Home Seneste Januar 2013 - Nyheder Dangers Of The Sea på vej med debutalbum

Dangers Of The Sea på vej med debutalbum

3262
0

Navnet virker måske ikke umiddelbart bekendt, men med tråde til Saybia, Slaraffenland og Efterklang, samarbejde med Nikolaj Nørlund og koncerter på både Spot og Roskilde Festival – så er danske Dangers Of The Sea ikke pludseligt kommet ud af ingenting. Det er historien om musikere og venner, der af omveje og på kryds og tværs har fundet sammen, og nu har et album klar til udgivelse til februar.

De første spæde skridt til Dangers Of The Sea blev taget i sommeren 2010, hvor forsanger og sangskriver Andreas Bay Estrup sendte demoer rundt til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands. Jess Jensen (keys), som også spiller i Saybia, og Mike Juel Taagehøj (bas), som spiller i Slaraffenland, var begge nogle af Andreas’ tætteste venner og havde begge tidligere spillet i andre konstellationer med Andreas. Frederik Teige (guitar) var lige steget af Efterklang-karavanen, efter at have turneret med dem i 3½ år og kendte Mike fra Slaraffenland og Efterklangs fælles turnéer. Rasmus Jusjong (trommer), som også spiller i Folkeklubben m.fl., kendte Frederik helt tilbage fra børnehaveklassen, og de havde praktisk talt lært at spille sammen og begge sunget i Københavns Drengekor. Alle kendte hinanden på kryds og tværs. Dangers Of The Sea var en realitet.

I starten af 2011 blev Dangers Of The Sea udtaget til P3s ‘Karrierekanonen’. Derefter fulgte en bookingaftale med Merger Management. Og bolden blev ved med at rulle. I løbet af 2012 har Dangers Of The Sea bl.a. spillet på Ideal Bar, i Tivoli, på SPOT, været på en mindre Tysklands-tour, spillet på Newbees Festival og endeligt på Roskilde Festival. Derudover har bandet spillet koncerter med bl.a. Megafaun (US), Dry The River (UK), Dark Dark Dark (US) og The Dø (FR/FIN). Alt sammen uden at have offentliggjort andet end en enkelt video på youtube!

Lydbilledet på Dangers Of The Sea’s selvbetitlede debutalbum er præget af den håndspillede og organiske tilgang, som bandet sværger til, og de flerstemmige korvokaler og akustiske guitarer er et gennemgående træk. Det er ikke svært at finde referencer til slut-60ernes og start-70ernes folkrock-scene med navne som Neil Young som største inspiration, men Dangers Of The Sea er helt deres egne. Albummet er hovedsageligt optaget i Saybias studie A Kind of Eden, som ligger uden for Køge omgivet af marker, men også i Slaraffenlands Mallorca Studio på Nørrebro, og i Rasmus’ forældres kælder i Valby, hvor bandet har øvelokale. Nikolaj Nørlund har mixet albummet.

”I første omgang satsede vi på at debutere med en EP, men på en eller anden måde var det svært at stoppe med at optage, da vi først var gået i gang,” udtaler forsanger Andreas Bay Estrup. ”Til sidst stod vi med mere end nok materiale til et fuldt album og var enige om at få det hele ud i et hug. Det har været lærerigt og en kæmpestor fornøjelse at arbejde med Nikolaj Nørlund, som virkeligt har fået noget helt specielt frem i vores musik. Jeg har været stor fan af Nikolajs musik i mange år og var super glad for, at han havde lyst til at lege med os.”

Dangers of the Sea udkommer mandag d. 18. februar  igennem Target Distribution.

“Sheer Desperation” af Dangers Of The Sea

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Previous articleDanske Luth snart klar med nyt album
Next articleNy video fra Lars and The Hands of Light

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.