo, mens Brett nøjedes med at skifte mellem to elektriske guitarer, noget, der selvfølgelig affødte en række drillende kommentarer fra konen. Vi blev gennem koncerten ledt godt igennem et godt udvalg af parrets sange, blandt andre ‘So Much Wine’ (“The saddest Christmas song ever written. It’s gonna ruin Christmas for all of you”), ‘Frogs’ (“This is a song about my love for mud. And frogs”), ‘The Loneliness of Magnets’ (“A song about bird migration”, fordi fugle er fascinerende, i det de kan flyve tusindvis af kilometer via deres indre kompas, for så at flyve ind i en rude) og den stærke ‘Weightless Again’.

Midtvejs i sættet sendte The Handsome Family så ‘Far From Any Road’ afsted ud over rampen og det stemningsfulde og mørke alt-country track vakte da også genkendelsens glæde blandt publikum, som kvitterede med et stort bifald. Resten af materialet levede ganske flot op til standarden og publikum var tydeligvis godt underholdt af ægteparret og de mange skæve og ind i mellem bizarre historier, der blev serveret med masser af glimt i øjet, med Rennie som den mest fortællende part, mens Brett ofte indskød kommentarer og ind i mellem bare stod og mumlede dem henover sin guitar. Jeg ved ikke om jeg var den eneste, der kom til at tænke på, at han godt kunne minde lidt om John Goodman i hans mere nævenyttige roller, stemmen var i hvert fald ikke langt fra.

Efter 11 numre i det ordinære sæt, blev bandet klappet tilbage på scenen af et medlevende publikum, og vi fik to sange mere, først ‘Amelia Earhartt’ og som sidste nummer, en sang om poeten Thomas Merton, som døde på vej ud af badet, da han blev “electrocuted” af en hårtørrer. Netop den slags absurditeter har duoen et ualmindeligt godt øje for i deres sange, ligesom de også til overflod viste det i deres kommunikation med publikum og hinanden til koncerten. Det er altid en fornøjelse at opleve musikere, som har overskud og humor, og det var så absolut tilfældet denne aften. The Handsome Family kan varmt anbefales, og den musikalske side holdt også ganske fint vand, hvor bandet med relativt simple virkemidler fik fremmanet deres fortællinger stemningsfuldt og effektivt. Musikalsk var det til 4 stjerner, men parrets evner som fortællere og underholdere, og ikke mindst evnen til at skrive gode sange, der vokser når man giver sig tid til at lytte til dem, bringer oplevelsen op på 5 stjerner.

The Handsome Family spiller i aften på Musikcaféen, Huset-Kbh (udsolgt).

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleMaskinvåd – Dukkefører – 29/4 – 2014
Next articleGFR Fokus: Heavy Days In Doomtown III – lørdags programmet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.