Home Seneste April 2013 - Nyheder GFR Fokus: Udvalgte rockkoncerter i København denne uge (d. 3/4 – 6/4...

GFR Fokus: Udvalgte rockkoncerter i København denne uge (d. 3/4 – 6/4 – 2013)

5752
0

Der er både arbejderklasse-rock, norsk genre-cocktail, dansk syre, excentrisk indie og doom metal at finde på de københavnske spillesteder i denne uge. Vi har taget et lille hurtigt kig på 5 forskellige arrangementer, der måske var værd at opsøge for de musikhungrende rockører.

Allerede i aften, onsdag den 3., er der dobbelt op på rock-shots når The Gaslight Anthem og Japandroids gæster Store Vega. Japandroids er med som support, men er programsat til at spille en hel time, så der er fuld valuta for de 250 kr. hele arrangementet koster. Vi her på GFRock havde selv fornøjelsen af at overvære den eksplosive canadiske duo give den gas på Voxhall i Aarhus sidste efterår, hvor vores anmelder blandt andet skrev:

”Attitude, musikalske evner og levering, samt nærvær og personlighed, alt sammen sad smasket ind retrorock skabet, så hængslerne knirkede og den gamle maling skrællede af.” Læs hele anmeldelsen HER. Og nu du er i gang, så har vi også anmeldt deres seneste album Celebration Rock.

Aftenens hovednavn, The Gaslight Anthem, er et af de nyeste skud på heartland-rock genren, med store forbilleder som Bruce Springsteen og Tom Petty. Bandet skriver klassiske rocksange om den jævne mand, den forbandede unge kærlighed og nostalgi med en bitter bismag. New Jersey kvartetten har allerede kørt verdens støvede rock ‘n roll landeveje tynde, og er kendt for at være et energisk liveband, hvilket de også demonstrerede da de gjorde hvad de kunne for at vække publikum som et af de allerførste navne på Northside Festival sidste sommer.

Vi oplevede et band der kæmpede mod lidt uretfærdige odds (som skulle være noget bedre i Vega), det kan du læse mere om i vores dækning af Northside’s første dag. Deres seneste album nåede både med på én af vores anmelderes top 5 liste over udenlandske udgivelser i 2012, mens vores anden anmelder syntes det var en mere middelmådig omgang i anmeldelsesopsamlingen fra december.

Så hvis du mener du kan klare en dobbelt dosis rock på en onsdag, så er det bare med at komme ud af døren.

Store Vega
Onsdag d 3. april
Start kl. 20.00
Pris: 250 kr.

Fredag d. 5. er der genre-cocktailparty når norske Ungdomskulen svinger forbi Beta på Amager. Deres seneste album, Secrecy, var der lidt delte meninger om da det udkom. Soundvenue skrev blandt andet i deres 5-stjernede anmeldelse, at “man kan pege på mange bands, de har hentet inspiration fra, men først og fremmest har de udviklet deres egen lyd. Det er syrepop, psych, indierock, progrock og hipsterheavy på én og samme tid”.

Vores egen anmelder var noget mere forbeholden med 3 stjerner og ordene: ”Der er bestemt fine og spændende numre på albummet – især ‘Askefast’ og ‘Facemask’ – men i andre perioder går albummet i tomgang, og her lyder Ungdomskulen  energiske for energiens egen skyld, og idérige, fordi der død og pine skal presses en masse idéer ind.” Læs hele anmeldelsen

Så vi er helt klart ude i en smagssag, men live skulle Ungdomskulen dog efter sigende være et energisk og frisk bekendtskab – så af sted til Amager og start weekenden med en rockfest!

Beta (ved Amager Bio)
Fredag d. 5. april
Døre: kl. 21.00
Pris: 100 kr.

Samme aften, altså på fredag, så er der også lækkerier for folk med hang til doom metal. Det kræver blot at du tager en tur i Templet i Lyngby, hvor du får en indbydende tre-retters stener-menu for kun 100 kr! De første to er lidt ubeskrevne størrelser for mig, Empire Drowns og The Cleansing, hvorimod hovednavnet burde vække genklang hos en del.

Det drejer sig nemlig om de danske veteraner Saturnus, der måske aldrig har fået det store gennembrud herhjemme, men har udgivet den ene kvalitets plade efter den anden de seneste 20 år. Senest udkom Saturn In Ascension sidste år, en glimrende plade som jeg kun fik lyttet til og aldrig anmeldt her på GFRock, men som fik særdeles positive ord med på vejen andre steder.

Templet
Fredag d. 5. april
Start: kl. 20.00
Pris: 100 kr.

Den altid travle rock-vandringsmand Guf optræder lørdag på Loppen som Lorenzo Woodrose, når retro-trioen Baby Woodrose skralder syret garagerock af på Staden. Gruppen har udgivet 9 plader siden 2001 (inkl. live album), hvor det seneste, Third Eye Surgery, udkom i april 2012. Dengang skrev vi blandt andet om pladen, der virkede lidt som smagsprøver på bandets formåen, at:

“Originale, banebrydende og fremadskuende bliver Baby Woodrose aldrig, det her er en tidsboble man kan træde ind i og ud af efter behov og lyst, det er både befriende og begrænsende på samme tid”.  Third Eye Surgery fik 4 stjerner hos os.

Men mon ikke man får masser af syrede højdepunkter, plus lidt nye toner, denne aften på Loppen? Baby Woodrose er nemlig klar med den nye single ”Light Up Your Mind”, der udkom den første april. Med sig har de The Setting Son som opvarmning.

Loppen
Lørdag d. 6 april
Start: Kl. 21.00
Pris: 140 kr.

Hvis du hælder mere til det alternative, eller sære, så kan du samme aften, i samme område, opleve indie-fænomenet Mark Oliver Everett, måske bedre kendt under navnet Eels, levere sine skæve toner i Den Grå Hal. Excentrikeren har efterhånden udsendt 10 studiealbums, hvor det nyeste, der bærer den beherskede titel Wonderful, Glorious, kom på gaden i begyndelsen af februar – en plade vi i øvrigt med lidt forsinkelse anmelder på fredag.

Eels har i løbet af karrieren bevæget sig uforudsigeligt af sted indenfor mange forskellige stilarter og genre-forvridende udflugter, så det er aldrig helt til at vide hvilken Mr E der dukker op. Man er nok nødt til selv at dukke op og lægge ører til løjerne.

Den Grå Hal
Lørdag d. 6. april
Døre: kl. 19.00
Pris: 355 kr

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleEagles of Death Metal – I Want You So Hard – 03/04-2013
Next articleGFR nyheder: Blandet nyt fra rockland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.