Home Seneste Januar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 4

Anbefalede koncerter i København, uge 4

2240
0

Farvel sne, velkommen regn og blæst – og endnu en fin undskyldning for at søge ind på et af byens spillesteder… altså hvis man har brug for en undskyldning, ud over de fine musikalske tilbud ugen byder på.

Vi lægger ud med et hurtigt smut til Amager, hurtigt fordi Soen’s koncert på Beta torsdag aften i skrivende stund er ved at være udsolgt, så måske er den det allerede når det her ryger online? Hvis ikke, så skal du nok være hurtig, hvis du vil have dig en dosis atmosfærisk, amerikansk prog-metal a la Tool, A Perfect Circle og Katatonia.

Support: Celestial Son

Beta // d. 28/1 // Kl. 21.00 // 150 kr. (forsalg) 170 kr. (døren)

Hurtigt videre til Jazzhouse, hvor Emma Acs & The Inbred Family skal forsøge at genskabe det spraglede lydbillede fra sidste efterårs fine album Give In To Whatever, når de gæster Jazzhouse. På albummet, som jeg sendte 4 stjerner efter, leges der ikke kun med musikken, hvor der blandt andet eksperimenteres med psych-pop, lydcollage, 60’er tyggegummipop og meget andet, leger Emma Acs især med hendes stemme – eller “stemmer”, hvor numrene kommer til at lyde som brudstykker af samtaler:

“Tonen er helt overordnet dyppet i stemninger der smager af denne bittersødme, svigt, længsel, selvransagelse, erkendelse og en form terapi – der skal kort sagt renses ud i gemakkerne. Men det bliver, som nævnt indledningsvis, aldrig navlepilleri eller selvudleverende. Emma Acs lader de forskellige “stemmer” læsse af og fortælle, uden at det bliver for konkret, og så kan man så lytte eller lade være”.

Support: Nils Gröndahl

Jazzhouse // d. 28/1 // Kl. 20.00 // 135 kr.

https://youtu.be/IW8ECBCNzOg

Og så runder vi torsdagen af med en ordentlig en over metalcore-nakken, hvis du har eller ønsker sådan en? Store Vega har linet en hel 3-retters menu op, hvor hovedretten består af australske Parkway Drive, der har reddet på lidt af en bølge af positive anmeldelser de seneste år – både live og på album. På nyeste plade, er de efter sigende på vej lidt væk fra metalcoren og afsøger nye græsgange.

Som opvarmning serveres der mere rost metalcore i form af engelske Architects og deathcore fra Parkway Drive’s landsmænd Thy Art Is Murder. Hvis du er til genren, så er det vist en pakke der nærmer sig lidt af en gavebod!

Store Vega // d. 28/1 // Kl. 19.00 // 250 kr. (forsalg) 270 Kr. (døren)

Fredag skal vi lidt omkring inden en mere rolig lørdag, lad os lægge ud med årets første tur på Loppen. Her diskes der op med svensk/engelske Alberta Cross, der dagligt holder til i New York. Bag navnet gemmer sig den svenske sanger/guitarist Petter Ericson Stakee og den engelske bassist Terry Wolfers, der siden 2009 har leveret toner der trækker veksler på så forskellige navne som Oasis, Black Rebel Motorcycle Club, klassisk folk-rock som Neil Young og den moderne pop-folk som Mumford and Sons.

Support: Sky White Tiger

Loppen // d. 29/1 // Kl. 21.00 // 145 kr.

Lygten Station har vi heller ikke været forbi i 2016, før nu, så vi tager lige et hurtigt kig på fredagens tilbud, der falder i undergrundsmetal kategorien. 4 navne er der fundet plads til på plakaten, hvoraf jeg kun er bekendt med Undergang. De spiller og lyder cirka som bandmedlemmernes navne antyder, A. Dødshjælp på trommer, K. Ondsind på bas og vokal af D. Torturdød…. yes!

Derudover får du doom-sludge fra Kolos, mere død fra Deiquisitor og sørme noget “slamming death” fra Septic Congestion. Lyder som en metalpakke der enten kan standse dårlig mave eller løsne op for forstoppelsen – alt efter hvordan din mavse lige har det.

Lygten Station // d. 29/1 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Så daffer vi længere ind mod centrum af hovedstaden, hvor rockklubben High Voltage endnu engang har tilbud på rock-dobbelt op. Fredag aften kan du fornøje dig med Junkyard Drive, der spiller en omgang “god gang gammeldags rock og rul, der får folk op af stolene, råbe og drikke øl”, i hvert fald i følge et citat fra Thomas’ 3-stjernede EP-anmeldelse. Samt  Tainted Lady, som jeg selv haft fornøjelsen af på EP, hvor det blev til 4 stjerner for Rock Is Dead for knap 2 måneder siden. I anmeldelsen lød det blandt andet sådan her om nummeret “Barely Legal”:

