Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 21. december // Roskilde 15

GFR julekalender 2019 – 21. december // Roskilde 15

1188
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

21. december – 2015

Florence og solen sejrede

2015 bød på et relativt tynd program, som dog blev reddet af en række stærke koncerter.

Der var ikke det store at komme efter på plakaten, hvis man som jeg, er mest til rock. Men så er det jo fantastisk, at man kan tøffe rundt og opleve nye artister eller bare fede den med de andre Gnuer.

Vejret var rigtig godt og der faldt lige nøjagtig 0 mm regn, lidt hårdt i længden at få tæv af solen 4 dage i streg, men hellere det end regnvejr.

Florence + The Machine. Det var intet mindre end en fantastisk koncert. Jeg havde mine tvivl om, om Florence kunne spille Orange Scene op, det er jo ikke fordi hendes materiale er som skabt til en kæmpe scene badet i solskin kl. 19 torsdag aften.

Men, det havde den gode Florence absolut ingen problemer med, hun ejede scenen og publikum, og leverede sangene knivskarpt, med overskud og indlevelse,og ramte mange publikummer direkte i hjertet. Selv stod jeg med et kæmpe smil på og græd, det var sgu syret, og selv i dag får jeg et lille sug i maven, når jeg tænker og taler om koncerten, det sker sjældent.

Ellers leverede Honningbarna en fest på Pavillion, som de punk-rock eksploderede, de kan åbenbart ikke spille en middelmådig koncert, de leverer altid på et enormt højt plan. Noel Gallaghers High Flying Birds  spille en mere end godkendt koncert på Arena, det samme gjorde First Aid Kit og Paul McCartney var et must at se, men koncerten nåede desværre ikke de højder man kunne have håbet. Kodaline kl. 02 lørdag nat, lukkede og slukkede årets festival for mit vedkommende. Se årets plakat HER og læs GFRs anmeldelser og reportager fra 2015 HER.

Årets oplevelse: Florence + The Machine
 

 

Previous articleGFR julekalender 2019 – 20. december // Roskilde 14
Next articleGFR julekalender 2019 – 22. december // Roskilde 16

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.