Home Artikler Blandet nyt fra rockland, uge 26

Blandet nyt fra rockland, uge 26

2939
0

Det er endnu engang blevet tid til at tømme GFRock’s inbox for nyheder, som vi ikke har fået bragt i andre sammenhænge. Så her kommer lidt om nye navne til danske festivaler, albums der er på vej og ny musik at lytte til.

Vi lægger ud med en lille sang, endda en rock og rullende en af slagsen! Supercharger arbejder på nyt album, der efter planen skulle være på gaden til november. Allerede nu er de dog klar med en ny single, der bærer den fine titel “Hungover In Hamburg”. Du kan se videoen til nummeret lige HER.

Nu vi er ved plader der er på vej, så er der to udgivelser der måske er værd at holde øjne og ører åbne overfor efter sommerferien. Forsanger hos de svedige retrorockere The Blue Van, Steffen Westmark, udsender som S. Westmark sin solodebut sidst i august. Numrene er skrevet over de seneste 5 år, og handler om “menneskeskæbner, livsudfordringer og den allesteds-nærværende kærlighed”. Pladen har fået navnet Deserter, og skulle bevæge sig i et croonende americana/soul/rock n’ roll lydunivers.

Lidt længere ude i den tågede horisont kommer syrerockerne Spids Nøgenhat med fred, når de den 21. oktober udsender deres album nummer to, Kommer Med Fred. Et album, der ifølge pressemeddelsen lover 7-8 originale og nyskrevne dansksprogede sange med titler som ”Mere Lys”, ”Lolland Falster” og” Spids Nøgenhat i Græsset” foruden en cover version af Furekåbens ”Den Gennemsigtige Mand”. Gruppen har eksisteret on/off siden 1998 og bestod indtil 2009 af Henrik ”Hobbitten” Klitstrøm, Morten ”Aron” Larsen samt Uffe ”Aramis” Lorenzen, hvor de tilføjede Anders ”Moody Guru” Skjødt og Anders ”Fuzz Daddy” og lysmanden Sebastian ”Zeppo” Bülow, der sørger for den psykedeliske billedside. Den fik GFR redaktionen lov til at opleve for fuld kraft, da Spids Nøgenhat spillede en efterhånden legendarisk nattekoncert på Roskilde Festival’s Pavilion scene i 2011, som senere er udsendt på live albummet De Sidste Her På Jorden (2012).

Bandet har endvidere tre live datoer klar:

01/11/2013: Atlas, Aarhus
02/11/2013: Studenterhuset, Ålborg
09/11/2013: Pumpehuset, København

Vi tripper lidt videre med noget festival nyt, hvor psych-rock festivalen Aarhus Psych Fest, løber af stablen d. 11-12. oktober på Radar i Aarhus. Festivalen satser på at præsenter 7-8 bands pr. dag under den brede “psych-rock” betegnelse, med navne som The Asteroid # 4(US), The Blue Angel Lounge (DE), Tales of Murder and Dust, The Wands, Get Your Gun, The Road to Suicide, Spökraket. Fright Eye og fornyligt tilføjede The Woken Trees. Du kan læse meget mere om festivalen og tankerne bag, i vores interview med initiativtager Stine Kloster lige HER.

Endelig er vækstlagsfestivalen Uhørt, som vi tidligere har skrevet om her på GFRock, klar med en stribe navne. Sort Kat Hvid Kat, Workers In Songs, Go to Sleep, Kejthåndet, Jet Flower, Helmet Compass, Schultz and Forever, Maskinvåd, Laura Drescher og ikke mindst Baby In Vain, er klar til at vise hvad de kan, når Uhørt afvikles på Refshaleøen d. 10. august fra 14.00 til 23.30. Til den overkommelige sum af “ingenting” – der er nemlig gratis entré.

Så er der indløbet nyt fra Gonzo Morales, hvis debutalbum vi anmeldte sidste år. Københavnerne spiller nemlig lørdag aften (d.29. juni) på Backstage i Aarhus – det gør de til den favorable pris af 0 kr, og bandet lover, at det formentlig bliver med deres længste sæt nogensinde. Dørene åbner kl. 21.

Vi afslutter denne omgang blandet nyt fra rockland med en ny musikvideo fra The Great Dictators, og deres faste video samarbejdspartner Rune Koldborg J. – her følger “Unfaithful”. Bandet kan i øvrigt opleves live på Vig Festival d. 10. juli.

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Dybtvandsdyk i Roskildes program – navnene med småt, del 3
Next articleBaby In Vain – Sweetheart Dreams – 26/6 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.