Home Artikler GFR Fokus: Anbefalinger til Copenhell, lørdag d. 15/6

GFR Fokus: Anbefalinger til Copenhell, lørdag d. 15/6

3620
0

Copenhell lurer faretruende ude i horisonten den kommende weekend, og vi har kastet et blik på hvad der er i vente rent musikalsk. Her hvad der venter af skallesmæk, los i løgene og pigtråd for øregangene lørdag d. 16/6. Du kan også læse om, hvilken tur vi tager fredag – lige HER.

Det er lørdag, og du har tømmermænd og ømme ører… men da du ikke er en pussy, så er det af sted til Refshaleøen igen. Det er det eneste der hjælper, på en måde, og Impalers og Malrun er klar til at sparke lidt liv i dig igen som de første på Copenhell lørdag. Hvis det, trods alt, er for tidligt for dig, så vær klar til:

Accept, 14.30, Helviti

Så er der dømt klassisk tysk balls to the wall, når Solingen’s stolte sønner (eller pensionister) Accept sparker løjerne i gang på Helviti lørdag. Bandets historie har rødder helt tilbage til slut-60’erne(!), men de er nok mest kendte som en af bannerførerne indenfor tysk heavy/speed metal i 1980’erne, med Udo Dirkschneider i front.

På deres seneste to udgivelser har de haft Mark Tornillo bag mikrofonen, to plader der faktisk har sikret dem deres lange karrieres hidtil bedste hitliste placeringer. Lidt af en bedrift så langt inde i bandets liv, og med en ny forsanger. 13 studie albums, der er solgt i over 17 millioner eksemplarer, not exactly lightweights vi har med at gøre her.

Bliver det en legendarisk start på lørdagen med de langtidsholdbare tyskere? Det møder du naturligvis op for at finde ud af – nah komm schon, mach schnell!

Saturnus, 15.45, Pandæmonium

Det er åbenbart de aldrende herrers lod, at trække metalfolket ud på pladsen, denne gang er det det i visse kredse højtagtede danske doom metalband Saturnus, som skruer op for lydtrykket lørdag eftermiddag.

Selv om bandet er dannet tilbage i 1991, så er det kun blevet til 4 albums og en EP på 22 år, hvoraf den seneste plade, Saturn In Ascension, blev udsendt i 2012. Alle gennemstrømmet af tung metal med kor og strygere, som har begejstret anmeldere og skabt lidt kult-stemning omkring gruppen.

Det er nok helt klart dagens “nørdede” metal indslag for de nysgerrige, men jeg er nysgerrig, så Saturnus vinder nok over ham der “new guy” fra Metallica’s nye band i eget navn, som optræder på Hades scenen samtidig.

Testament, 19.00, Helviti

Thrash veteranerne er tilbage i storform, med deres mesterlige “comeback” album Dark Roots Of Earth fra sidste sommer, der modtog topkarakter fra undertegnede. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“… holy shit, hvor er Dark Roots Of Earth et hammer hårdt og headbanging all the way to hell, fedt metal album af den gammeldags slags!”.

Det står jeg ved efter for nylig at have hevet den frem fra lageret, det er et suverænt godt album – af den helt klassiske slags. Den slags plader der væltede ud fra Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth, og ja, Testament, i thrashens gyldne årti, 1980’erne. Tilmed virker det som om, at Testament stadig kan levere live, selvom de efterhånden ikke ligner en flok metal-drenge med forbrændingen i orden. Faktisk ligner de en flok halv-tykke gamle rockere…

Men lad jer ikke narre, Testament er muligvis stærkere end nogensinde tidligere og et af de bands du bare ikke må gå glip af på Copenhell.

Alestorm, 20.30, Hades

I programmet præsenteres skotske Alestorm som “piratmetal”, og allerede der er min nysgerrighed vakt. Det må jeg sateme se hvad er for noget?! Endvidere har de fået en anbefaling med på vejen fra en fordrukken ungersvend, som dele af redaktionen løb på, på Billabong Bar i Aarhus – er du derude? Han kredsede især om et nummer der handlede om “rom”, som skulle være helt fantastisk, faktisk så fantastisk, at hvis han bare nåede at se det ene nummer, så havde han intet imod at opleve resten af festivalen i halv bevidstløs tilstand fra den grønne bakke.

