Home Artikler GFR Fokus: Store release-fredag i København

GFR Fokus: Store release-fredag i København

4233
0

Det var en action-packed fredag aften GFRocks udsendte kunne se frem til i København. Menuen stod på ikke mindre end to releasefester, ved henholdsvis Doublestone og senere Vokadin.

Kl. 18 sharp trådte jeg ind af døren på Baren i Kronborggade, hvor Doublestone’s release-reception fandt sted. Baren var proppet til randen, men om det var på grund af ganske almindelig fredags-tørst eller en mindre hær af Doublestone-diciple, var i starten usikkert. Et hav af krammere, håndtryk, tillykker og ikke mindst et massivt salg af Doublestone’s nye EP, vidnede dog om at disciplene havde fundet vej til baren, og de var tørstige efter både øl og stener-rock.

Mellem krammere og high-fives fik jeg en hurtig snak med Kasper, manden bag Levitation Records, som udgiver Doublestone’s EP. Han lovede nye spændende udgivelser, nogen mere hemmelige end andre, men vi kan dog afsløre at Elevatorfører – Opkald fra ukendt etage, live fra Amager Bio, snart er på gaden. Så er du til psych, folk, space og stonerrock, så hold dig opdateret på nye udgivelser og koncerter på Levitation Records Facebook-side http://www.facebook.com/LevitationRecords

Tilbage til Doublestone. Et par gennemspilninger eller tre af den nye EP og en hurtig snak med forsanger Bo, blev det til, før undertegnede måtte drikke ud, og suse videre til næste releasefest. Alt i alt en stemningsfuld og rockende reception.

Køb EP’en på xx vinyl HER eller download den gratis HER

 

Efter en meget kold cykeltur fra Nørrebro til Kødbyen og KB18, stod den nu på releasefest hos grunge-punk bandet Vokadin. Fremmødet var ganske pænt, også her var der en super atmosfære, og bandet blev lykønsket, der blev solgt plader og merchandise, og forventningen til aftenens koncert med bandet var stor. Inden koncerten fik  jeg en snak med en semi-sygdomsramt Vokadin frontmand, Mads Aarby. Han fortalte, at Vokadin blev dannet for en årrække tilbage, men ikke før 2010 blev det seriøst, dog ikke mere seriøst end at bandet kun formåede at øve 7 gange i 2012, hvilket resulterede i 8 koncerter og indspiningen af debuten “My Fix Before Yours”. På trods af meget få ophold i øvelokalet, har Vokadin formået at smide en gedigen debut på gaden, som kastede ikke mindre end 5 stjerner af sig her på GFRock (læs anmeldelsen her). Ydermere kunne Mads fortælle, at bandet fra februar holder en 5 måneders pause, da han tager et smut til Asien. Turen skal, blandt andet, bruges til at skrive nye sange, da der gerne skal udgives et nyt album i 2013.  Fra juli er Vokadin igen tilbage på de danske spillesteder, dog starter de med et par koncerter i Berlin.

Efter et par timers snak med publikum, var bandet klar til at nedlægge KB18, og de gjorde deres absolut ypperste for at give publikum en rock-kindhest af de helt store. Desværre blev festen afbrudt efter første sang, da der røg et trommeskind, og et nyt skulle lokaliseres, før bandet kunne fortsætte, et ærgerligt afbræk. Men publikum ventede trofast, og fik skyllet en tsunami af støj og energi i hovedet som tak. En god koncert, der dog bar præg af at KB18 netop havde fået skiftet ud i lydudstyret, hvilket gjorde at der ikke helt var styr på lyden, hverken på gulvet eller på scenen, og man kunne fornemme at bandet havde svært ved at høre hinanden. Det kan dog ikke ændre på, at Vokadin leverede en god releasefest, og man kan jo kun se frem til endnu én, når Vokadin’s 2. album rammer gaden senere på året.
Køb “My Fix Before Yours” på vinyl via bandet eller i digital udgave via iTunes

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThee Attacks – So Cold – 21/01-2013
Next articleGojira – L’Enfant Sauvage – 22/01-2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.