Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 12

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 12

3032
0

Ugen byder atter på mangt og meget, godt og blandet i Aarhus, denne gang også med et par spændende besøg fra udlandet. 

Tirsdag

Første udenlandske visit står Uncle Acid And The Deadbeats for, når de besøger Voxhall. Tung psykedelisk rock, med elementer af doom og andet godt fra tungere musikalske egne, er hvad man får fra englænderne, der blandt andet er blevet sammenlignet med legendariske Black Sabbath og Electric Wizard. Danske Pet The Preacher står for opvarmningen, så hvorfor ikke skyde ugen i gang med en omgang tung rock?

Voxhall, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, entré: 140 kr. 

Onsdag

Onsdag er der flere tilbud at vælge mellem. Vi starter på Radar, hvor amerikanske The Men kommer forbi. Kvintetten har 5 albums bag sig, senest netop udgivede Tomorrow’s Hits. Bandet startede med at spille fandenivoldsk støjende punk-rock, men med først 2012’s Open Your Heart kom der påvirkninger fra country, americana og andre rockgenrer med i smeltedigelen. 2013’s New Moon, som jeg havde med på min liste over udenlandske favoritudgivelser i 2013, lød ind i mellem som en slags Neil Young-punk, hvor klassisk amerikansk rock blev blandet med punk og støj. Tomorrow’s Hits fortsætter umiddelbart samme lydbillede. Bandet turnerer flittigt, så man kan roligt sætte forventningerne højt til lidt af et rockbrag. Lokale Yung, der eftersigende skulle have potentiale til at blive næste gennembrud fra den aarhusianske rockscene, varmer op. 

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, entré: 90 kr. 

På Fatter Eskil er der mere dæmpede toner, hvis man ikke vil i punkrock-blæsevejr. Her kommer Anja Kickbusch, som står for store følelser og intens vokal. Med som support er Rowbird, hvis debut-EP jeg anmeldte til 5 stjerner. Bandets blanding af inspiration fra folkeviser, americana og rock’n roll er bestemt anbefalelesværdig.

Fatter Eskil, kl. 21, entré: 40 kr. i forsalg (inkl. en øl) 

Endnu et godt koncerttilbud finder vi på Gyngen i Mejlgade. Her er Skin Tuxedo nemlig på programmet. Debuten Harlot of the Night anmeldte jeg i december sidste år, et album, der bød på en speciel musikalsk blanding, der strittede i mange retninger, men som regel med det mørke og melankolske i centrum. Live er Skin Tuxedo en duo, og hvordan det lyder live, kan du altså opleve på Gyngen.

Gyngen, koncertstart kl. 21.30, entré: 40 kr. 

Torsdag

Også torsdag byder på et skud rock, i form af Go Go Berlin, som fortsætter den høje koncertfrekvens. De aarhusianske rock’n rollere behøver næppe nogen større introduktion, så hvis du er til retro rock’n roll med masser af intensitet, så sving forbi Train. Opvarmning er Fathers Outcome. Du kan finde to koncertanmeldelser af Go Go Berlin lige HER.

Train, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, entré: 120 kr. 

Fredag

Fredag er der såmænd også smæk for rockskillingen på Radar. Baby Woodrose, som er aktuelle med en opsamling af sjældne B-sider, Kicking Ass And Taking Names, som jeg anmeldte i fredags. Baby Woodrose har Lorenzo Woodrose aka. Uffe ‘Guf’ Lorentzen i front og som hovedmand, og har 9 albums på bagen, så der er materiale nok at tage af. Psykedelisk rock, garagepunk og regulær rock’n roll er på menuen, og med Mads Saabye, Kåre Joensen og Hans Beck som medmusikanter, er det et særdeles stærkt rockhold, der stiller op fredag aften. Opvarmning er Bite The Bullet.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, entré: 150 kr. 

Lørdag

Endelig byder lørdag også på et par spændende koncerter. Islandske Asgeir Trausti besøger Train med sin folk-inspirerede singer-songwriter musik, der også inkorporerer elektroniske elementer. Trausti optrådte sidste år både på Spot og Roskilde Festival, og har markeret sig som et af den islandske scenes mest spændende navne. Opvarmning er ligeledes islandske Disa.

Train, døre kl. 20.30, koncertstart kl. 21.30, entré: 175 kr.

Ugens sidste anbefaling finder vi på Headquarters, hvor surf-rockerne El Ray lægger vejen forbi. Bandet har for nylig vundet surf-battle 2014 over ellers også surf’n roll stærke The Good The Bad, så hvis man er til genren, kan man roligt have høje forventninger. DJ Undertaker underholder også på aftenen, der er en del af The Monkey Club, HeadQuarters’ rock’ n roll klub.

 Headquarters, kl. 20-03, entré: 65 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleLarica: Det Kaotiske Orkester **** (4/6)
Next articleIggy & The Stooges – I Wanna Be Your Dog – 19/3 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.