Home Seneste Januar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 4

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 4

1949
0
Oxx viste muskler i deres sæt

Efter en forlænget juleferie, er Aarhus-anbefalingerne tilbage – lige tids nok til Inspired By Music-festivalen på Voxhall og Atlas, der byder på en masse gratis koncerter – og der er såmænd også andre gode tilbud at komme efter, blandt andet en festival til metalhovederne ude i de mørke forstæder. 

Det klumper sig noget sammen i weekenden, i hvert fald hvad der er kommet med i anbefalingerne, men det kan til en start nævnes at Inspired By Music-festivalen på Atlas og Voxhall både tirsdag, onsdag og torsdag byder på gratis koncerter, indenfor elektronisk, jazz og world-musik. Vi hopper dog frem til fredag, med rockhatten på og metalmanken slået ud.

Fredag d.29. januar

Lad os starte med det metalliske element. Fredag aften headliner Hatesphere nemlig aftenens koncert på Inspired By Aarhus-festivalen på Voxhall. Vi har godt nok kun anmeldt de rutinerede herrer en enkelt gang på plade, dengang Ken uddelte 4 stjerner til 2013’s Murderlust, men bandet har faktisk 8 andre overvejende roste albums på bagen. Stilen kan kaldes en slags death-thrash, med masser af skarpe riffs og godt med brølende brutalitet på vokalen.

Opvarmningen står All Trays for Venom og The Arcane Order for. Og det er ganske gratis.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 20.30, gratis

Der er også melodisk indie-pop/rock at finde fredag aften, når relativt hypede Palace Winter kigger forbi Radar. Jeg havde selv duoens debut-EP til anmeldelse, og kunne bestemt godt forstå at folk har fået ørerne op for bandet, hvis to medlemmer er fra henholdsvis Danmark og Australien. Caspar Hesselager hedder det danske islæt og han spiller blandt andet i The Rumour Said Fire og My Heart the Brave. Carl Coleman, fra Australien, varmede op for førstnævnte band på en turné, og deraf udsprang så et musikalsk samarbejde, som blandt andet har mundet ud i en del radio-airplay til ‘Menton’ og ‘Time Machine’.

Jeg var dog lidt gammelmandsvrissen og utålmodig da jeg anmeldte, og kvitterede, måske lidt nærigt, kun med 3 stjerner – hvorfor uddybes HER. Det skal dog ikke stå i vejen for en anbefaling om at tjekke dem ud. J. Bruno varmer op.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Fredag aften åbner et nyt spillested i Aarhus, nemlig Tape, som åbner i Backstage’s gamle lokaler i Mejlgade, med en lidt anden profil. Åbningsfesten er allerede udsolgt, men hold øje med stedets program – det skal nok blive spændende at følge med.

Lørdag d.30. januar

Inspired By Music-festivalen byder også på gratis koncert lørdag aften, denne gang med besøg fra det store udland. Fint besøg, endda. Lee Ranaldo er nok især kendt som guitarist i Sonic Youth, men derudover har været med i flere sideprojekter, og udsendt plader under eget navn, senest i 2014. Det blev også til et besøg på Roskilde Festival i 2012. Sonic Youth er godt nok stadig i dvale, men det ændrer ikke ved at Lee Ranaldo er en af de mest markante guitarister i rockhistorien (nr. 33, hvis man skal tro Rolling Stone’s liste fra 2004 over verdens bedste guitarister).

Opvarmningen står den aarhusianske islænding Snævar Njall Albertsson for, med sit Dad Rocks! projekt, som jeg senest anmeldte, både på album og live, tilbage i 2014. Det dengang nye album hed Year of the Flesh, anmeldelse HER, og sangene herfra, med flere, opførte Dad Rocks! til en glimrende release-koncert på Radar – om den skrev jeg blandt andet:

“Fortjent kunne bandet lade sig hylde for en fin koncert, og som ekstra nummer fik vi Snævar, akkompagneret af violin og to korstemmer, som midt på gulvet foran scenen, midt mellem publikum og uden mikrofon, leverede et cover af The Low Anthem’s ‘This Goddamned House’. Flot og intimt punktum på en medrivende og vellykket koncert, hvor den fyldige instrumentering som regel kom flot til sin ret” – 5 stjerner blev det til i anmeldelsen, som kan læses HER.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, gratis

Radar har også et spændende navn på programmet, nemlig danske Emma Acs, som på sit første album syrerockede, mens hun på album nummer 2, fra sidste år, bevægede sig en mere psych-poppet retning. Det kunne Ken egentlig meget godt lide da han anmeldte Give In to Whatever: “Det er ikke et album der lefler for lytterne, eller tager dem i hånden og fører dem igennem, men det er heller ikke introvert og forsøger at støde én væk. Faktisk er både Emma Acs stemme(r) og musikken ret imødekommende i sin klang, det er bare leveringen der er kringlet, snørklet og svær at fastlåse og sætte i bås” – 4 store stjerner blev der disket op med og resten af anmeldelsen kan læses HER.

Silvester og Grand Prix varmer op.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Endelig runder vi af med en festival mere – nemlig MONO GOES METAL, som faktisk strækker sig over både fredag og lørdag. Det er foregår i Monorama, ude i Åbyhøj, men vanen tro loves der god stemning og billige drikkevarer. Herudover får du naturligvis også et spændende line-up med navne fra metal-undergrunden. For lige at fremhæve et par stykker, kan nævnes Cold Night for Alligators, som netop har sendt en velanmeldt debut på banen, som også fik Ken til at klappe i hænderne ind i mellem – anmeldelse HER, og lokale Oxx, som jeg selv har oplevet et par gange live og anmeldte debut-album fra sidste efterår.

Dengang skrev jeg: “Desværre er det ikke altid helt så kropslig en oplevelse at høre Oxx på digitalt album (damn you, MP3!) som det er at høre bandet live. Produktionen fanger ikke helt den tyngde, jeg synes bandet rammer på scenen, men mindre kan altså også gøre det. Til gengæld så er bandet også på album ganske fortrinlige til at lege med tempo- og intensitetsskift, og den legelystne blanding af stoner-metal, mathcore, jazz og ind i mellem elementer af både dødsmetal og black, har også en særegenhed i studieversionen” – hele anmeldelsen finder du HER.

Du finder også navne som fremadstormende Orm, Cor Vacante, Death Rides a Horse og Expatriated på plakaten, samt en god håndfuld flere. Tjek plakat og info ud på facebook-begivenheden HER.

Monorama, døre kl. 19 fredag og kl. 17 lørdag, 110 kr for én dag, 180 kr. for begge dage

Ja, det bliver svært at vælge, hva’?

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleDisarray Son + Mutt’s Company, Musikcaféen, d. 23/1 – 2016
Next articleSkalkeskjul – Danser Videre (Live i Black Tornado) – 26/1 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.