Home Artikler Blandet nyt fra Rockland, uge 44

Blandet nyt fra Rockland, uge 44

2650
0

Så er det igen blevet tid til at ryste træet for frugter, der ikke blev plukket. Eller oversat til ikke-metafor, vi tømmer indbakken for nyheder, vi ikke har fået brugt i anden sammenhæng. 

Vi starter med danske Broken Twin, som er blevet signet på amerikanske Anti. Her hører blandt andre Tom Waits også hjemme. Det markerer Broken Twin med en ny single på 7″ vinyl, som udkommer d.18. november – eller allerede d.4. november, hvis man kan nøjes med en digital udgave af “Sun Has Gone”, som den hedder.

I den anden ende af rutinespektret er der nyt fra D-A-D, der kan fejre 30 års jubilæum lige om lidt. I den anledning har bandet løftet sløret for 30 koncerter rundt om på mindre spillesteder i Danmark. Touren starter d.28. januar i Frederikshavn og kommer selvfølgelig forbi både Aarhus (Radar) og København (Den Grå Hal), men der er mange flere byer på listen – se alle datoerne HER. Samme dato som touren starter, udkommer et dobbeltalbum med 30 numre fra bandets karriere i kronologisk rækkefølge, så man kan følge deres udvikling. Udlandet bliver også tilgodeset med 30 koncerter af veteranrockerne. Måske du husker den fine sang og video herunder:

Vi tager turen over Atlanten, hvor et andet orkester med mange år på bagen har fået den originale idé at lave et julealbum. Det er punkerne i Bad Religion, der har indspillet en række traditionelle julehymner og 20% af overskuddet går til velgørende formål. Albummet udkom d.28. oktober, så mangler du en punket jul vol. 1, så ved du nu, at den findes.

Tilbage i Danmark er Musik Aarhus Festival klar med 2014-programmet for januar-festivalen, der foregår på Atlas, Radar og Voxhall. Dagene er genreopdelt, og ud over ikke så rockede dage, byder festival lørdag d.18. januar på Psych-tema på Voxhall med Elevatorfører, Narcosatanicos og Tales of Murder and Dust på plakaten, mens tirsdag d.21. januar er viet til dansksproget musik med Navneløs, Ulvetimen og Suns of Satan. Det sker på Radar. Torsdag d.23. januar er overskriften blot “rock”, og her kan man på Voxhall høre Waldo & Marsha, Nanna Schannong og War Drums, mens lørdag d.25. januar er viet til punk på Radar, der får besøg af Happy Hookers for Jesus, Dature og Bed Bugs. Adgangen alle dagene er gratis, så der er ikke mange undskyldninger for at blive hjemme, ud over januar-vejret.

En anden, lidt større festival, nemlig Roskilde Festival har også lidt nyt på tapetet – billetsalget til næste års udgave er nemlig sat i gang og prisen er uændret i forhold til årets udgave.

Endelig er der lidt videonyheder fra vækstlaget i dansk musik. The Rosie Way, hvis debut-EP jeg anmeldte for nylig, er i næste uge klar med en video til nummeret ‘Water From The Sun’, optaget i Portugal. Den skulle blive offentliggjort indenfor den næste uge.

Der er også ny video fra  melankolikerne i The Great Dictators, hvis seneste EP jeg også delte stjerner ud til. Det er singlen ‘Sleep’ der er kommet video til, som en forløber til bandets debutalbum, Liars, der udkommer i februar 2014. Inden da kan du komme til single-release med The Great Dictators i aften, fredag d.1. november, på KB18, eller se dem supporte The Naked and Famous på Lille Vega lørdag d.2. november. Se videoen, som er instrueret af Søren Peter Langkjær Bojsen, lige herunder:

http://youtu.be/cBRcIXNEDY0

Af Judas

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleRising – Vengeance Is Timeless – 1/11 – 2013
Next articleGFR Fokus: Koncerter i København, weekenden uge 44

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.