Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 48

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 48

1909
0

Det er vådt og snusket udenfor, men på spillestederne kan du få varmet ørerne med lidt musik. Vi tager en rundtur i Aarhus. 

Fredag d.27. november

Vi starter fredag aften, hvor Radar får besøg af to af dansk metals mest markante navne. Det ene navn er genopstandne Rising, som tidligere i år har indspillet deres album nummer 3 hos Jakob Bredahl i Dead Rat Studio. Albummet forventes udgivet i foråret, men der er givetvis mulighed for at høre nogle af de nye numre. Morten Grønnegaard er ny forsanger i bandet og hans vokal giver en ny dimension til kombinationen af knusende riffs og melodier, som er bandets varemærke – Ken anmeldte bandets andet album, Abominor, som udkom i 2013, netop som bandet opløste sig selv.

“Det er ikke tit, man nyder at blive skambidt af en savlende rabies befængt rock-køter, men når Rising åbner gabet, så blotter man nærmest frivilligt nakken og overgiver sig uden kamp,” skrev Ken dengang og kvitterede med 5 stjerner – tjek resten af anmeldelsen HER.

Et andet band Ken har lyttet begejstret til, er By The Patient, aftenens andet navn – det er i øvrigt sidste chance for at opleve bandet i Aarhus, da de har annonceret at de lægger sig selv i graven. Bandets tredje album, Gehenna, fik topkarakter af Ken tilbage i februar, fordi: “(…)jeg strækker våben, kapitulerer og sælger min sjæl til metal-djævlen endnu engang. By the Patient fortjener topkarakter for Gehenna, og det bliver kraftedeme et vildt metal-år i Dannevang, hvis dette album ikke ender som et af årets bedste udgivelser. Barren er sat højt. Rigtig højt” – resten af anmeldelsen kan læses HER. Bandets grumme dødsmetal trækker blandt andet sammenligninger til Behemoth, men skulle besidde en umiskendelig skandinavisk tone også.

Denne grumme metal-kombo får du endda til under en hund, så har du ikke noget mod at få flænset ørerne, så er det altså her det foregår i denne uge.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Lørdag d.28. november

Lørdag byder på tre tilbud – vi starter på Atlas, hvor Kira Skov spiller. Hun har taget Bisse med som opvarmning. Kira Skov har med sin stærke vokal gjort sig bemærket blandt andet som frontkvinde i Kira & The Kindred Spirits og siden blandt andet sammen med Marie Fisker i roste The Cabin Project. Som solokunstner har hun også gjort sig positivt bemærket, med inspiration fra både jazz, blues og rock. Bisse har jeg anmeldt i to omgange, for de to første albums i hans albumtrilogi, PMS og senest Umage. Begge udkommet i år.

Efter sidstnævnte er det også blevet til et hiphop-album, så Bisse er både produktiv og alsidig – og et meget spændende navn. Jeg skrev blandt andet: “Først og fremmest er Umage en lyrisk oplevelse, men den særprægede musikalske genreblanding af synth-pop, art rock, new wave og meget mere er også periodevis en oplevelse i sig selv. Med Umage manifesterer Bisse sig yderligere – måske nok på en marginal position i forhold til mainstream, men så meget desto mere interessant” – resten af den anmeldelse kan læses HER.

Er du umage, så er det stedet at være.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 180 kr. 

Hos naboerne Voxhall er der få billetter tilbage til John Grant – som de senere år har markeret sig som en spændende stemme indenfor alternativ pop/rock. Grant er en relativt flittig gæst her i landet, og en populær en af slagsen. Teksterne er personlige og et af Grants stærkeste kort. Fufana varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 220 kr. 

500 meter væk, på Vestergade 58, er Nalle & His Crazy Ivans på besøg. Nalle er ingen ringere end Rock Nalle, som mange nok kender, om ikke andet så af navn. Han har rundet de 70, men der er altså stadig energi til at turnere. Michelle Birkballe gæster aftenens koncert, så der også kommer vellydende kvindevokaler med i den bluesede musikalske blanding.

NyV58, døre kl. 19, start kl. 20, 100 kr. 

Mandag d.30. november

Vi hopper også lige en lille tur ind i næste uge. Ugen starter nemlig med besøg fra selveste Mötorhead, og selv om Lemmy har vist sig ikke at være usårlig, eller måske netop derfor, er der god grund til at møde op. Det er blevet til flere aflyste koncerter på grund af skrantende helbred på det seneste, men det er der måske heller ikke meget at sige til, når nu Lemmy har levet et hårdt rock’n roll-liv i mere end 40 år. Først som medlem af Hawkwind og siden med Mötorhead, der har udgivet en strøm af albums.

‘Ace of Spades’ og så videre, bandet behøver ikke nogen større introduktion, for de ER Mötorhead. Med sig denne mandag har de Girlschool og selveste Saxon. Så sving retro-garnet ud og hiv pengepungen frem – det er ikke nogen billig fornøjelse, men måske det er sidste gang, du får chancen?

Scandinavian Congress Center, døre kl. 18, start kl. 19, 555 kr. 

https://youtu.be/XUJ0IYZKLvE

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleBy The Patient – Ruled By The Dead – 26/11 – 2015
Next articleMala Costumbre: No Loose Ends ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.