Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 44

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 44

2302
0

Vi kigger igen på koncertudbuddet i Aarhus og plukker lidt ud – denne uge står det hele faktisk i dansk rocks tegn. 

Torsdag d.29. oktober

På Atlas er der besøg fra lokale Yung, Mikkel Silkjær Holm’s punkrock-projekt, som har fået en del ros og hype flere steder. Her på siden har vi været lidt mere forbeholdne i et par live-anmeldelser, men til gengæld tog Troels-Henrik bandets EP til sig, da han anmeldte These Thoughts Are Like Mandatory Chores i september: “Lad os bare sige, at Yungs EP, These Thoughts Are Like Mandatory Chores ligger inden for genren punk – af den slags, hvor guitarlyden er toppet og numrene godt må vare lidt mere end to et halvt minut. Lad mig starte med at sige: Det er godt, originalt og energisk” – det ender med 5 stjerner, og resten af anmeldelsen kan du læse HER.

Opvarmningen står Less Win for, og dem har vi også anmeldt et par gange – senest da de delte en 12″ split-udgivelse med Battle – skæv og opfindsom indie-rock med mørke kanter, er nok den mest præcise beskrivelse, jeg lige kan stave mig frem til.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 
Torsdag kan man også holde Spil Dansk-dagen i hævd, når Fatter Eskil inviterer indenfor. På scenen står henholdsvis Bunker og Laurits Emanuel. Bunker formulerer tekster om hverdagens trummerum, parforholdets glæder og skår, og den politiske udsigt, mens musikken beskrives som iørefaldende og melodisk, men i skæve rammer. Laurits Emanuel var også i kløerne på Troels-Henrik, da vi anmeldte Midlertidig Mening i august, og dengang var han noget ambivalent i sin anmeldelse af albummet, der er opstået på baggrund af en nær vens dødsfald. Anmeldelsen kan læses HER. Andre medier var glade for albummet, som kommer godt omkring i genrer.

Fatter Eskil, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr (+ gebyr) 
Lørdag d.31. oktober

Vi hopper let og elegant til lørdag, hvor vi også skal kigge nærmere på to tilbud. Vi starter på Radar, hvor der besøg fra endnu to dansksprogede navne, nemlig Mellemblond og Maskinvåd. Begge bands har vi anmeldt – Mellemblond fik for et par år siden positive ord med på vejen fra vores daværende skribent, Cristo: “Lysvågen er en plade, der rammer plet, når den rammer. Kontrasterne mellem det storladne og underspillede blandet med dagdrømmerier og fortællinger fra storbyen gør den interessant, og jeg opdager nye detaljer, hver gang, jeg lytter til den” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Maskinvåd opdagede jeg selv, da jeg hørte dem spille opvarmning til Jacob Bellens tilbage i 2013, og siden har jeg anmeldt gruppens seneste album, SOS, i marts i år. Her havde de blandt andet besøg af Steffen Brandt på vokal, og netop TV2 kunne man godt sammenligne med. Jeg skrev blandt andet: “Maskinvåd er stadig et charmerende bekendtskab på SOS. De evner fortsat at snedkerere nogle friske og vedkommende sange, som tager musikalsk udgangspunkt i dansk 80’er rock, og det er også som om melodiøret er blevet skærpet en smule siden debuten” – du kan læse mere HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr.
Vi slutter på Vestergade 58, der har tre bands på besøg. Horsens-bandet Faun Legacy og København-baserede Bob Sacamano er gået sammen om at hjælpe hinanden i et “across the bridge” projekt. På Vestergade 58 får de følgeskab af de unge rock’n rollere fra Reptile Avenue. Faun Legacy har vi anmeldt en enkelt gang, for EP’en Tales From a Happy Home, som Ken knyttede nogle ord til, tilbage i februar: ” potentiale er der, først og fremmest fordi spilleglæden og troen på projektet skinner igennem i leveringen. Endvidere er der tænkt lidt over den samlede pakke. Tales From A Happy Home er bygget op omkring en rammefortæling om en fiktiv familie, med skænderier mellem forældrene, en ulykkelig teenagedatter med lavt selvværd og en bedstemor på sidelinjen” – hele anmeldelsen får du HER.

De til tider følsomme voksenrockere i Bob Sacamano kender vi også ret godt her på siden – faktisk er bandets trommeslager, Thomas Bjerregaard Bonde, også en del af redaktionen her på siden. Bandet er godt i gang med at varme op til en (mini)albumudgivelse ved at smide singler i omløb, og dem går det vist ret godt med. Bandet skriver iørefaldende, overvejende melankolske rocksange, som er både melodiske og energiske, og bandet består af rutinerede og dygtige musikere.

NyV58, start kl. 20.30, 40 kr. (kun i døren)

Det var ugens udvalgte – vi vender tilbage igen i næste uge med en ny omgang.
Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleIn Lonely Majesty – Travel Far – 29/10 -2015
Next articleBersærk: Mulm ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.