Home Anmeldelser Barbwire Messiah: Moonshine Moans EP *** (3/6)

Barbwire Messiah: Moonshine Moans EP *** (3/6)

2175
0

Barbwire Messiah er et aarhusiansk rockband, der, i følge dem selv, spiller indebrændt, beskidt og dragende rock, og kan bringe minder frem om bands som Danzig, Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd med flere, men med deres eget unikke touch af blueset gotik og melodisk hardcore.

Bandet har siden 2010 spillet Aarhus tyndt. Alt fra etablerede spillesteder over private fester til de mere skumle beværtninger, har haft besøg af bandet. Nu er de så klar med deres 3. EP, Moonshine Moans.

EP’en byder på 5 skæringer: “So long Dr. Jekyll”, “Cold War Offspring”, “The Bog Of Lydia Mae”, “Cougar Country” og “Scapegoat Trails”.

Helt overordnet er intentionerne gode, sangskrivning er over middel, og sange som “Cold War Offspring” og især  “The Bog Of Lydia Mae” står frem. Sidstnævnte kunne lige så vel have været skrevet af en hvis Mr. Nick Cave, og det klæder bandet at skrue helt ned, og lade vokalen og en enkelt guitar lave det overordnede arbejde. Desværre er det som om at selve produktionen slår en del af energien ihjel på de resterende sange. Den lyder flad, instrumenterne får ikke rigtig plads eller luft, og vokalen er til tider en anelse for besværet. Det er en skam, da det er en god håndfuld sange, med en fin rød tråd. Det lyder som om bandet ved hvor de vil hen og hvad de vil.

EP’en indeholder et bonus/skjult nummer og, overraskende nok, er det, sammen med “The Bog Of Lydia Mae”, bedste sang på skiven. Det lyder som om at sangen er optaget med en enkelt mikrofon i en hyggestund i studiet, og her kommer vokalen til sin ret. Et godt nummer, skåret helt ind til benet og fremført med overskud. Det er sgu rock n’roll!

Barbwire Messiah har med Moonshine Moans kreeret en samlet set gennemsnitlig EP. Bandet skriver nogle habile sange, dog trækker den lidt mystiske produktion og den lidt besværede vokal ned, men samtidig skal “The Bog Of Lydia Mae” og det “skjulte” nummer have kredit. Alt dette blandet sammen, gør at jeg ender på 3 stjerner til Barbwire Messiah.

Hør EPen på Soundcloud

Anmeldt af Bonde

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!  

Previous articleThe Raconteurs – Carolina Drama – 24/1 – 2013
Next articleGFR Fokus: Whores & Thieves på tour i Danmark og Tyskland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.