“…Og nu bliver det for alvor lummert hos Tainted Lady, melodien har vel det man på godt gammeldags dansk kunne kalde en “bolle-rytme”. Så er det sagt, det bliver måske ikke ligefrem dampende hedt og ophidsende for sådan en gammel sømand som undertegnede, men kan sgu ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet og være med på legen. “You let your ass do the talkin’ / I guess you want to (…)”, det åbenlyse “fuck” er undladt, i stedet kommer der et pikant lille stød fra guitaren, som ikke overlader meget til fantasien, men alligevel fungerer det – på sådan en lidt “tø-hø”, wink and a nudge, drønnert måde. Det elegante trick gentages i øvrigt flere gange i løbet af de æggende 3 ½ minuts spilletid. I don’t think this song loves me, I think it wants to make love TO me?!”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 29/1 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Kayak Bar holder DME label night og præsenterer en række af deres spændende navne. Aftenen er ekstra speciel for Mørtel, der samtidig holder release for deres album Blitz, som vi har en anmeldelse i pipelinen af. Tidligere har jeg blandt andet beskrevet den noget skæve og anderledes duo, der består af sangskriverne Anders Hjertholm og Hans Holten Hansen, således:

“Kvindelige korsangere, surrealistisk og uskøn croon, pop, klaverballader, syret og folk’et psych, syrlige drops og søde kys, det her er på den bedst tænkelige måde….. anderledes. Og egentlig ret smukt og dragende, på sin egen lidt små grimme og uhåndgribelige facon”.

Derudover får du L E W, der dækker over sangerinde og guitarist Sara Lewes, Feel good roots med The Consolation og sidst men ikke mindst Jacob Faurholt, en produktiv herre vi har anmeldt adskillige udgivelser fra, både solo og som Crystal Shipsss. En muligvis ufuldstændig oversigt finder du HER

Kayak Bar // d. 29/1 // Kl. 20.00 // Gratis

Så slår vi lige to koncert-fluer med ét velplaceret hug og napper et arrangement (eller dermed jo egentlig to) der både løber af stablen fredag og lørdag, på Rust. Det er nemlig endnu engang blevet tid til de indledende runder af Emerganza Festival, hvor en lang række upcoming bands dyster om at nå finalen i Pumpehuset til maj, og senere den internationale udgave af musikkonkurrencen.

Fredagens program finder du HER og lørdagens HER

Rust // d. 29+30/1 // Kl. 19.30. // 100 kr. pr. dag

Dome Of Visions danner ramme for en releasekoncert lørdag aften, når Jørck fejre udgivelsen af deres nye, tredje, album Black Sun. Et album der i følge dem selv handler om “menneskelige solformørkelse, identitetsforvirring og eksistentiel angst”, og “skaber drømmende lydlandskaber som indkapsler følelsen af at befinde sig et sted mellem drøm og virkelighed”. Så må man formode, at omgivelserne matcher musikken ret godt? Derudover dukker en række musikalske gæster op, blandt andre Nico Turner (Cat Power), Thomas Fagerlund (Kissaway Trail) og Steffen Westmark (The Blue Van).

Lyder som ugens behagelige drømme-trip.

Dome Of Visions // d. 30/1 // Kl. 19.00 // Gratis

Vi kan også lige nå en tur forbi Staden igen, hvor Loppen lokker med Surf ‘n western garage-rock fra Tremolo Beer Gut. Bandet er meget passende aktuelle med live-albummet Live, Beyond Our Means, som Thomas smed en topkarakter efter i hans anmeldelse tilbage i december måned. Han skrev blandt andet:

“Skal det være live, så lad det være live. Jeg napper en runde mere med beergutten og skriver pladen på min ønskeseddel, ja ja, bandet har tænkt på julesalget, og sender 6 funklende julestjerne retur, for en oplevelse hvor man kan fornemme spillestedets tætte luft, bandets energi og deres smittende humør. En udgivelse der favner ALT, jeg forventer et live album, fra dette band bør gøre”.

Læs også Kristina’s underholdende interview med Yebo og Jengo fra bandet, hvor de over en lille håndfuld øl fik snakket om alt fra live-albummet, bandets dogmer og et møde med selveste Helmut Lotti på en rasteplads i Tyskland.

Support: The Warmongers

Loppen // d. 30/1 // Kl. 21.00 // 85 kr.

Lørdagen byder også på When Copenhell Freezes Over, men det arrangement i Vega har fået en særskilt anbefaling, fordi programmet er så über-awzum. Læs mere om de 6 bands HER.

I stedet for bliver sidste stop lørdag, og for denne uge, en tur i Råhuset, hvor RedWolves holder gratis releasekoncert for deres sprit nye EP Walking Roads, der allerede har fået fornemme anmeldelser rundt omkring. Også hos os, hvor undertegnede havde mere end vanskeligt ved at beholde tøjet på til gruppens turbo-indsprøjtede rock og rul:

“RedWolves har med denne lille perle af en rock-EP vækket rockpulsen i mig igen, det spiller selvfølgelig ind i den endelige dom – det er svært ikke at være subjektiv, når man for en gangs skyld føler sig rørt og rusket igennem. Men selv uden den personlige oplevelse, så må det her, rent objektivt, være helt fremme i feltet, når årets danske rockudgivelse skal findes om 11 måneders tid.

Rocken var ikke død, længe leve rocken! Spil “FREEBIRD”! Og hvor smed jeg mine boxershorts?!”. Hvorfor jeg smed bukserne kan du læse mere om HER

Support: Alucarda

Råhuset // d. 30/1 // Kl. 20.00 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Redwolves af Kasper Rebien

Previous articleJacob Bellens: Polyester Skin ★★★☆☆☆
Next articleThe New Investors – No One Cares – 29/1 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.