Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 46

GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 46

2831
0

Weekenden står derude i kulden og banker på, luk den dog ind! Og smut selv ind i varmen på et københavnsk spillested, her er nogle udvalgte muligheder.

Hvorfor ikke starte weekenden med netop Weekend Stengade? Bag navnet gemmer sig en amerikansk lo-fi shoegazer trio fra San Francisco, bandet udsendte anmelderroste Sports i 2010, fulgte op med albummet Jinx i år. Desuden har trioens nummer “End Times” været brugt i en reklame for 6. sæson af den populære serie Dexter.

Stengade
Fredag d. 15/11
Tid: 21.00
Pris 70 kr.
Loppen er der ligeledes amerikansk besøg i form af de eksperimenterende drone metallere OM. Gruppen er dannet i 2003 af de 2 tidligere Sleep medlemmer, Al Cisneros og Chris Hakius, sidstnævnte forlod OM i 2008 og bandet består nu som trio. En lille “advarsel”: OM har engang spillet en koncert der varede 5 ½ time, så vær forberedt på en aften der måske kan trække ud.

Loppen
Fredag d. 15/11
Tid: 21.00
Pris: 150 kr.
Har du i stedet for brug for en solid rock indsprøjtning, og måske noget du kan synge med på, så kig forbi Store Vega, hvor veteranerne fra The Sandmen kigger forbi. Orkesteret er igang med endnu en “gendannelsesturné”, men hvis anmeldelserne fra rundt omkring i landet ikke lyver, så er der ikke tale om et hult nostalgitrip fra The Sandmen. Nyt materiale skulle i øvrigt være på vej, så måske der gemmer sig et nyt nummer eller to mellem bandets uopslidelige klassikere?

Store Vega
Fredag d. 15/11
Tid: 21.00
Pris 190 kr. (OBS: Der meldes “få billetter” tilbage)
I Huset KBH kan du opleve et af årets mest roste danske navne i form af De Efterladte. Bag navnet gemmer sig Michael Lund og Peter H. Olesen, med en fælles fortid i Olesen-Olesen, der tidligere i år udsendte Alvorsord og Etagevask til en byge af 5 og 6 stjernede anmeldelser. Er du til dansksproget musikalsk poesi, så er det nok weekendens uundgåelige koncert.

Huset KBH
Fredag d. 15/11
Tid: 21.00
Pris: 100 kr.
Trænger du i stedet for til at blive kradset til blods af en flok garage-rock baggårdskatte, så mød op på Underwerket i Valby. Goodbye Kitty K står som support band, men jeg vælger alligevel at råbe lidt op om dem, frem for de annoncerede hovednavne Metric Noise og A Horrible Death To a Horrible Man. No disrespect til dem, men den her vildkat virker som om den er værd at tjekke ud live! Tidligere på ugen anmeldte jeg Goodbye Kitty K’s album Scrapped og i den 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“….det er i hvert fald et meget ekspressivt og udfarende band vi har med at gøre, ikke mindst på grund af sangerinde Kat Van Ville, der stønner, skriger, hviner, hvæser, råber og hyler sig igennem de 12  numre som en blanding af en kat i løbetid og én i slagsmål med en lige så arrig artsfælle“. Læs resten HER

Underwerket
Fredag d. 15/11
Tid: 20.00
Pris: 30 kr.
Så blev det lørdags tur, hvor man kunne tage en tur til Amager for at høre semi-hypede DrengeBeta. De unge briter var fine nok til at blive inviteret til at spille på Roskilde Festival i sommers, hvor Sheffield duoen var blandt de første på Pavilion Scenen torsdag. Hvis deres støj/garage rock ikke er nok, så leveres opvarmningen af danske Less Win. Den produktive trios udgivelse Great, modtog tidligere i år 5 stjerner fra undertegnede, læs anmeldelsen HER

Beta 2300
Lørdag d. 16/11
Tid: 22.00
Pris 120 kr. (forsalg) // 130 kr. (døren)
Hvis du læser for hurtigt, så kan det være du ender på High Voltage til Dregen i stedet for til Drenge på Amager. Det er måske heller ikke helt skidt, den svenske guitarist Dregen har en fortid i blandt andet Backyard Babies og The Hellacopters – så der er dømt guitar magi garanti! På plakaten er hele 3 andre navne, rock n’ rollerne Marvel, punkrockerne Junkstars og White Trash Presidents.

High Voltage
Lørdag d. 16/11
Tid: 21.00
Pris: 150 kr.
Trænger du til noget der larmer på en anden måde, så sving forbi Stengade, hvor der er serveres en 3-retters death metal menu. Til de sultne maver bydes der på norske Obliteration, svenske Degial og danske Reverie. Alle 3 bands opererer indenfor dødsmetallen, med diverse afstikkere, så der burde være lidt for enhver smag.

Stengade
Lørdag d. 16/11
Tid: 21.00
Pris: 70 kr.
Tidligere på efteråret udkom The Broken Beats femte album, til rosende ord i de fleste musikmedier. Nu kan du opleve løjerne med egne ører, når Kim munk og co gæster Studenterhuset. Bandet er kendt for energiske og medrivende koncerter, så skal der gang i bentøjet lørdag aften, er det nok her det sker.

Support leveres af Roxy Jules.

Studenterhuset København
Lørdag d. 16/11
Tid: 21.00
Pris: 50 kr.
Inden det bliver hverdag igen, kan du lige nå en søndagskoncert. I Amager Bio kigger en flok legender forbi under nyt navn. Black Star Riders består af tidligere Thin Lizzy medlemmer. Bandet lever dog ikke udelukkende på fortidens meritter, i det de tilbage i maj måned udsendte første album under det nye navn, den generelt godt modtagne All Hell Breaks Loose.

Amager Bio
Søndag d. 17/11
Tid: 19.00 (døre)
Pris: 260 kr. (forsalg) // 285 kr. (døren)
Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleYour Laundry – Spell L.A. – 15/11 – 2013
Next articleLine Bøgh: Det er os som er farverne over byen (EP) **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.