Home Artikler GFR Anbefaler: Gutter City 2017

GFR Anbefaler: Gutter City 2017

2382
0

Den 1. og 2. september bliver Gimle i Roskilde forvandlet til Gutter Island, når der afholdes Gutter City 2017 med hele 9 navne på plakaten. Gutter se de er på banen igen (TM, Jonas).

2017 er et Gutter Island Garagerock Festival løst år, i det festivalen, der normalt afholdes Masnedø Fortet ved Vordingborg, kun afvikles hver andet år. Men, fortvivl ej, for ligesom tidligere Gutter-løse år afholdes foreningen bag festivalen Gutter City, denne gang ikke i mere vante Københavner rammer, men på spillestedet Gimle i Roskilde.

Her har de endnu engang gravet dybt i garagerock skattekammeret og støvet nogle legender indenfor genren af, som man normalt ikke kan opleve på vores breddegrader. Faktisk har San Francisco bandet Flamin’ Groovies aldrig tidligere spillet i Danmark. Gruppen er dannet helt tilbage i 1965, og holdt i første omgang ud indtil 1979, med spredte gendannelser i årene efter, indtil en mere permanent siden 2013. I de første 15 år udsendte de blandt andet 6 studie albums.
Fra USA får du også Boston bandet Muck and the Mires, der spiller 60’er inspireret garagerok, punk og pop, samt Sleeping Beauties der gør sig i “psykotisk rock og rul”. Ellers er programmet, der altså fordeler sig over to dage, domineret af en række nordiske, og tre danske, navne.

Fra Sverige bydes der på klassisk garagerock fra The Nomads og “high energy rock ‘n roll” fra Grande Royale. Vores anden skandinaviske nabo, Norge, er repræsenteret ved Los Plantronics, der trods det at de er fra Oslo spiller “mariachi death surf”! Er du til finsk, så har The Toxics noget garagerock fra de 1000 søers land til dig.

Fra vores egen andedam får du “psychotic flamencore and more” fra Hola Ghost, og så er der søreme to navne linet op, som vi tidligere har anmeldt albums fra! Så lad os plyndre vores eget arkiv.

“Gruppen Orcas album-debuterer med sprogligt sprudlende og lettilgængelige, men små-sære, tekster, dansevenlige beat-rock rytmer, som din far kan svinge boneloc’en til. Der er glimt i øjet og attitude der matcher navnet på Luk Røven Records, der har udgivet labanen. Det svinger og det er herligt!”.

Således lød det indledningsvis, da jeg ikke var fedtet og sendte 5 stjerner efter Orcas og deres debutalbum Tunge Sten, der udkom sidste efterår.

Alabama Black Snakes har jeg haft fingre i to gange, først blev det til 5 stjerner til den sumpede sydstatsboogie blues Shake It Like The Lord Ain’t Watching tilbage i 2013. Opfølgeren To The Land, der udkom tidligere i år, måtte “nøjes” med en stjerne mindre, for et lidt mere rock-strømlinet og tøjlet udtryk.

Det var Gutter City lineuppet i ekspresfart, det får en anbefaling med herfra, også selvom vi ikke personligt kender alle navnene. Det gjorde vi heller ikke sidste, eller andre, år da vi tilbragte nogle dage på Masnedø Fortet og alligevel havde en fest. Folkene bag festivalen plejer nemlig at have sans for det der booking-halløj og finde nogle navne frem, som af forskellige årsager er værd at opleve live.

Læs mere om arrangementet, find billetter og få updates på facebook-eventen.
Fredag d. 1/9

The Nomads
Los Plantronics
Hola Ghost
The Toxics
Orcas

Lørdag d. 2/9

Flamin’ Groovies
Muck and the Mires
Sleeping Beauties
Grande Royale
Alabama Black Snakes

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleApparatus: Cthulhu I-III (EP) ★★★★★☆
Next articleStalker: Grey King Grave ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.