Home Seneste April 2013 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 16

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 16

3433
0

Denne uge byder på et decideret overflødighedshorn af rockkoncerter i Smilets By – det lader til at rock-bandsene springer ud med forårets komme. Vi har samlet hele 11 bud på gode koncertoplevelser i Aarhus fra i dag, tirsdag, til lørdag d.20 april. Kridt rockskoene, og afsted!

Tirsdag d.16/4:

Allerede tirsdag aften er der lidt for enhver smag på plakaten. På Voxhall er der folk-metal med finske Korpiklaani, der er musikalsk beslægtet med blandt andre Finntroll og har 8 albums på bagen. Bandet var oprindeligt et folk-orkester, men efter et navneskifte, kom metallen med i blandingen. Med sig denne tirsdag aften har de Metsatöll og danske Huldre, der væver nordisk folklore og mytologi sammen med middelalderlige klange og brutale riffs.

Voxhall, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, 200 kr.

Escobar er der glad og festlig rock’n roll med Taxit, der er inspireret af Rolling Stones og Kings of Leon, så er du tilrøget rockbar på den fede måde, med stemning og live-musik, så er det her du skal indfinde dig.

Escobar, kl. 20.30, gratis

Endelig er der på Radar den første af 2 udsolgte koncerter med Jacob Bellens solo. Han supportes af Maskinvåd. Bellens første solo-album, The Daisy Age, kastede jeg 6 stjerner efter i min anmeldelse fra november, så Bellens er selvfølgelig en must-see for undertegnede, og åbenbart en hel del andre. Der kommer en anmeldelse af Bellens’ onsdags-koncert her på siden på torsdag. Sound of Aarhus har lavet et mini-interview med Bellens i anledning af koncerterne – læs det her.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, udsolgt

Onsdag d.17/4

Vi bevæger os hastigt videre til onsdag, hvor der foruden den 2. Bellens-koncert på Radar, er mulighed for at se en anden relativt ny solo-artist, med et stort bagkatalog. Her er tale om norske Sivert Høyem, der var frontmand i mørkerockerne Madrugada, der gik i opløsning i 2008, efter guitarist Robert Burås’ død. Høyem har udgivet 4 solo-albums, og sammenlignes blandt andet med selveste Nick Cave, så er du til mørke-mands croon, så er det med at indfinde sig på Voxhall onsdag.

Voxhall, døre kl. 19, Koncertstart kl. 20, 150 kr.

Headquarters kan man samme dag få sig en regulær rock-indsprøjtning med Suzann & The Davies, der har haft singlen ‘In Your Eyes’ i radiorotation. Her er tale om energisk rock med poppede melodier. Aftenen byder også på Tallahassee Dash, der er en helt ny bandkonstellation, der er inspireret af Black Rebel Motorcycle Club og Queens of the Stone Age.

Headquarters, kl. 21, gratis

Torsdag d.18/4

Skulle man ikke have fået nok rock i starten af ugen, er der også et par muligheder torsdag. På Radar er der hele tre bands på plakaten – øverst står The Wands der i november udsendte debuten Hello I Know The Blow You Grow Is Magic, som vi desværre ikke har nået at få anmeldt her på siden. Tunge droner, fuzz-guitarer og naivistiske melodier trækker tråde til 60’ernes hippie-psych. Get Your Gun er også med denne torsdag, og ud fra de enkelte numre jeg har hørt med bandet, er der også godt i vente fra den front. Bandets lyd trækker på blandt andet 60’ernes New Yorker-scene, post-punk, americana og b-films musik. Endelig er de lokale Homewrecker med som support med deres eksplosive og diskant-ladede desert-groove.

Radar, døre kl.20, koncertstart kl. 21, 60 kr. (10 kr. med Lydkort, da denne koncert er Månedens Udfordring på Radar)

Atlas er der samme aften støjrock-mur med norske The Megaphonic Thrift, som også kan opleves i København i denne uge. Nordmændene har to roste albums i baggagen og sammenlignes med blandt andre legendariske My Bloody Valentine og Sonic Youth. Med sig har de danske Darling Don’t Dance, der definerer sig selv som “noise-rock in high heels”. Bandet udgav deres debut-album i marts sidste år og begiver sig i maj på tour i Tyskland.

Atlas, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 80 kr.

Fredag d.19/4

Uge 16 byder på koncerter med begge de kunstnere, jeg indtil videre har givet 6 stjerner i album-anmeldelser – først Bellens og fredag er turen kommet til de nordjyske post-punkere i The Woken Trees, hvis skarptskårne debut NNON udløste topkarakter i min anmeldelse fra marts. Så forventningerne er høje til koncerten med bandet, der tidligere er blevet rost for deres intense live-optrædener. Samme aften kan man på Radar oveni købet også få engelske Black Manila, der spiller solbeskinnet garage-rock, og enkel og smadret garage-rock fra de lokale Pony Coke med i prisen. 

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 60 kr. 

Samme aften besøger Rum 37 også Aarhus, andet band denne aften som har modtaget 6 stjerner for deres debut-album her på siden – min anmelderkollega Kodi var særdeles begejstret for bandets poetiske, melankolske, dansk-sprogede rock i sin anmeldelse af Mellem Rum og trak sammenligninger til Love Shop i deres storhedstid og svenske Kent. Samme Kodi oplevede for nyligt bandet på Beta i København, og det førte 4 store stjerner med sig – læs anmeldelsen her.

Atlas, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 110 kr. 

http://youtu.be/YFu3aE0IwBQ

Lørdag d.20/4

Skulle man ikke have fået rock nok lørdag, så er der råd for det – her rammer Thee Attacks nemlig Studenterhus Aarhus med deres uafrystelige, beskidte og fængende retro-rock. Thee Attacks seneste album fik 5 stjerner med på vejen i vores anmeldelse af deres andet album, Dirty Sheets, som fik kvikket vores anmelder så meget op, at en dårlig dag blev vendt til en god. Med sig har de taget Among Relatives, der leverer en inderligt folket hybrid af atmosfærisk rock.

Studenterhus Aarhus, døre kl. 21, 70 kr (50 kr. for medlemmer)

Endelig rammer de nordjyske vindere af Karrierekanonen 2012, Dance With Dirt og LSD on CIA spillestedet Fatter Eskil i skolegade. Dance With Dirt er ungdommelig og vild rock, som fik vores anmelder til at føle sig gammel, da han tildelte dem 2 stjerner, fordi deres ungdommelige energi gik ham voldsomt på nerverne – det kan man så tage som en advarsel, eller en god grund til at troppe op på Fatter Eskil og få sig et skud energisk og kåd rock’n roll. Du kan læse anmeldelsen af We Are Dance With Dirt her. LSD on CIA gør sig også i højenergisk rock.

Fatter Eskil, kl.22

Søndag er velfortjent hviledag, så der er endda mulighed for at komme sig oven på en overdådig rockuge i Aarhus, inden næste uge starter. Ud og hør noget rock, ikk’å!

Skrevet af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Live: Half Moon Run ***** (5/6), Beta 2300, 13/4 – 2013
Next articleGet Your Gun – Staying For a While – 17/4 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.