Home Interviews Danish Vaishyas – kvalitet fra undergrunden til Tall ships race i Aalborg

Danish Vaishyas – kvalitet fra undergrunden til Tall ships race i Aalborg

2575
0

Interview: Danish Vaishyas (mere om hvem og hvad det er herunder) har sammen med Aalborg kommune sammensat et musikprogram med undergrundsnavne til weekendens Tall Ships Race i Aalborg. Vi spurgte ind til hvad det er for noget – læs mere i interviewet herunder.

Hvad/hvem er Danish Vaishyas?

“Danish Vaishyas er et Aalborggensisk pladeselskab/bookingselskab som fokuserer på undergrundsmusik og skæve stilarter ud fra en filosofi om, at det er sjovest at gøre det, som alle de andre ikke gør. Danish Vaishyas startede ud som et musikkollektiv i 2007, der resulterede i en række små limiterede udgivelser, samt en del notoriske koncerter, heriblandt en noisekoncert i et køkken. Aktivitetsniveauet dalede i et par år, og i 2012 genoptog vi ideen og fokuserede mere på egentlig booking. I dag er Danish Vaishyas involveret i en del forskellige tiltag og vi samarbejder bredt med byens øvrige kulturinitiativer om at skabe en by, som alle kan være bekendt.

Hvad er tankerne bag programmet til Tall Ships Races?

“Vores program til Tall Ships Races er en åben invitation til alle de, som tør kaste sig ud fra kajen. Programmet afspejler vores bud på alternativ musik, som tør udfordre konventioner og gå på opdagelse i ukendte farvande. Da vi har booket dette arrangement i samarbejde med Aalborg Kommune har vi hele tiden haft fokus på at booke noget musik, der viser bredde og musikalsk mangfoldighed i et tilgængeligt format. Der er tale om alt fra indierock og grunge, til freejazz og ambient noise”

Hvilke principper har I booket ud fra? 

“Samlet set kan man sige, at vi booker ud fra et princip om, at kvaliteten i musikken skal være høj, hvis vi skal være med til at skabe en positiv forandring i Aalborgs musikmiljø. Vi vil gerne skabe en scene for den alternative musik, og samtidig være med til at fremme det lokale og nationale vækstlag. Ved både at give chancen til den lokale undergrund og samtidig booke internationale topnavne håber vi at demonstrere, hvad den antikommercielle musik kan.

Er der nogle af navnene indenfor rocken i vil fremhæve særligt?

“Inden for rockmusikken vil vi gerne fremhæve bands som Spost, Papir, Kogekunst og Frank Haze. De to sidstnævnte er begge fra Aalborgs egen undergrund og beskæftiger sig med den eksperimenterende del af rockmusikken. Spost er et københavnsk kollektiv, hvor psykisk udfordret lyrik møder musik, der udfordrer enhver 4/4 i matematik. Papir behøver vist ingen nærmere introduktion, men de er selvfølgelig fede nok”

Programmet ser således ud:

Fredag 31/7
18:00 Frank Haze (stoner rock)
19:30 Monkey Okay (rock)
20:45 Snaredrum (indie rock)
22:00 Papir (psykedelisk rock)

Lørdag 1/8
17:00 Morten Poulsen (free jazz)
18:00 Merigold (americana/folk)
20:45 Kogekunst (støjpop)
22:00 Spost (impro rock)

Søndag 2/8
16:00 DJ Danish Vaishyas
17:00 Toggle (ambient/electronic)
18:00 Free Jam/frode Jam (freejazz)
19:30 Thomas Borgmann (freejazz)
20:45 To/To (out of Africa)
22:00 Gjerstad/Sandell/Solberg (freejazz)

Det er gratis og det foregår på Kulturfærgen i Aalborg. Besøg Danish Vaishyas på Facebook.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleImpalers – God From the Machine – 29/7 – 2015
Next articleMoon Mountain – Back Door Business – 30/7 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.