Home Koncerter GFR Fokus: koncertanbefalinger i København, uge 22

GFR Fokus: koncertanbefalinger i København, uge 22

3239
0

Distortion fylder og larmer i Københavns gader, men hvis du mangler steder at søge tilflugt og lytte til rockede toner, så er der stadig lidt at finde rundt omkring i byen,  hvis du da ikke allerede har opdaget at særlingen Bonnie Prince Billy spiller i Den Grå Hal. Vi har kigget lidt på forskellige spillesteders kalender, og her er hvad vi har gravet frem, der lugter af rock.

Fredag:

Vi lægger ud i den lidt blødere ende, med Mother Lewinsky, der indtager Ideal Bar med det de selv kalder “Indie Classical”. Trioen har tidligere optrådt i forskellige konstellationer som Tako Lako, Mescalin Baby og Surf in Stereo, men under navnet Mother Lewinsky er det alternativ pop/rock tilsat violin, der er i centrum. Live udvides trioen til et otte mands stort orkester, inkl strygersektion, så trænger du til at få kælet øregangene efter Distortions elektroniske udskejelser, er en tur på Ideal Bar nok et skønt alternativ.

Support leveres af Jeff Buckley, Mew og Bon Iver inspirerede Wangel.

Ideal Bar
Start: kl. 20.00
Pris: 80 kr. (forsalg) 90 kr. (døren)

Så er det straks helt andre toner, der fylder lavloftede Loppen fredag aften, når Jex Thoth’s Black Sabbath/Pink Floyd/Blue Oyster Cult influerede musik rulles ud. Det er catchy doom, som møder psykedelisk Heavy Metal, og hvis det ikke er argument nok for et besøg, så kan du se frem til opvarmning fra danske Shivas Nat.

De imponerede fornylig vores anmelde Judas med deres psykedeliske rock, og han kastede blandt andet følgende ord efter deres 5-stjernede EP:

“Shivas Nat viser at de kan spille op med de bedste på den danske scene, så hold øje med dem, og tjek dem ud når de rammer en scene i nærheden af dig…”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen
Start: kl. 21.00
Pris: 100 kr.

Trænger du derimod til en omgang læsterlige klø, så tag til Lygten Station, hvor tre danske metalbands står parat til at uddele syngende lussinger. Øverst på plakaten står de midtjyske metalnødder Dawn of Demise, der efterhånden er lidt af en institution på den danske metalscene.

Med sig har de Decay of Existence og Copenhell aktuelle Fall of Pantheon, U-be-HAGELIGT!

Og hvis du gemmer dig i et hjørne, så er der dagen efter Metalfest på Lygten Station, læs mere HER.

Lygten Station
Start: kl. 20.00
Pris: 80 kr. (forslag) 100 kr. (døren)

Lørdag:

Lørdag rocker København videre, blandt andet på Halmtorvet, hvor der afholdes CPH ROCKS på PH Caféen, med 4 bands for en 50er (30 kr. hvis du kommer tidligt). På programmet er: Guardians We Are, Substereo, Mount Rushmore Safari og Alabama Black Snakes.

Sidstnævnte udsendte fornylig albummet Shake It Like The Lord Ain’t Watching, som undertegnede havde meget svært ved at sidde stille til. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Alabama Black Snakes rammer stemningen fra de amerikanske sydstater spot on et langt stykke af vejen på Shake It Like The Lord Ain’t Watching, men med et klædeligt strøg af personlighed og dansk hillbilly mentalitet”.

Mount Rushmore Safari har et debut album lige på trapperne, indtil da kan du nyde en video.

CPH ROCKS
Start: kl. 21.00
Pris: 30 kr. inden kl. 21.00, herefter 50 kr.

Destruction i Pumpehuset tilbyder metal allerede fra kl. 15.00 (gratis entré indtil kl. 19.00), hvor Sort Søndags Anders Bøtter indledningsvis vender plader i gården. Herefter er der tre københavnske bands klar til, at give dig et los i din solskoldede bagdel. Inden man bedes om at rykke indenfor giver Fortress den gas på stedets nye udendørsscene, efterfulgt af Barricade og Pet The Preacher inde i Pumpehuset.

Festen forsætter natten lang på byens nye rockklub High Voltage.

Pumphuset
Start: kl. 15.00
Pris: Gratis indtil kl. 19.00, herefter 60 kr.

Slutteligt, så et lille shout out til noget der hedder Frivillighedsfestival, der afholdes lørdag i Valby. Du kan læse om arrangementet HER, men det kan nævnes at Franklin Zoo kigger forbi og spiller noget grunge. De er bestemt et kig værd live, som du kan læse i alt det materiale vi har skrevet om bandet.

Så god weekend, og rock løs i solen!

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleEssence – Gemstones – 31/5 – 2013
Next articleSuns of Satan: Sidespring *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.