Home Artikler GFR Anbefaler: Honningbarna på togt i Danmark

GFR Anbefaler: Honningbarna på togt i Danmark

2011
0
Honningbarna blev engang i mellem PÅ scenen

Så er det endnu en gang tid til en uimodståelig norsk punk-invasion, når energiske Honningbarna tager på togt i tre danske byer. København, Kolding og Aalborg står for skud – pas på, der tages ingen fanger.

Faktisk var jeg nødt til, at søge tilflugt i teltåbningen, da bandet fra Kristiansand forsøgte at vælte Pavilion Scenen under deres high energy markerede koncert på sidste års Roskilde Festival. To modige, ikke helt unge, mandfolk fra flokken, tog tog turen ind i telt-centrifugen, efter de havde smidt deres t-shirt og fornuftige, som de trods alt var, efterladt alle værdigenstande udenfor.

Klogt valg, for der var da godt nok helt afsindig meget tryk på, under en knap 45 minutter lang koncert, hvor både band og publikum gik all in – faktisk tror jeg, at trommeslageren var den eneste fra bandet, der ikke endte ude i publikum en eller flere gange? Mens de parole-råbende, anarkistiske punk-tekster og matchende rytmer, inklusiv cello, fik testet teltdugen.

Det er dog langt fra første gang, at vi har oplevet sekstetten live på en dansk scene, eller blot omtalt dem i en eller anden anledning. Faktisk giver en hurtig søgning i arkivet cirka 3 siders materiale at dykke ned i, helt tilbage fra vores første hele år online, 2012. Jeg har selv oplevet dem ved en tidligere lejlighed på Spot Festival, men det var en typisk “hvad er det her mon?” showcase i forbifarten, den første regulære anmeldelse stod Thomas for, da han tildelte dem 5 stjerner for en koncert på Beta for lidt over 4 år siden.

Thomas var også på pletten da bandet endnu engang indtog Beta lidt over et halv år efter, i kølvandet på det 6-stjernede album Verden er Enkel, hvor han, og resten af salen, blev rykket så eftertrykkeligt rundt, at han også måtte hoste op med topkarakter for koncerten:

“… de skulle ikke bruge meget mere en 10 sekunder, før koncertsalen var ved at eksplodere, hold da kæft! Jeg troede at jeg havde været vidne til vilde koncerter, og tro mig, det har jeg, men det her tog sgu prisen! Specielt da Honningbarna jo ikke er verdens mest kendte band, synger på norsk, spiller råbe-punk og har en forsanger der halvdelen af tiden er flankeret af en cello. Derfor kunne man sagtens forestille sig et mere henholdende publikum der lige skulle se tingene an, men nej, de var i den grad med, og bandet havde Beta i deres hule hånd, fra første til sidste strofe”.

Så gik der lige knap 2 år inden vi havde en mand, eller i dette tilfælde kvinde, i marken igen til en Honningbarna eksplosion i hovedstaden. I marts 2015 var Kristina ude med 5 stjerner til bandets koncert i Pumpehuset (sammen med Skambankt), samme antal stjerner som jeg, måske lidt fedtet, endte med at smide efter dem for Pavilion magtdemonstrationen samme år:

”Fuck Kunst (dans, dans)”, og folk adlød og væltede rundt mellem og ind i hinanden, så gulvet foran Pavilion lignede et mere eller mindre påklædt orgie….. Det er et eksempel på noget af det der løfter Honningbarna som liveband, at det er meget, meget svært at modstå den iver, energi og maniske udstråling og performance de ligger for dagen”.

Så har du vel egentlig ikke brug for flere lovprisninger og superlativer? Få fingrene ud, får købt din billet til enten Pumpehuset i København, Pitstop i Kolding eller 1000 Fryd i Aalborg. Vi har selv en mand på pletten på Pitstop, det bliver gamle Thomas der stiller sin krop til rådighed igen, og spillestedets størrelse taget i betragtning, så kan det kun blive en komplet vanvittig omgang.

De er tilmed så billige, at value for money skalaen sprænges – men aflys lige alle aftaler dagen efter, du kommer til at være øm og udmattet!

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSkalkeskjul: Motivet Ukendt ★★★☆☆☆
Next articleOrcas: Tunge Sten ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.