Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 19. december // Roskilde 13

GFR julekalender 2019 – 19. december // Roskilde 13

1236
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

19. december – 2013

Tilbage på græs og max gas på GFR

Ja, det lyder måske lidt noller, for der er jo reelt græs på den almindelige camping, sådan cirka i en dag, så er det væk. 2013 var første år hvor Gnuerne lå i Get A Tent, Uptown West, som det så fint hed.

Uptown West var placeret mellem motorvejen og Roskilde Skate, så der var fint udsyn til de gamle græsmarker hvor de forgange 18 år havde været vores hood. Nu var der andre boller på suppen. Ingen venteri, ingen hegnvælteri og ingen løberi for at få en god plads. Næ, det var bare at valse ind og få henvist et opslået telt – mega luksus. Og så var der græs, grønt lækkert græs, alle dage.

Det var ligeledes GFR’s første år med anmelderi på festivalen, hvor Kodi, Judas og jeg selv svang pennen og kameraet, og fik anmeldt en ok røvfuld koncerter, som selvfølgelig kan læses HER.

Navnet GFR eller GFRock, som det i den spæde begyndelse hed, var en intern og obskur “hyldest” til vores Roskilde-lejr Gnufighters – ja, det VAR ikke helt gennemtænkt! Men, som GnuFighters blev GFRock/GFR ligeledes skabt i en gedigen brandert, tak rødvin, så det giver da i det mindste mening.

Tilbage til festivalen. Get A Tent var formidabelt, der manglede lidt indkøbsmuligheder, men bare det at være i et aflukket område, hvor folk rent faktisk opførte sig lidt normalt og ryddede op efter sig selv, var en befrielse, og en gigantisk kontrast til det der foregik nogle meter derfra.

Musikken var godkendt, hvor koncerterne med Queens of the Stone Age, Metallica, Kraftwerk (med 3D briller, raffi), The Lumineers, fantastisk koncert på Odeon, Kris Kristoffersen, ene mand på Orange – modigt og den bedste af dem alle, Black Rebel Motorcycle Club i høj sol på Orange Scene. Det havde sgu nok været noget federe på Arena, men who cares, de spillede røven ud af bukserne, og det var klasse. Mere rock på Roskilde! Se årets plakat HER.

2013 var et fedt år på alle parametre, hvor især Get A Tent var en super positiv overraskelse, og oplevelse, som derfor også er årets oplevelse 2013.

Årets oplevelse: Get A Tent Uptown West. (Og den rigtige start af GFR på Roskilde Festival)

 
 

Previous articleSyreregn: Cogito Ergo Sum ★★★★★☆
Next articleRepeat #40

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.