Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 18. december // Roskilde 12

GFR julekalender 2019 – 18. december // Roskilde 12

851
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

18. december – 2012

Overgangsåret

2012 var en lidt løjerlig en af slagsen. Det var første år hvor jeg ikke var med til at kapre camp plads, sidste år på almindelig camping og første år hvor jeg ikke var med under opvarmningsdagene, en lidt underlig følelse. Faktisk slet ikke rart. Overhovedet!

Men, heldigvis var der sendt yderst kompetente og rutinerede tropper afsted til fronten for at kapre vores faste spot. Det skete så ikke. Slet ikke.

For fortropperne var tilsyneladende lidt for tørstige og søvnige, der skulle jo ventes længe. Og dette kombineret med en tidlig og overraskende hegnvæltning, resulterede i en lidt alternativ beliggende, men super hyggelig lille lejr med stam-gnuer og nye kalve, midt i en firkant, dog stadig på West.

Det var samtidig året hvor GFR for første gang, for alvor skrev om Roskilde, og det klarede vi sgu meget godt. Læs artikler fra 2012 HER.

Musik var der også, og det var helt klart de mindre scener, specielt Odeon, der var omdrejningspunktet. Her gav Red Fang, Baroness og Hank3 den gigant gas, fine koncerter i sublimt selskab.

Bruce Springsteen var absolut godkendt, The Roots det samme, Jack White så jeg vidst også. Men koncerten med The Cure står frem, både fordi det var en glimrende koncert, fordi min kære mor så den sammen med de gæve gnuer og fordi min lille dreng på 7 måneder blev passet af lillesøster i en skurvogn et lille stykke fra Orange Scene. 7 måneder med armbånd und alles, sejt 🙂 Se årets plakat HER.

2012 var et glimrende år, og der var mange højdepunkter, og det er super svært at definere årets oplevelse. Campen, Gnuerne – gamle som nye, Odeon, musikken, ja, hele baduljen, det var pisse hyggeligt.

Men det må næsten være The Cure koncerten, ikke at det var den bedste jeg har overværet,  men at se den sammen med min mor og vide at junior lå bag scenen et eller andet sted og sov, gjorde det til en helt unik oplevelse.

Årets oplevelse: The Cure. Runner up: Odeon (og alt hvad det indebar, tak Gnuer)
Previous articleIse: Født På Kanten ★★★★☆☆
Next articleSyreregn: Cogito Ergo Sum ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.