Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 41

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 41

2978
0

Det er som om spillestederne holder en lille smule ferie den kommende weekend, men der er dog spredte rockede oplevelser rundt omkring i byen. Lad os tage en runde.

Allerede i aften, torsdag, kan du få et spark i rockrøven og opleve noget sveddryppende rock ‘n roll på Kulturhuset Islands Brygge, hvor tre bands kigger forbi. Nordjyske Dance With Dirt lagde jeg ud med at have et lidt anstrengt forhold til, da jeg anmeldte deres debutalbum We Are Dance With Dirt til 2 stjerner, men sidenhen har gentagne energiske koncerter fra bandet fået mine øjne og ører op for bandets kvaliteter.

Badet i sved, svedende autentisk rock og rul ånd, osende af overskud, nerve og karisma, Dance With Dirt er en oplevelse værd live, som jeg har kunnet konstatere til Off Spot i Aarhus og til Nordic Noise Festival i Pumpehuset tilbage i maj måned. Sidenhen har bandet turneret ganske heftigt, blandt andet the old fashioned way med at spille diverse efterskoler – så det burde være et band med fart i stængerne der rammer København i aften.

På plakaten er desuden Castles Made Of Sand og The Binnecal List.

Kulturhuset Islands Brygge
Torsdag d. 10/11
Tid: 20.30
Pris: ? (men sikkert ikke dyrt)

Vi hopper videre til Beta 2300, og det bliver ikke vores sidste tur til Amager i denne omgang. Det intime spillested, der altid er et besøg værd, har efterhånden 3 år på rock-bagen, så hvorfor ikke fejre sig selv lidt?

Det gør de fredag d. 11/10 med 3 koncerter. Første gave kommer fra post-rock/støj/garage bandet Less Win, hvis album Great blandt andet fik følgende ord med på vejen fra undertegnede:

“Great er en særpræget udgivelse, der på den ene side lyder såre simpel i sit udtryk, men samtidig stritter i mange retninger og er læsset med utallige små spidsfindige detaljer, der tilsammen skaber et rigt lydbillede. Dele af det er velkendte byggesten, men Less Win leger opfindsomt med dem, så albummet hele tiden gennemstrømmes af opfindsomhed og en skævhed, der kræver, at man holder ørerne åbne”. Læs hele anmeldelsen HER

Efter den spiller Scarred By Beauty op til moderne metal-bal, de har nyt album ude, som pudsigt nok også var en tur forbi netop mine ører. I den 4-stjernede anmeldelse af albummet Cape Zero lød det:

“Pladen er uden tvivl tung, hårdtslående og næsten rendyrket hardcore – men det er i de små sprækker i hardcore-formelen, at Cape Zero lever mest for mig”.

Fødselsdagsfesten på Beta afsluttes med et hemmeligt surprise band. Psssssst, det er Go Go Berlin (skrev Beta på deres Facebook i går).

Beta 2300
Fredag d. 11/10
Tid: 20.00 (døre)
Pris: 50 kr.

Et andet sted i byen, samme aften, rammer en efterhånden garvet og halv-gammel dreng et intimt spillested. Melodi Grand Prix legenden og 80’er puddelhår ikonet Mike Tramp giver koncert på Lygten Station. De seneste år har Mike Tramp genopfundet sig selv med en række mere klassisk rock-prægede udgivelser, uden spor af Mabel eller White Lion.

Efter et liv og en karriere, hvor rock ‘n roll myterne i den grad er blevet levet ud, så er Mike Tramp nu på en måde tilbage ved udgangspunktet. Om sit nyeste album har Tramp udtalt:

“Her handler det ikke om at spille hurtigt, højt eller sejt, eller om, hvordan du ser ud. Det handler om historierne og sangene, og så længe du kan synge en sang og underholde i den simpleste form, så er du en ærlig kunstner..”.

Lygten Station
Fredag d. 11/10
Tid: 21.00
Pris: 110 kr. (OBS: koncerten meldes udsolgt)

AFLYST

Er du mere sådan en metal fyr/furie, så kan Stengade byde på 3 bands indenfor metallen fredag aften. Her kan du opleve melodisk metal med White Wizzard, ægte britisk heavy metal fra Monument og speed metal fra Engraver.

Stengade
Fredag d. 11/10
Tid: 21.00
Pris: 60 kr.

AFLYST – WHITE lIZZARD OG MONUMENT HAR AFLYST DERES EUROPA TOUR

Er du bare helt tosset med en blanding af ska, soul, reggae, soca og doowop? Så skal du da på Rust lørdag, hvor Babylove & the Van Dangos spiller op til fest. Bandet skulle efter sigende være ganske forrygende live, så kridt danseskoene og af sted!

Med sig har de new nordic rockabilly bandet Business Stress Express, som vores anmelder Bonde røg lidt i clinch med tidligere på året i en lidt halv-lunken anmeldelse. Dog havde han på fornemmelsen, at bandets musik måske fungerer bedre live:

“Dog kunne jeg forestille mig, at BSE gør sig klart bedst live, og som de selv skriver, så har de, jeg citerer, “allerede haft stor succes med deres gymnasie‐turné, hvor bandets new nordic rockabilly har overvundet festglade gymnasie­‐elever i hobetal med deres energiske liveshow”.”

Babylove & the Van Dangos spiller desuden dagen inden, fredag, i Templet i Lyngby sammen med Shuffler

Rust
Lørdag d. 12/10
Tid: 21.00
Pris: 120 kr.

Samtidig på Stengade serveres der en underlig musikalsk 3-bands cocktail for en flad 50’er, som vi kan kalde “ugens udfordring”. Franske Abschaum spiller åbenbart “Droned & drugged up ego Kraut synth”, så er der “deathrock” fra danske Metro Cult og endelig amerikanske Grave Babies der tilsyneladende gør sig i en art narkotisk post-punk goth blanding. Spændende og lidt forvirrende!?

Stengade
Lørdag d. 12/10
Tid: 21.00
Pris: 50 kr.

Vi slutter turen af med en tur tilbage til Amager, hvor Beta 2300 ryster fødselsdags-tømmermændene ud af krop og bygning med en omgang “Post-Hardcore Special”. Det dækker over koncerter fra Complete og The Malpractice. Førstnævnte er blevet sammenlignet med Refused og At The Drive-In, og lørdagens koncert er åbenbart en art gendannelseskoncert.

Bag The Malpractice gemmer sig Johannes Gammelby, kendt fra blandt andet Beta Satan og I Am Bones. Kigger man på Facebook, og det har jeg søreme gjort, så er The Malpractice lyden af Smadder, rock, punk, pop + paranoia. Seneste The Malpractice album er fra 2010, men nyt skulle være på vej.

Beta 2300
Lørdag d. 12/10
Tid: 21.00
Pris: 150 kr.

Og som en lille bonus, hvis du befinder dig i Albertslund og omegn, eller vil ud på en lille udflugt, så gæstes Forbrændingen af et par etablerede bands de næste dage. Torsdag kan du opleve Ulige Numre og lørdag er det When Saints Go Machine der kigger forbi. Læs mere om koncerterne HER

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleJoy Division – Love Will Tear Us Apart – 10/10-2013
Next articleThe North: Illusions * (1/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.