Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Diablo Pussycats: We Are The Diablo Pussycats **** (4/6)

Diablo Pussycats: We Are The Diablo Pussycats **** (4/6)

2031
0

Den danske pigetrio Diablo Pussycats udgav i december debuten We Are The Diablo Pussycats. Den er en kompetent udladning, der lyder lidt henad et Tarantino-soundtrack, der møder klassisk surfrock.

Allerede når man hører navnet Diablo Pussycats og ser pladecoveret, har man en god idé om, hvilket musikalsk udtryk, der er tale om. Og der er ikke nogen falsk varebetegnelse her. Fra åbningsnummeret ‘Squareheads on the Move’ til afslutningen ‘Killer Bob’ fræser Diablo Pussycats deres territorie af. Det er energisk, stilsikker og letantændelig surfrock, med anvendelse af elementer man ellers kender fra soundtracks a la blandt andre Tarantino, og af åndsbeslægtede rock-navne som The Good The Bad.

‘Squareheads on the Move’ starter kværnen og suser afsted i højt tempo med ah-ah-kor. ‘The Scarlet Gold Fever Itch’ har et riff som The Animals og ligesindede sikkert gladeligt havde kreeret for 45 år siden, og her får det et skud ekstra tempo på et nummer, hvor især Martine Madsens guitar står stærkt – det er nærmest en tour de force i varieret guitarspil.

På ‘Doctor Love’ er guitaren mere snigende og tempoet sat ned – Doktoren lyder som en lusket krabat. Til gengæld er der fart på igen på ‘The Phantom Riders’, som byder på et klassisk surf-rock tema – western. Der er som sådan ikke noget nyskabende i det, men det er alligvel ganske fængende og med de klassiske western-soundtrack virkemidler går det i friskt trav ud over prærien med Trille Sejr’s knitrende trommer og Marie Louise von Bülows bas  som centrum. Den efterfølgende ‘Rubicon’ er et lille, afdæmpet pusterum, inden Diablo Pussycats rider videre ud over stepperne med ‘Riders of Vengeance on a Bumpy Road’, der med håndklap inviterer til hillbillysurf-dans på dineren.

Stilen fortsættes på ‘The Boardwalk L.U.V.’, hvor 60’er inspirerede guitarfigurer igen tegner trackets identitet, og ‘My Face in the Bar-Room Floor’, og i og for sig også på ‘You’re All Heart Kiddo’, der er blandt albummets mest melodisk stærke tracks og med sine temposkift er ganske inciterende.

Atypisk for albummet, er der mere end ah-ah vokal på ‘Killer Bob’, der nærmest er en kinddans-sjæler i valse-takt. På resten af albummet er vokalerne ellers begrænset til sirenelignende sang i baggrunden og ind i mellem instrumenternes fræsen.

Samlet set leverer Diablo Pussycats en omgang forfriskende energisk surf-rock – dog er dyderne relativt gammelkendte, inspirationerne tydelige, og der er ikke de store overraskelser på We Are The Diablo Pussycats. Men det gennemførte udtryk og den fine udførelse fortjener alligevel 4 stjerner.

Anmeldt af Judas

We Are The Diablo Pussycats er udkommet på vinyl og download.

Se mere om Diablo Pussycats på deres facebook-side.

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Smashing Pumpkins – Bullet With Butterfly Wings – 19/2 – 2013
Next articleGFR Live: High On Fire + support, Atlas, 18/3 – 2013 *** (3/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.