Home Seneste August 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 32

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 32

2134
0

Samtidig med at der begynder at ske lidt på spillestederne rundt omkring, så vågner vores koncert indlæg op til dåd. Festival Danmark kører stadig på højtryk, men de københavnske spillesteder har alligevel lidt at byde på, lad os tage et lille kig.

Vi lægger ud i Pumpehuset’s velfungerende Byhave, hvor der i aften endnu engang bydes på gratis glæder. To navne for at være mere præcis, Rough Sketch Consolation og Priscilla White, ingen af dem er, indrømmet, nogen jeg er bekendt med. Førstenævnte gør sig efter sigende i folk-rock genren, nærmere betegnet dark americana – det lyder jo umiddelbart ikke helt tosset. Priscilla White er en duo der gør sig i amerikansk vise tradition, med tekster om mord, sorg og begær…. det lyder da egentlig som en dejlig hyggelig torsdag aften i Byhaven?!

Pumpehuset’s Byhave // d. 7/8 // Kl. 18.00 // Gratis

Vi hopper til fredag, hvor vi har fundet 2 tilbud frem, det første er igen et ganske gratis arrangement i Byhaven. Denne aften bydes der på fængende elektro-rock fra Metrro, der har ry for at være et medrivende og energisk liveband. Andet navn på plakaten er duoen Glass, der består af 2 trommeslagere, Rasmus Valldorf (CTM, Lily Electric, The Asteroids Galaxy tour med flere) og Kristian Mondrup (Lars and the Hands of Light, Kala-OK med flere), der åbenbart også slæber rundt på et gammelt keyboard. Det lyder som ugens specielle oplevelse, den slags kan vi nu godt lide.

Pumpehuset’s Byhave // d. 8/8 // Kl. 18.00 // Gratis
Fredag aften har du også mulighed for at opleve Steffen Jungersens ynglingsband nummer 2 i DK lige for tiden (Volbeat er naturligvis nummer 1), når Statement gæster High Voltage. Klassisk hard rock, med fede omkvæd og ikke så meget pis, det er der nu altid plads til. Opvarmning står Thomas Gravesen’s (tidligere professionel fodboldspiller, nu excentrisk rigmand i frivillig medie-isolation) favoritband i DK lige nu for, nemlig Deed In Karma fra Vejle-egnen. Vi har tidligere anmeldt bandets EP her på siden, hvor Jonas i sin 4-stjernede anmeldelse blandt andet skrev:

“Kvartetten, med udgangspunkt i Vejle-området, lægger ikke skjul på at der er fundet inspiration i grungen og mere klassisk rock. I mine ører er der i hvert fald inspiration fra Soundgarden og Alice In Chains, men med en til tider metallisk kant lidt henad tidlig Deftones og nyere amerikansk mainstream-metal”.  Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 8/8 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Så er vi nået til Dirty Days of Summer årgang 3 på Beta, mandagens koncert med Deafheaven er allerede udsolgt, så den snakker vi ikke mere om. Vores mand i Aarhus, Jonas, får sig dog et skud hipster-black fra Deafheaven når de rammer smilets by søndag aften, så mandag kan du læse lidt om dagsformen inden Beta koncerten samme aften.

Lørdag sparker hollandske Herder løjerne i gang med en tung omgang stoner/sludge/doom metal, under mottoet “Herder is Harder”…. cute. De skal dog passe på, at de ikke bliver løbet over ende og blæst tilbage og op mod de hjemlige diger af opvarmingsbandet Piss Vortex. Jeg oplevede hard/grindcore bandet i Pumpehuset’s Byhave i begyndelsen af juni måned, og trods de hyggelige og noget upassende omgivelser, så efterlod de et meget stærkt indtryk hos undertegnede – der er god gammeldags SMÆK på.
Søndag gå det lidt mere stille for sig på Beta med Blue Pills, der gør sig i klassisk 70’er blues-rock a la Led Zeppelin. Bandet tæller medlemmer fra USA, Frankrig og Sverige, og hylder udover mægtige Led Zeppelin også koryfæer som Jimi Hendrix, Cream og Fleetwood Mac. Opvarmningen leveres af Hjortene, endnu et band Jonas har haft fingrene i og smid 4 stjerner efter. I anmeldelsen af Hjortenes debutalbum tilbage i april måned lød det blandt andet:

“Vi kommer godt omkring i stemning, tempo og temaer på Hjortene, hvilket også er med til at gøre albummet til en lidt ujævn oplevelse. Det vejer energien, overskuddet og de ind i mellem glimrende numre og fyldige riffs til gengæld i høj grad op for. Lyden er rå og upoleret, uden det bliver mudret, og det matcher Hjortene’s lyd og generelle udtryk glimrende”. Læs hele anmeldelsen HER

Dirty Days of Summer afholdes lørdag-mandag på Beta, læs mere om de enkelte arrangementer og billet info HER (og skynd dig, der meldes få billetter tilbage).

Slutteligt, god SmukFest til alle der er en tur i bøgeskoven, husk der er Uhørt Festival på Refshaleøen fredag og lørdag, det kan du læse mere om HER – vi ses derude.

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articlePiss Vortex – Devouring Intent – 7/8 – 2014
Next articleMachine Head -Old – 8/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.