Home Artikler GFR Fokus: Musik Aarhus Festival 2014

GFR Fokus: Musik Aarhus Festival 2014

3016
0

Fra den 16. januar og frem til 25. januar er der Musik Aarhus Festival på tre af byens spillesteder. Voxhall, Atlas og Radar slår dørene op for otte aftener med otte forskellige musikalske temaer. Hver aften står tre talentfulde lokale bands fra en bestemt genre på scenen, og det er altsammen ganske gratis. Vi har kigget programmet igennem med rockbrillerne på, og der er mange spændende navne i blandt. 

De musikalske temaer torsdag d.16 og fredag d.17. januar er henholdsvis Urban/hiphop og electronica/house/techno, så vi springer let og elefant til lørdag d.18. januar, hvor der står Psych på menuen på Voxhall. 2013 var et godt år for psych-genren, som egentlig er en paraply for mange forskellige slags musik, lige fra det post-punkede, til støjdronende instrumentalmusik, regulær syrerock og en masse ind i mellem, altsammen med det fællestræk at det udfordrer de gængse genrerammer. 2013 bød blandt andet på første udgave af Aarhus Psych Fest, og i 2014 får København også en Psych Fest, så det er en musikalsk scene med vind i ryggen, der præsenteres udklip fra. De tre bands, der repræsenterer genren lørdag aften er Elevatorfører, Narcosatanicos og Tales of Murder and Dust.

Begge de sidstnævnte spillede på Aarhus Psych Fest sidste år, og repræsenterer hver sin udgave af genren. Hvor Narcosatanicos leverer forvredet stoner-rock med saxofon og skumle billeder på bagtæppet, er Tales of Murder and Dust eksponenter for en mere tyst version af psych-rocken, dog også med karakteristiske eksplosioner i musikken. Du kan læse reportage fra Aarhus Psych Fests 1. dag HER med reportage fra Tales of Murder and Dust og HER fra 2.dagen, hvor Narcosatanicos spillede.  Jeg anmeldte også Tales of Murder and Dusts seneste EP i juni sidste år, en udgivelse der fik 5 stjerner. Elevatorfører kender jeg ikke så meget til, men hvad jeg har hørt, lyder spændende, så det er tre gode, og forskellige, bands fra den vidtforgrenede psych-scene, man får forærende på Voxhall lørdag aften.

Lørdag d.18/1, Voxhall, Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, gratis
Søndag og mandag holder Musik Aarhus Festival en lille pause, men tirsdag d.21. januar er der igen tre bands på plakaten. Denne gang er temaet Dansksproget, de tre bands er Navneløs, Ulvetimen og Suns of Satan, og spillestedet er Radar. Navneløs har blandt andet fået airplay på P6 BEAT og spillede sidste år på Pavilion Junior, hvor vi også oplevede dem give en koncert, der bevægede sig fra mindre spændende til interessant i løbet af den halve time, den varede. Bandet spiller en mangefacetteret art rock, der blandt andet kunne minde lidt om Under Byen, men også smider mange andre inspirationskilder ind i blandingen. Ulvetimen har vi desværre ikke stiftet ret meget bekendtskab med, men det, jeg indtil videre har hørt, tyder også på at der er masser af potentiale i den melankolske folk-rock. Suns of Satan udsendte sidste år debuten Sidespring, som vi anmeldte HER og ægteparret Jeppe Søndergaard Knudsen og Kristine Bjørg Markussens blanding af eksperimenterende pop og indierock med mange små finurlige detaljer er absolut også et lyt værd.

Tirsdag d.21/1, Radar, Døre kl. 19, Koncertstart kl. 20, gratis
Onsdag d.22. januar er det så Atlas der byder indenfor til temaet Indie/Pop. Her er de tre bands Kadie ElderLadylion og NovemberDecember. Kadie Elder har gjort sig positivt bemærket med deres electro-pop, mens kvinden bag Ladylion, Randi Løvendahl Gustafsson, har markeret sig positivt som sangerinde og sangskriver i flere omgange. Denne aften bakkes hun blandt andet op af to celloer på en række sange, som er skrevet under rejser. En stor anbefaling herfra går til NovemberDecember, der spiller folk-rock med masser af fine vokalharmonier. Bandet udgiver deres debutalbum From The Swing Into The Deep mandag d.20. januar. Vi har en anmeldelse af albummet klar fredag d.17. januar.

Onsdag d.22/1, Atlas, Døre kl. 19, koncertstart kl. 20, gratis
Torsdag står der, kort og godt, Rock på plakaten. Voxhall lægger scene til, og den scene indtager Waldo & Marsha, Nanna Schannong og War Drums. Det otte mand store band, Waldo & Marsha, fik en del opmærksomhed med deres shoegazende drømmepop, der blandt andet trækker tråde til navne som Cocteau Twins og danske Mew, da de debuterede sidste år. Nanna Schannong leverer både skrøbelig og sart og lynhurtig og kraftfuld eksperimenterende indie og udgav debut EP i september. Aftenens tredje navn, War Drums, bevæger sig i et energisk electro/post-punket univers og deres debut-EP, Wilderness Children, fik 4 stjerner med da jeg anmeldte den i september. Det er altså en aften der byder på lidt af hvert indenfor rocken.

Torsdag d.23/1, Voxhall, Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, gratis
Fredag er temaet Jazz på Atlas, mens lørdag byder på festivalens sidste 3 navne, samlet under betegnelsen Punk. De tre navne er Happy Hookers for Jesus, Bed Bugs og Yung. Førstnævnte har markeret sig som et stærkt live-navn, blandt andet på Radar, hvor aftenens koncerter finder sted. Bed Bugs gør sig i intens og tungsindig post-punk og kommer fra Aarhus’ spirende DIY-scene. Aftenens sidste navn er Yung, der i følge dem, der har oplevet dem, har internationalt potentiale. Bloggen Passive/aggressive har beskrevet Yung som “Nirvana møder Wipers?” – hvordan det lyder, kan du altså høre lørdag d.25. januar, hvor Musik Aarhus Festival afsluttes med et punk-brag.

Lørdag d.25/1, Radar, Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, gratis
Du kan læse mere om Musik Aarhus Festival på facebook. Ellers er det bare at finde paraplyen frem, styrte gennem regn, slud og blæst, og komme ud og opleve noget af den spændende musik, Aarhus kan byde på.

JSB

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i København, uge 3+4
Next articleMustasch – Black City – 17/1 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.