Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 44

GFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 44

2795
0

Stormen har lagt sig, så du kan roligt bevæge dig ud og lede efter noget rockmusik. Her er udvalgte koncerter i det københavnske for den kommende weekend.

Vi lægger som så ofte før ud på Amager, hvor Beta får svensk besøg i form af post-punk goth-gazerne Then Comes Silence. Vi havde fornøjelsen af både at interviewe og opleve bandet live, da de bragte til mørke til den danske sommer under warm up dagene på årets Roskilde Festival. De umiddelbart hemmelighedsfulde og mystiske svenske mørkemænd, viste sig at være både imødekommende, eftertænksomme og spirituelle mennesker, læs interview og reportage fra koncerten HER

Gruppen har netop udsendt deres album nummer to, ganske enkelt kaldet II, og de par gennemlytninger jeg har nået, viser et band der synes at vokse både i lyd og evner. Så hvilken bedre måde, at indlede den dunkle november på? Først kommer den svenske støj, så følger stilhed.

Support leveres af danske SPEkTR, ligesom Emma Acs vil fungerer som DJ hele aftenen.

Beta 2300
Fredag d. 01/11
Tid: 22.00
Pris: 85 kr. (forsalg) // 95 kr. (døren)

Der er ligeledes svensk besøg i Lyngby, hvor Templet får besøg af Troubled Horse. Bandet gør sig i tung garage rock, og deler hjemby med kapaciteter som Witchcraft og Graveyard. Det er ikke blot tilfældig trivia, Troubled Horse består nemlig af 3 oprindelige Witchcraft medlemmer og er aktuelle med debutalbummet Step Inside.

Med sig har de danske Pet The Preacher, der med deres tunge bluesede toner efterhånden har opbygget et godt ry, både på deres udgivelser og som liveband.

Templet
Fredag d. 01/11
Tid: 20.00 (døre)
Pris: 80 kr.

I Pumpehuset går det straks mere hårdtslående til værks, når de legendariske canadiske thrash/groove metallere Annihilator sparker døren ind til november måned. Bandet er er aktuelle med deres 14. (!) album Feast, der udkom tilbage i august måned. Så der er lagt op til en tung start på vinteren, med et rutineret og brandvarmt metalband.

Pumpehuset
Fredag d. 01/11
Tid: 21.00
Pris: 160 kr.

Der annonceres med “få billetter” tilbage til Biffy Clyro, der gæster Den Grå Hal på Christiania fredag aften. Det er der måske en god grund til, for med sange som “The Captain” og “Mountains”, fra deres femte album Only Revolutions, fik de lidt af et massivt gennembrud, ikke mindst herhjemme, i 2009. De fulgte succesen op med dobbelt albummet Opposites tidligere i år, som blandt andet også bragte dem forbi årets Northside Festival med fine anmeldelser til følge.

Med som opvarmning er de semi-hypede folk-rockere Dry The River

Den Grå Hal
Fredag d. 01/11
Tid: 20.00
Pris: 312 kr.

En af de seneste års helt store succesbands, både anmelder og publikumsmæssigt, The National, indtager betonklodsen Forum på Frederiksberg lørdag aften. Da de gæstede Orange Scene i sommers var undertegnede mere beruset end forsanger Matt Berninger på scenen, og kunne derfor ikke rigtig sætte pris på bandets koncert, men kollega Judas var appelsinfri nok til at lade sig begejstre og smide 5 stjerner og blandt andet følgende ord efter koncerten:

“Det virkede til at The National havde sat sig for at vise at deres ellers indadvendte udtryk kunne blive mere extrovert og offensivt, og på den måde lykkedes det dem at indtage Orange scene med deres mørke melankoli”. Resten af anmeldelsen finder du HER

Forum
Lørdag d. 02/11
Tid: 20.00
Pris: 330 kr. (NB: koncerten er nu udsolgt, men der er venteliste)

Gode gamle Niels Skousen er igen ude på de danske landevej, det bringer ham lørdag forbi DR’s Koncerthus Studie 2, hvor han med fuldt band tager turen fra de unge 60’ere op til hans nyere og mere reflekterende numre. Kollega Judas (ham igen) fangede ham på Radar tilbage i maj måned, hvor han endnu engang måtte hive 5 stjerner op af foret. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“At dømme ud fra denne aften er Niels Skousen bestemt ikke færdig med at berige den danske musikscene med sine skarpe betragtninger og poetiske tilgang til hverdagslivet og nyhedsstrømmen, og selv om der måske ikke kommer en ny ‘Isabel’ eller ‘Herfra hvor vi står’, er det nye materiale både spændende og vedkommende og fungerer fint live”.

Koncerthuset
Lørdag d. 02/11
Tid: 20.00
Pris: 250 kr.

Vi runder denne weekend af på Amager, denne gang i Amager Bio, hvor to andre koryfæer uddeler smagsprøver fra en lang og produktiv karriere. Benny Andersen og Poul Dissing fejrer 40 års poetisk partnerskab med en jubilæumskoncert. Svantes Viser er med god grund for længst blevet folkeeje og kanon, så hvorfor ikke opleve et stykke moderne musikalsk Danmarkshistorie live?

Amager Bio
Søndag d. 03/11
Tid: 19.00 (døre)
Pris 300 kr. (forsalg) // 325 kr. (døren) OBS: Unummererede siddepladser

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleBlandet nyt fra Rockland, uge 44
Next articleRising: Abominor ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.