Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 20

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 20

2335
0

Efter sidste uges sammensmeltning med København-indlægget, er Aarhus-oversigten tilbage som selvstændig størrelse i denne uge. Vi prøver at give et overblik over, hvor du kan få en god dosis rock de kommende dage. 

Der er hele to festivaler i weekenden, som hver for sig byder på nogle interessante musiknavne – dem vender vi tilbage til. Vi starter nemlig lige med tre koncerttilbud fredag, som ikke har med festivalerne at gøre.

Fredag d.16/5

Første stop gør vi på Train, hvor der er Emergenza finale 1. Det betyder at 10 navne optræder live, og der er alt fra rap til post-hardcore på programmet. De fleste bands spiller dog en eller anden form for rock. Alle navnene kan du se HER.

Train, døre kl. 18.30, koncertstart kl. 19, entré: 138 kr i forsalg/160 kr. i døren

Andet stop er i Mejlgade, hvor Backstage har rock’n roll på programmet. Her finder vi også et par GFRock-kendinge i form af netop anmeldte The Silent Low, et relativt nyt band, bestående af rutinerede folk fra den aarhusianske rock/metal-scene. EP 2014 blev for en uge siden tildelt 4 stjerner af Thomas for en fin EP – læs anmeldelsen HER. Også vejlensiske Deed In Karma har vi anmeldt i år, hvor undertegnede sendte 4 stjerner efter deres Demo. Kvartetten leverer medrivende og velspillet tungrock og har et album på vej til sommer. Sidste navn på plakaten er Statement, der for nyligt udgav debutalbum.

Backstage, døre kl. 20, entré: 50 kr. (inkl. en øl) 

Tredje fredagsstop er på Monorama i Åbyhøj, hvor der er Mono goes thrash metal med hele fire bands på plakaten. Hvis man vil forsikre sig om, at thrashen rent faktisk lever i bedste velgående og ikke afgik ved døden i 90’erne, så kan man få sig en mosh pit og altså en omgang rifforama fra Battery, Encyrcle, Velociter og Crassus.

Monorama, døre kl. 19, entré: 75 kr. 

Sustain Festival Aarhus

Og hvad er det så for noget med de festivaler, tænker du måske nu. Jo, nu skal du høre. Vi starter på Godsbanen, hvor der er Sustain Festival. Det er noget med bæredygtighed, hvor der er foredrag og workshops – men der er sørme også live musik om aftenen. Koncerterne finder sted på Radar, og her kan du opleve:

Torsdag d.15/5: The April Rainers og The Broken Beats

Fredag d.16/5: Outdoor Cinema, Sky Architects og Annasaid

Lørdag d.17/5: Heimatt, Lady-Like og Tristesse of Enola

Af de navne kan fremhæves energiske og fængende The Broken Beats, som jeg fik hørt på årets Spot Festival, Lady-Like, hvis selvbetitlede EP fik hele 5 stjerner af kollega Ken tilbage i april. Du kan læse mere om bandets slagkraftige rock’n roll i anmeldelsen lige HER.  Endelig kan vi anbefale Tristesse of Enola, som jeg selv har anmeldt i flere omgange, senest for albummet Virtues som udkom sidste år. Er du til velspillet americana/singer-songwriter/rock, så bør du tjekke dem ud. Du kan læse anmeldelsen af Virtues HER.

Radar, d.15.-17.maj, entré: 90 kr (1 dag)/ 160 kr. (3 dage)

Pop Revo 

Ugens anbefaling i Aarhus bliver en anden festival, nemlig Pop Revo, som finder sted på Atlas og Voxhall denne weekend. Festivalen har et godt øje for at spotte navne i den mere eksperimenterende ende af indie-rock spektret, som ligger på kanten af et gennembrud, i år eksemplificeret med bookingen af amerikanske Future Islands. Ligeledes amerikanske EMA er netop booket til årets Roskilde Festival (det er bestemt værd at tjekke ud), og på programmet er også danske Less Win, som leverede en fin koncert på årets Spot Festival, og som vi anmeldte to gange (med positive ord til følge) sidste år. Også lokale Yung og Snaredrum, som optræder sammen med amerikanske Swearing At Motorists, bør du holde et vågent øje med.

I det hele taget bugner programmet af spændende, fremadstormende navne indenfor punk, indie-rock, støjrock, med mere, så hvis du er nysgerrig på hvad fremtiden indenfor disse genrer byder på, så bør du henlægge din weekend til Voxhall og Atlas.

Atlas og Voxhall, d.16. og 17.maj, entré: 200 kr pr. dag

Der er mange spændende navne at finde i Aarhus i denne weekend, så ligger du på sofaen og brokker dig over at der aldrig sker en skid, så bør du springe op og spæne ud af døren med kursen rettet mod dit nærmeste spillested.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThem White Blokes: EP ***** (5/6)
Next articleDown – We Knew Him Well – 16/5 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.