Home Seneste December 2015 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 50

Anbefalede koncerter i København, uge 50

2774
1

Vi nærmer os stille og roligt julen og afrundingen på 2015, og koncertaktiviteten er også lidt faldende rundt omkring på spillestederne. Meeeeeen vi kan stadig presse nogle dråber ud af den citron.

Vi lægger fra land med 2 arrangementer torsdag, først i Huset KBH’s Musikcafé, hvor den står på dobbelt op på nyere danske musik.

Først har vi noget solbeskinnet guitar-pop/rock til den mørke tid fra Tårn, som vi også oplevede på årets Roskilde Festival. Da kunne vi, indrømmet, godt have været en hel del mere imponeret, men måske havde vi sovet dårligt, havde lidt medie-tømmermænd eller var stadig fortørnede over den manglende kaffe i Backstage Village? Hvem ved? Andre anmeldte i hvert fald den odenseanske kvartet og deres varme psych-gazer toner mere positivt.

Med sig har de Aksglæde, der med afsæt i navne som C.V. Jørgensen og Nikolai Nørlund allerede har fået airplay på P4 og rørt på sig i DR Karrierekanon (2014) med nummeret “Lille Taarbæktøs”. Den kender jeg ikke, så lad os Google-tube lidt!

Så er jeg tilbage, jo, det er da et fint lille nummer der, og en ret flot video, de har fået skruet sammen der.

Huset KBH // d. 10/12 // Kl. 20.00 // 50 kr. (forsalg) 85 kr. (døren)

I anledning af FN’s Menneskerettighedsdag afholdes der torsdag aften Music For Dignity, det betyder noget a la musik for værdighed, hvis you talk danish. I Store Vega vil konferencier Flemming Jensen (LUNTE!) præsentere musikalske gæster som Annisette, Outlandish, Fallulah og Hymns from Nineveh (solo), der alle optræder gratis, samt nogle “prominente talere” fra FN, ind- og udland. Ja, mere præcist bliver det altså ikke præsenteret.

Store Vega // d. 10/12 // kl. 19.00 // 220 kr. (forsalg) 245 kr. (døren)

Vi gør et enkelt stop fredag, det bliver på Amager, hvor Beta holder koncertfanen højt og kæmper om publikums gunst i julefrokost land. På plakaten er Love Amongst Ruin, hvilket måske ikke ringer så mange juleklokker? MEN, bag synonymet gemmer sig rent faktisk den tidligere Placebo trommeslager Steve Hewitt og hans nye legeplads. Bandet og deres musik kendte jeg ikke lige umiddelbart, men et hurtigt lyt afslører en omgang bundsolid britisk inspireret synth-rock, der sender tankerne i retning af Depeche Mode, Joy Division, The Cure og nyere navne som White Lies og Editors.

Beta // d. 11/12 // Kl. 22.00 // 140 kr. (forsalg) 160 kr. (døren)

Så skal vi, mildt sagt, til noget helt andet, nemlig østrigsk sort død fra Belphegor i Pumpehuset. Bandet har allerede 20 år på bagen, og med årene tilkæmpet sig en bredere og bredere anerkendelse i metalkredse – og så har de en frontmand der hedder Helmuth!

Inden Helmuth og Co. slagter løs, så er der kompetent og navnkundig opvarmning fra amerikanske Vital Remains og polske Hate.

Pumpehuset // d. 12/12 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Efter sådan en omgang tager vi en tur på Loppen, der lørdag aften har legendarisk dansk på plakaten. Du kan nemlig opleve The Sandmen, der sidste efterår udsendte det dansksprogede album Den Bedste Dag, der delte kritiker-vandene lidt. Bandet har dog en lang række klassikere som “House In The Country”, “Innervisions”, “Get Up Get Out”, “Long Leg Sally”, “Snowman” med flere på samvittigheden, så mon ikke der er lidt for enhver smag og vi kommer godt rundt i bagkataloget? Live er bandets ry uplettet, og de skulle efter sigende stadig være et af landets ypperste livebands.

Med sig har de endnu et kompetent liveband, nemlig retro-rockerne Bite The Bullet, som jeg selv har oplevet give den gas i regnvejr på Blågårdsgade og som Troels-Henrik anmeldte live tidligere på ugen, da de varmede op for Go Go Berlin på Voxhall i Aarhus. Dømt ud fra hans rosende 4-stjernede anmeldelse, så er det et brandvarmt supportband der rammer Loppen.

Loppen // d. 12/12 // Kl. 21.00 // 170 kr.

High Voltage er der dømt fest og farver med Grumpynators. Gruppen er en lidt sjov størrelse, de blander nemlig hardrock, heavy, rockabilly og pop-punktil noget de kalder motorbilly.

Selv om de befandt sig lidt på gyngende grund på albummet Wonderland, så formåede de alligevel at holde skuden flydende:

“Alt fra sangskrivning, over lyrikken til sammenspillet er lidt flosset i kanterne eller fyldt med løse ender, så bandet ind i mellem lyder som en flok uregerlige teenage-knægte, der har stjålet nøglen til musiklokalet og benytter chancen til at baldre igennem, uden rynkede øjenbryn fra læreren. Til gengæld gør de det med en uforfalsket energi, begejstring og spilleglæde, så man gang på gang tilgiver, at det af og til lyder lidt sjasket og uterligt. Wonderland gennemstrømmes simpelthen af en oprigtig glæde og vilje, som er svært smittende og vanedannende”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Support leveres af The Forever Dumbs.

High Voltage // d. 12/12 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Vi runder af for denne uge med et sidste tilbud lørdag aften, denne gang i den lidt specielle afdeling, der er nemlig tale om et hyldest arrangement for det legendariske amerikanske kultorkester The Grateful Dead.

Under titlen A Scandinavia Tribute: “Celebrating 50 Years of Grateful Dead 1965-2015” lægger KB18 scene til et bugnende line up af skandinaviske kunstnere. Værter og “husband” er danske The Orange Grove, der er hovedarrangørsammen med Copenhagen Psych Fest’s arrangør Kasper Fjord.

Inviteret til at deltage i og bidrage til de musikalske festligheder er: Young Flowers Reunion (Peter Ingeman, Peer Frost og Søren Berlev) som var i fornem form da Jonas anmeldte dem live tilbage i februar, Halasan Bazar/Grævling, Thomas Frank og Edvard Hernevik fra svenske Den Stora Vilan, MC Hansen, Rasmus Hegnet fra The Haunted Brothers og Benjamin Aggerbæk og Christian Woll.

KB18 // d. 12/12 // Kl. 19.00 // 60 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Steffen Rasmussen

Previous articleFörtress – Rhythm Of The Redman – 9/12 – 2015
Next articleBattle: Symptom ★★★★☆☆

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.