Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 39

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 39

3304
0

Koncerter i København? Hele ugen byder på et varieret udvalg, så her er nogle af de muligheder du har for en dosis rock i det københavnske.

Allerede i aften går det løs med et metal-brag i Amager Bio, når de tekniske dødsmetallere Nile tropper op med hele 4 opvarmningsbands i ryggen! Nile har taget navn efter Nilen, og deres tekster kredser da også om egyptisk historie, mystikken og kulturen generelt. De 4 support bands er: Ex-Deo (CA), Svart Crown (FR), Saratan (PL), Sincarnate (RO).

Amager Bio
Tirsdag d. 24/9
Tid: Kl. 18.00 (døre)
Pris: 200 (forsalg) // 225 kr. (døren)

Efter et par dages hvile, så er det tid til en omgang larm, når Loppen torsdag gæstes af “the loudest band ind New York”, A Place To Bury Strangers. Sange om længsel, hjertekvaler og forvirring, spillet ved høj volumen, er det der loves.

Loppen
Torsdag d. 26/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 140 kr.

Hvis det ikke lige er noget for dig, så kan du samme aften opdage det “hemmelige” svenske band Division Of Laura Lee. Trods en karriere der strækker sig tilbage til slut 90’erne, så er det helt store gennembrud udeblevet, men svenskerne er bare forsat. De har spillet alt fra post-punk, brit pop og simpel rock, og er lige nu aktuelle med albummet Tree. Opvarmningen på Beta 2300 står dansk LA Connection for.

Beta 2300
Torsdag d. 26/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 95 kr. (forsalg) // 115 kr. (døren)

Er du i stedet for mere til britisk mørke, så kigger Editors torsdag aften forbi Store Vega. Bandet har været 4 år om at lave deres nyeste plade The Weight of Your Love, som udkom i juli måned. Det er ikke helt lykkedes dem, at matche succesen fra deres første albums, men de er sikket stadig et kig værd live. Opvarmningen leveres af det belgiske indierock band Balthazar.

Store Vega
Torsdag d. 26/9
Tid: Kl. 20.00
Pris: 275 kr.

Så er vi nået frem til fredag, hvor man kunne tage en tur i Templet i Lyngby, hvor de afholdes endnu en omgang Temple Of Doom. Denne aften får man fornøjelsen af de tre bands Thyrfing (SE), Huldre (DK) og Heidra (DK), der alle opererer indenfor varianter af viking/folk-metal genrerne. Bogstaveligt talt horn og helvede.

Templet
Fredag d. 27/9
Tid: Kl. 20.00 (døre)
Pris: 120 kr.

Rødovre kan også lokke med musikalske oplevelser samme aften, når Viften får besøg af skotske Fish aka multikunstneren Derek William Dick. Mr. Dick var medlem af Marillion indtil 1988, hvor han valgte solovejen. Som solokunstner har han udsendt hele 10 studiealbums, det nyeste A Feast of Consequences er fra tidligere i år, og det er hans eneste koncert på dansk grund i 2013.

Kulturhuset Viften
Fredag d. 27/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 217 kr. (inkl. gebyr)

Fredag er der også musik på Loppen i form af Tunng, der udtrykker sig i den mere eksperimenterende ende af rock-spektret. Briterne spiller såkaldt folktronica, hvor gruppen ofte indrager mere alternative “instrumenter” i musikken, som f.eks. muslingeskaller. Med som support har de københavnske Pinkunoizu.

Loppen
Fredag d. 27/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 120 kr.

Der er dømt finsk metal-invasion på Amager, når Children of Bodom, Insomnium og Medeia tromler ind i Amager Bio. Så kan du rumme en ordenlig dosis melodisk dødsmetal krydret med powermetal, så snup en tur i biffen.

Amager Bio
Lørdag d. 27/9
Tid: Kl. 19.00
Pris: 275 kr. (forsalg) // 300 kr. (døren)

Samtidig, et andet sted i København, nærmere betegnet Pumpehuset, spiller Built To Spill op til indie-bal. Gruppen har små 20 år på bagen, uden nogensinde at få helt lige så stort et gennembrud som bands som Dinosaur Jr og Pavement, som de ofte sammenlignes med. Skarpe indie-pop melodier med opløftende omkvæd, loves der.

Pumpehuset
Lørdag d. 27/9
Tid: Kl. 20.00
Pris: 200 kr.

Søndag pakker Loppen endnu en af deres psych-pakker ud, inden i finder du de to amerikanske bands The Flying Eyes og Golden Animals. Nærmere band beskrivelser finder du HER, men det lyder dejligt trippy og far-fucking-out, man!

Loppen
Søndag d. 28/9
Tid: Kl. 21.00
Pris: 60 kr.

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleI’ll Be Damned – Fever – 24/9 – 2013
Next articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 39

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.