Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 10. december // Roskilde 04

GFR julekalender 2019 – 10. december // Roskilde 04

1185
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

10. december – 2004

Mudder, højt humør og East

2004 står i erindringen, som et år hvor meget gik galt, men endte med at blive et formidabelt år. Dette på trods af den 3. vådeste festival i historien, og en fejlslagen jagt efter camp spot på West. Nå ja, og musik var der selvfølgelig også.

Første, og eneste camp på East nogensinde, ihvertfald hvis Get A Tent ikke tæller med. Vi landede ellers ok tidligt, men som året før, var der latterligt lang kø for at komme ind, hvilket resulterede i, at der ikke var plads til vores camp på West. Derfor endte vi på East, på et nyt stykke (i 2004), der lå små hundrede meter fra broen mellem West og East, via en lille vej, der lå parallelt med togbanen. Det skulle vise sig at blive en rimelig træls vej. For da der var faldet en del regn, blev vejen lavet om til en flod af mudder, og de 100 meter føltes som en kilometer, hold nu kæft det tog lang tid at komme igennem.

Men ja, det regnede en del, så meget at der på et tidspunkt begyndte at sejle ting forbi én på jorden, imponerende. En helt anden ting, der var en smule underlig, var placeringen af Camping Scenen, som af uforklarlige årsager, var meget tilfældigt placeret på East – det virkede ikke gennemtænkt. Og der blev da heller ikke overværet mange, hvis nogen, koncerter. Lidt EM fodbold blev det til, men Danmark fik tæv af Tjekkiet, og så var det slut.

Men humøret var højt, og der blev lyttet til en del musik det år. Bowie skulle have spillet, men grundet en akut hjerteoperation, blev han erstattet af Slipknot, en 1:1 erstatning. Næppe. Men, brugte da Slipknot koncerten på at stå i kø for at få Powersolo’s autografer – på min telefon, når man nu ikke lige har andet gutterne kan skrive på…

Årets største musikoplevelse var I Am Kloot, der spillede en fantastisk koncert på Odeon. Det samme gjorde Nephew, og TigerTunes væltede Pavillion. Morrissey var Morrissey på Arena. Pixies, Korn, Fatboy Slim, NERD, Franz Ferdinand, Muse (det var sgu også fedt) og The Hives leverede også fornemt. Se årets plakat HER.

2004’s største oplevelse er en blanding af mange. Det var en helt speciel festival, både grundet vores camps placering, men også, at humøret var så højt, på trods af mudder til knæene og en del regn. Og musikoplevelserne var i top, og stemning generelt på festivalen, var rigtig god.

https://www.youtube.com/watch?v=dDs7tyVE_s4

Previous articleJerkstore: The Great Time Robbery ★★★☆☆☆
Next articleAuralist: Between The Devil And The Sea ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.