Det lader vi hermed være den størst mulige anbefaling til, at gå planken ud sammen med Alestorm.

ARRRR, metal-matey’s!

Down, 21.30, Helviti

Så er det endelig tid til at få en på kassen af Phil og co., ikke mindst Phil. Down har efterhånden eksisteret i over 20 år, men det stenede foretagende er ikke de mest arbejdsivrige i verden, så det er kun blevet til tre regulære studie albums og en EP fra sidste efterår (anmeldt HER). Det skyldes ikke mindst, at bandets medlemmer har travlt med alle mulige andre musikalske projekter, og at frontmand Phil Anselmo har haft travlt med at have ondt af sig selv, ondt i ryggen og ondt i sjælen.

Men når de endelig spiller op til tung stener-dans, så er det med at passe på nakken – her vippes! “Stone The Crow”, “Eyes Of The South”, “Losing All”, “New Orleans Is A Dying Whore” og ikke mindst stoner hymnen over dem alle “Bury Me In Smoke”. Der er rig mulighed for at redde sig en stiv nakke lørdag aften. Og ryger lunger når de tykke røgskyer lægger sig over publikum.

For at det ikke skal være for tilbagelænet det hele, så husk, at Phil er altid parat til et hyggeligt slagsmål – du skal bare stirre ham lidt i øjnene, så koger han over. Eller også laver han et semi-fjendtligt stunt som under afslutningen på deres koncert i Arena teltet på Roskilde Festival 2009.

Det bliver storslået! Og Phil kan tæve os alle, bare se her, hvor han er parat til at slås med hele Download Festival, hvis de ikke gir’ den mere gas.

Essence. 22.30, Pandæmonium

Aalborg thrasherne Essence har fået et lækkert spilletidspunkt, der nærmest er et hovednavn værdigt – og det er deres seneste album udspil såmænd også. Last Night Of Solace, er et godt bud på årets danske metal udgivelse, ellers sagt med mine ord fra marts måned:

“Jeg synes Essence på imponerende vis får blandet elementer der både peger bagud til forbillederne, men samtidig lyder nutidige og peger frem mod en lys fremtid for bandet selv. De genopfinder ikke direkte nogen genre, eller er banebrydende i stor skala, men har bare skruet et forbandet lytteværdigt og slidstærkt album sammen”. Læs hele anmeldelsen HER

Bandet har tilmed et ry som værende et glimrende live band, hvilket de blandt andet demonstrerede på Pavilion Junior i 2011, da de blæste teltet omkuld under Roskildes Warm Up dage. Så det er et band med massiv rygvind der møder op på Copenhell, og en af de koncerter jeg personligt ser rigtig meget frem til.

Dermed er vi også snart ved vejs ende på vores lille metal rundtur, vi afslutter naturligvis med legendariske King Diamond – kan den gamle skræmme-bøh mand mon stadig jage en skræk i livet på os når vi passerer midnat? Eller bliver det gyseligt på en helt anden måde?

Den samlede spilleplan for lørdag d. 16/6:

12.15, Impalers, Pandæmonium

13.30, Malrun, Pandæmonium

14.30, Accept, Helviti

15.30, Newsted, Hades

15.45, Saturnus, Pandæmonium

16.30, Sabaton, Helviti

18.00, Grave, Pandæmonium

18.00, Every Time I Die, Hades

19.00, Testament, Helviti

20.00, Bornholm, Pandæmonium

20.30, Alestorm, Hades

21.30, Down, Helviti

22.30, Essence, Pandæmonium

23.00, God Seed, Hades

00.15, King Diamond, Helviti

COME HELL OR HIGH WATER, VI SES PÅ REFSHALEØEN!

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleDanzig – Am I Demon – 12/6 – 2013
Next articleAudio Diktatorisk Tyranni: Tæt på live *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.