Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Line Bøgh: Det er os som er farverne over byen (EP) ****...

Line Bøgh: Det er os som er farverne over byen (EP) **** (4/6)

2365
0

Det er os som er farverne over byen er første udspil fra 27-årige Line Bøgh, og EP’en byder på toner fra den mere luftigt alternativt poppede ende af det spektrum, vi beskæftiger os med her på siden. Det fungerer godt på EP’en, der byder på tre engelsksprogede og én dansksproget sang. 

EP’en starter glimrende ud med den perlende og legesyge ‘Lilly Avenue’, der springer lytteren i møde. Trommespillet og den sprudlende energi klæder Line Bøghs stemme, og måde at synge på, virkelig godt. Legesyg er også et ord, man kan hæfte på Bøghs vokal, som bruger intonationer fra vokaljazz, så stemmen bølger op og ned. På et nummer som ‘Lilly Avenue’ fungerer det glimrende. Det er godt skruet sammen fra ende til anden, og det fortjener så absolut airplay, hvor det nok skal vinde nogle hjerter.

De tre øvrige numre på EP’en når ikke helt samme højder. De er alle tre mere afdæmpede og mindre sprudlende i lydbilledet, mens Bøghs stemme stadig er legesyg i fraseringerne.  ‘Early In The Morning’ og ‘Champagne’ er begge klaverbårne, og selv om de kompositorisk ikke er lige så sprudlende som ‘Lilly Avenue’ er der alligevel nok detaljer i instrumenteringen og Bøghs stemme til at det på intet tidspunkt bliver uinteressant at lytte til.

EP’en afsluttes af titelnummeret, og det eneste dansksprogede track, ‘Det er os som er farverne over byen’. Som Bøgh selv siger i pressematerialet, “man kan mærke det helt fysisk ved koncerter; når jeg skifter til dansk, sker der simpelthen noget i rummet. Ørerne spidser og pludselig er der helt stille”. Den danske tekst gør netop at man spidser ørerne lidt mere, og lyrisk fungerer nummeret rigtig godt med sin outsider-fortælling om to misbrugere. Musikalsk er det ikke spektakulært, men det fungerer godt som sårbar beretning fra en tilværelse der hurtigt kan blive enten-eller.

Der er masser af potentiale i Line Bøgh og med især ‘Lilly Avenue’ viser hun at hun kan byde ind med vellyd, der også godt vil udfordre lytteren en smule. De øvrige numre på EP’en holder også et fint niveau og er solid sangskrivning. Hvor Bøgh bevæger sig over på det danske, bliver det tekstmæssige også virkelig spændende at lytte til og det kunne være interessant at høre Line Bøgh udfolde sig endnu mere på dansk. Derfor får Det er os som er farverne over byen 4 funklende stjerner med herfra.

Besøg Line Bøgh på hendes facebook HER.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 46
Next articlePro-Pain – Deathwish – 18/11 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.