Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 45

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 45

2023
0

Tiden skrider ubønhørligt frem. Således er vi nået til uge 45 i kalenderen, og hvor sidste uge bød på en overflod af danske navne, byder denne uge også på udenlandske godbidder. 

Onsdag d.4. november

Vi lægger ud med et ganske vægtigt navn, som måske nok besøger Danmark relativt ofte, men ikke desto mindre stort set hver gang har en ny udgivelse i ryggen. Den amerikanske guitarekvilibrist med den søvnige vokal, Kurt Vile og hans band The Violators er aktuelle med B’lieve I’m Going Down, som Troels-Henrik havde til anmeldelse i september:

“Pladen lægger stærkt ud med “Pretty Pimpin” som vugger fint derudaf i et groove, der minder om “Sweet Home Alabama”, uden  at blive gumpetungt. Det er pladens melodisk stærkeste nummer og teksten handler om ikke at have styr på en skid – måske på grund af stoffer, måske bare generelt? Der er i hvert fald fin sammenhæng mellem den lette tilgang og laid back vokal og tekstens tema. Der fortsættes med den næsten lige så stærke og banjodrevne “I’m an outlaw” – jo! Det er i den grad amerikansk æstetik, vi er ude i” – Troels-Henrik endte dog med at synes, at intensiteten måske ikke helt var på højde med håndværket, selv om det groovede godt undervejs, men kvitterede alligevel med 4 stjerner. Hele anmeldelsen finder du HER.

Lushes varmer op.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 210 kr. 
Torsdag d.5. november

Det er lige ved at danske Mew er sjældnere på besøg på de aarhusianske scener end Vile, men torsdag aften er der chancen for at høre dem i Aarhus, når Train og Voxhall i samarbejde arrangerer Mew-koncert i Scandinavian Congress Center. Mew spillede på Orange scene i sommers, men ellers har størstedelen af bandets koncertaktivitet i år været udenlands, blandt andet i Asien og på en række europæiske festivaler. I april sendte de albummet +/- på gaden, efter en udgivelsespause på seks år. Sidst jeg hørte bandet var i 2012, da Mew også indtog Orange scene, og leverede en glimrende koncert med masser af hits – jeg anmeldte løjerne HER.

Norske Fay Wildhagen, som også spillede på Rising-scenen på årets Roskilde, sørger for opvarmningen. Hende havde vi også fornøjelsen af at høre, og selv om det kun blev til 3 stjerner i reportagen, så var indtrykket nu egentlig overvejende positivt, så det kan også anbefales at få hende med.

SCC, døre kl. 19, start kl. 20, 315 kr. 
Fredag d.6. november

I en uge, hvor koncertanbefalingerne mestendels går til etablerede navne, skal vi ikke glemme vækstlaget. Det kan man opleve på HeadQuarters fredag aften, hvor der er dobbelt op på fremadstormende instrumental-rock. Endda to bands, som hver især er blevet belønnet med 5 stjerner i anmeldelser her på siden.

Puja‘s debut-EP, Merkabah, fik således Thomas op af stolen tilbage i juni, hvor bandets blanding af progressiv rock og mellemøstlige og psykedeliske toner blandt andet fik disse ord med på vejen: “Jeg har i mine seneste anmeldelser eftersøgt mere originalitet, og jeg skal da love for at indholdet på Merkabah og Puja’s tilgang til at skabe rock-musik er originalt, og særdeles forfriskende” – hele anmeldelsen finder du HER.

Også Eigengrau høstede 5 stjerner, da Ken anmeldte Intrinsic i august – ét langt nummer på 19 minutter, som Ken blandt andet beskrev sådan her: “Nummeret er virkelig velkomponeret og de tålmodigt doserede og opbyggede klangflader virkningsfuldt eksekveret, så samtlige passager, elementer og valg fremstår gennemtænkte og veltimede – uden at musikken mister sit liv eller spændstigheden” – hele anmeldelsen af det post-metal-rockede epos kan læses HER.

HeadQuarters, døre kl. 19, 40 kr. (HQ har det ikke i skrivende stund i deres kalender, men vi har det fra bandsene, så den skulle være god nok!)
Et mere etableret dansk navn byder fredagen også på, nemlig Christian Hjelm, som alene med sin guitar indtager Stakladen i Studenterhuset. Hans andet soloalbum, Vaskeægte, anmeldte Kristina her på siden for snart halvandet år siden. Hun kvitterede med 5 stjerner og skrev blandt andet: “Christian Hjelm kan skrive kærlighedssange uden at de bliver kliché, men i stedet stemningsfyldte hits på hans egen originale facon. Netop derfor giver albummets navn Vaskeægte god mening, og ville nok være det ord jeg ville vælge hvis jeg skulle beskrive Hjelm med ét ord” – hele anmeldelsen kan læses HER. Engelske Sivu varmer op.

Stakladen, kl. 20, 70/90 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer) + 20 kr. ved køb i døren
Lørdag d.7. november

Lørdag byder på to stærke udenlandske navne. Vi lægger ud på Train, hvor Sonic Youth-guitaristen Thurston Moore lægger vejen forbi med sit eget band. Støjikonet har senest udsendt soloalbummet The Best Day med gode anmeldelser til følge, og han er såmænd også at finde på Rolling Stone’s liste over de 100 bedste guitarister gennem tiderne. Pænt CV han holder sig.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 200 kr. 
På Voxhall er der også prominent besøg fra den anden side af dammen, når Built to Spill kigger forbi. Bandet har siden albumdebuten i 1993 været leveringsdygtige i melodisk melankoli, med Doug Martsch som kreativ drivkraft. Seneste album fra amerikanerne hedder Untethered Moon og efter anmeldelserne at dømme er både Martsch’s evner som sangskriver og guitarist intakte.

Disco Doom varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 210 kr. 
Et dansk bud på en spændende koncertoplevelse er der også på Radar, hvor det storladne lokale rockband, LISERSTILLE indtager scenen til midnat. Radar har givet bandet frie tøjler til at omdanne spillestedet til noget helt andet, end hvordan det normalt ser ud. “Aftenen bliver en atmosfære af Blade Runner fanget i Dario Argentos Suspiria!”, fortæller trommeslager og Art Director, Jon Gotlev.

Musikalsk kan man også tillade sig at have høje forventninger – jeg havde selv LISERSTILLE’s nyeste album, Empirical Ghost, til anmeldelse i april, og dengang måtte jeg af med 5 stjerner. Blandt andet fordi: “Det er ikke fordi Empirical Ghost er vildere eller mere futuristisk eller mere prog’et end LISERSTILLE plejer at være – eller bryder med bandets stil som sådan. Grundlæggende holder albummet ganske enkelt god kvalitet, som altid hos LISERSTILLE i forhold til det tekniske niveau, men her er kompositionerne også stort set uden undtagelse vellykkede og vedkommende”. Hele anmeldelsen kan læses HER, og det lyder som om det måske er ugens mest overrumplende musikalske tilbud, der bliver serveret lørdag nat.

Tysklands efter sigende “mest bad-ass DJ”, Psycho-Jones, varmer op og sørger også for festen efter koncerten.

Radar, Døre kl. 22, start kl.22.30 (DJ), 110 kr. 

https://youtu.be/IrY7w-MjFvc

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleLars & UHøRT – Ingen vil ha mig – 4/11 – 2015
Next articlemøl: II (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.