Home Live April 2017 - Live Esbjerg Rock Festivals Musikpris – Reportage fra en aften i rockens tegn

Esbjerg Rock Festivals Musikpris – Reportage fra en aften i rockens tegn

2330
0

Fredag d.21. april lagde Huset i Esbjerg hus til Esbjerg Rock Festivals Musikpris, hvor tre lokale bands dystede om både penge og en plads på Esbjerg Rock Festival.

Det er ikke så tit vi på GFR får slået vejen forbi Esbjerg, selv om der er blevet anmeldt en del bands fra Esbjerg og omegn her på siden gennem tiden. Sidste år og i år har vi dog været med i juryen til Esbjerg Rock Festivals Musikpris, som er oprettet for at forbinde den efterhånden 27 år gamle festival med sit lokale vækstlag.

Derfor var der også en plads på netop årets Esbjerg Rock Festival på spil fredag aften, sammen med en præmie på 12.500 kr, sponsoreret af Unibrew og en lokal pladeforretning. Efter en indledende runde, hvor 18 bands var nomineret, blev der valgt 6 ud via en facebook-afstemning, hvorefter en jury, bestående af blandt andre Ken her fra redaktionen, vurderede hvem af de 6, der skulle gå videre til live-finalen. Og det er jo altså svært at konkurrere i rock, smag er subjektiv, og så videre, men juryen blev dog enige om tre bands, nemlig Skin Tuxedo, Little Johnnie Walker og Viva La Wolfe.

Desværre (for Ken) kunne Ken ikke deltage på selve dagen, så undertegnede overtog en plads i juryen og satte kursen mod vest fredag eftermiddag. Juryens øvrige medlemmer på aftenen var Lena Provstgaard fra Huset i Esbjergs musikudvalg og musiker og journalist Edmund Jacobsen.

Efter lidt indledende afstemning af, hvilke faktorer, der skulle lægges vægt på i bedømmelsen af de tre bands i et velforsynet backstage-lokale, blev det tid til aftenens første band, Skin Tuxedo, et band vi har anmeldt i flere omgange på siden. Og et band, der har rykket sig i positiv retning – bandets tunge, men alligevel som regel melodiske rock hang i hvert fald udmærket sammen, og publikum virkede også godt tilpasse med bandet, der dog lige skulle vænne sig til rammerne, før de begyndte at smide lidt af nervøsiteten. Det var dog også tydeligt, at Skin Tuxedo er et band, der ikke har voldsomt meget live-erfaring, og på den front er der udviklingspotentiale, ligesom der stadig er nogle ting i lyden der stikker i flere retninger – blandt andet frontmand Ivan Stengers meget varierede vokal. De fyldte dog deres knap 30 minutter fint ud.

Efter en halv times pause var det duoen Little Johnnie Walker‘s tur. De to herrer har rigtig godt styr på lyd og udtryk, og har da også album nummer to på bedding. Derfor blev det også et sæt hovedsageligt bestående af nye numre. De faldt dog generelt også i publikums smag, og duoens sidste tre numre, blandt andet en mere dæmpet sag, holdt høj kvalitet. Der var tydeligvis også en del støtter blandt publikum, og Little Johnnie Walker var nok aftenens mest “færdige” band, i den forstand, at man aldrig var i tvivl om hvor de ville hen, og det var ualmindeligt kompetent udført i det hele taget.

Lidt anderledes stod det til med aftenens sidste band, Viva La Wolfe, nogle relativt unge knægte som kun har spillet sammen i halvandet år. Og det var heller ikke altid perfekt, det bandet leverede, men til gengæld var der masser af energi, og gode hooks i deres energiske, 70’er inspirerede rock’n roll, hvor der var skruet godt op for både karisma og power i udtrykket. Ind i mellem kunne man ønske, de kunne blive endnu bedre til at kanalisere energien fra scenen og ud til publikum, men de fik altså salen rigtig godt med og fyrede godt op under esbjergenserne.

Efter en lille halv times votering kunne vi i juryen blive enige om, at Viva La Wolfe var den rette vinder, blandt andet på grund af den fandenivoldske energi og det store potentiale – da arrangør Morten Nissen overrakte prisen, lød det også til at publikum var overvejende enige. Bandet lovede efter sigende i et interview, at pengene skulle bruges på at få indspillet nogle sange og få lavet en egentlig udgivelse, og ud over det, kan de altså se frem til at spille på en rigtig stor scene til årets udgave af Esbjerg Rock Festival, der finder sted d.2.-3. juni, oh har blandt andre Ugly Kid Joe, TV2 og Pretty Maids på programmet.

Huset i Esbjerg dannede de fine rammer om aftenens koncert, hvor lyden fungerede for alle bands, og afviklingen forløb nærmest til punkt og prikke. Et par hundrede mennesker nåede gennem dørene i løbet af aftenen, og man kan vist godt tillade sig at kalde det en succes. Rocken lever i Esbjerg, og mon ikke der er et nyt, spændende kuld navne klar til at prøve lykken næste år. Jeg tør næsten godt love, at vi i GFR gerne deltager i juryen igen, selv om togturen hjem dagen efter, ikke var nogen fest.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleGoatHawkBuffalo: Release the Beast (EP) ★★★★★☆
Next articleShocking White: Ghosting ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.