Home Seneste Januar 2013 - Nyheder Danske Luth snart klar med nyt album

Danske Luth snart klar med nyt album

3055
0

Er du til drømmepop/rock? Så er den kommende udgivelse fra danske Simon Luth sikkert noget for dig! En erfaren herre på den danske musikscene, der nu er klar med første plade i eget navn – læs hvad der indtil nu er kommer frem.

Inspireret af en lang række musikalske udtryk kan man bedst betegne Luth’s musik som dynamisk og stemningsfuld. Albummet Feverish rummer sange, der strækker sig fra små, intime fortællinger som “Breach” til større orkestrerede pophymner som “Defenders”, der i efteråret har fået en del airplay på P4.

Simon Luth har spillet musik siden han kunne gå, og i 2006 udgav han sit første album som en del af bandet Sparklin June, der var signet på EMI. Bandet havde to singler i god rotation på P3, og oplevede en velbegrundet hype i Danmark. I dag er Sparklin June fortid, men sidenhen har Simon Luth gjort det godt som tour-musiker, hvor han har spillet live med Carpark North, Aura Dione og Mads Langer m.fl. Udover at være yderst velbevandret på livescenen har Luth opbygget stor erfaring i studiet. På sit første album i eget navn har han selv siddet i producerstolen. Hans passion for sangskrivningen og nødvendigheden af at stå på egne ben har altid trukket i Simon Luth. Det er denne trang til selvstændighed, der har været motiverende for Luth i skabelsen af det nye album.

Sangene på Feverish er inspireret af mange forskellige udtryk. Hvor Luth’s store forkærlighed for energiske popsange, tindrende ballader og flerstemmige vokalharmonier skinner tydeligt igennem.

Mine egne yndlingsplader er ofte dem med masser af sfæriske lag og arrangementsmæssige overraskelser, og det er der blevet eksperimenteret en del med på Feverish”  – forklarer Simon Luth.

Albummet er skrevet over en periode på 3 år, og projektet startede i et sommerhus i Nordsjælland i december ’09, hvor indspilningerne og sangskrivningen siden har bevæget sig over Berlin, London, Goa, Stockholm og tilbage til København, så albummet var en lang rejse i bogstaveligste forstand.

Luth’s plade Feverish er ude 4. februar igennem på Target Distribution

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleMotor kører henover landet
Next articleDangers Of The Sea på vej med debutalbum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.