Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 11

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 11

1883
0
Deadpan Interference, Radar

Påsken nærmer sig, og som opvarmning til den byder Aarhus på en række gode koncerttilbud. 

Torsdag d.17. marts

Vi lægger ud torsdag, hvor Love Shop, eller resterne af den oprindelige opstilling i form af Jens Unmack og et mere eller mindre nyt hold musikere, er på besøg. Efter først Hilmer Hassig’s død i en trafikulykke og siden Henrik Hall’s død af kræft, er Unmack eneste tilbageværende oprindelige medlem, og der er uden tvivl fans, som savner de to herrer og deres signaturlyd på henholdsvis guitar og mundharmonika så meget, at det næsten kan virke som helligbrøde, at bandet stadig hedder Love Shop. Men det gør de altså, og de har fortsat Unmack og hans stærke tekster i front. Jeg har ikke selv oplevet bandet siden før Henrik Hall gik bort, så jeg ved ikke hvad det betyder for live-oplevelsen, men anmeldelserne fra bandets koncerter har stort set kun været positive, så mon ikke der fortsat er en drøm at befri, og vi fortsat kan se frem til at det bliver sommer?

Der er i hvert fald hits med schwung og følelse i bagagen og Unmack har et usædvanligt godt øre for de dansksprogede tekster. Oveni har han altså samlet et kompetent band til at bakke sig op, så mon ikke der er en god oplevelse i vente? Den igangværende tour er i øvrigt i anledning af bandets 25 års jubilæum og udsendelsen af et Best Of-album, så det er formentlig også det, koncerten byder på. Ken anmeldte i øvrigt bogen Historien om Love Shop: Himmelflugt og Højdeskræk i december, den fyldige anmeldelse finder du HER.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 210 kr. 

Hos naboerne Atlas er der også et kapitel fra dansk rockhistorie på visit i form af Burnin’ Red Ivanhoe. De har eksisteret i mere end 45 år, turneret vidt og bredt, og udgivet 11 officielle albums, inklusive debuten M144. Bandet er en del af den oprindelige bølge af dansk syrerock, og har sange som ‘Ivanhoe i Brøndbyerne’, ‘Tingel-Tangel manden’ og ‘Gong-Gong, the Elephant Song’ på samvittigheden. I front for løjerne er Karsten Vogel og Kim Menzer, og de bakkes op af Assi Roar, Klaus Menzer, Jens Runge og Lone Selmer.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 225 kr. 

Dagens wildcard (det er i hvert fald et navn jeg ikke kender noget til på forhånd) finder vi på Tape, som har besøg af King Khan & The Shrines. De spiller eftersigende “sveddryppende, ultratight garage-rock og psykedelisk soul” (det lyder sgu da meget godt!), og skulle være kendt for nogle vilde live shows. Lucern Raze og Fright Eye varmer op, FLUX arrangerer.

Tape, døre kl. 20, 80 kr. (kun kontanter og mobilepay i døren)

Fredag d.18. marts

Fredag er det RAUM EINS, der er arrangør, og det er formentlig deres Show nr. 74, det er nemlig i hvert fald titlen på arrangementet. Det byder på to bands, dels lokale psykedeliske Morgan Square, som vi har anbefalet af flere omgange, men aldrig fået anmeldt, og københavnske Deadpan Interference, som vi til gengæld har fået omtalt og anmeldt i flere ombæringer. Således hørte jeg dem under sidste års Aarhus Psych Fest (det kan du læse om i denne reportage), mens Ken anmeldte bandets debutalbum for godt et års tid siden. Dengang skrev han: “Deadpan Interference er mange ting på samme tid, og efterlader mange forskellige indtryk, der ikke har noget problem med at virke modsatrettede eller selvmodsigende. Let optimisme kan godt gå hånd i hånd med mismod og trøstesløshed. Alt sammen bundet og holdt sammen af en gennemgående stemning af uro og mystik” – 5 stjerner diskede han op med, og resten kan læses HER. Hvis du vil læse bandets egne ord om deres musik, så lavede Ken også et interview, som kan findes HER.

Tape, døre kl. 2o, 40 kr. (kun kontanter og mobilepay i døren)

Inden da, om eftermiddagen, kan du hygge dig til fredagsbar i hyggelige rammer, når Spot Festival og Oppenheimer inviterer indenfor på Vesterlauget. Her spiller både aarhusianske Bunker og københavnske Anna Scharling nedskalerede koncerter. Sidstnævnte anmeldte jeg EP fra tilbage i december, og skrev: “Bundlinien er i hvert fald at det er en lovende EP, Anna Scharling leverer og dermed en god forløber til det kommende album. Der kan bestemt arbejdes med detaljer i udtrykket og måske også med at fremelske mere kant, men det er allerede tydeligt at Scharling har værktøjerne til at lave noget rigtig spændende” – hvad der kom før bundlinien kan du læse HER.

Vesterlauget, kl. 15, gratis

https://youtu.be/RPdDm8N9voE

Lørdag d.19. marts

Lørdag er metaldag og byder på to brutale arrangementer. Vi lægger ud på Radar, som får besøg af en dansk-svensk combo. Svenske This Gift is a Curse kender jeg ikke det store til, men de beskrives som en temmelig grum, kaotisk og brutal størrelse. Black/grind/hardcore-bandet Hexis har vi til gengæld haft fornøjelsen af i vores spalter. Ken anmeldte albummet Abalam til 5 stjerner tilbage i 2014 (anmeldelse HER) og  samme år oplevede vi bandet blæse Roskildes Rising-scene bagover – det kan du læse om HER. Og for at det ikke skal være løgn, så fik vi os også en snak med bandet under festivalen – det kan læses HER. De spiller hurtigt og grumt, de larmer. Så behøver du ikke vide mere.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Larmer, det kommer det givetvis også til på Vestergade 58 samme aften. To af bandsene har vi endda haft under behandling her på siden. Den samlende genre kan vel kaldes metalcore, og selv om det ikke helt er favoritgenren på redaktionen, så er det tre ret gode repræsentanter for genren man kan opleve lørdag aften. Et af dem har jeg endda selv anmeldt, og jeg var relativt imponeret over Ghost IrisAnecdotes of Science and Soul som jeg anmeldte for et års tid siden: ” Det er ikke fordi det skorter på genrens kendetegn med mangfoldige breaks og vekslen mellem ren sang og brølevokal, mellem melodiske stykker og fræsende riffs og buldrende trommer, og konstante temposkift. Men det fungerer simpelthen mestendels for Ghost Iris, fordi de får skruet nogle generelt velfungerende numre sammen af nogle gode byggeklodser” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Aftenens ubekendte er metal/deathcore-bandet Unseen Faith, mens Ken anmeldte Cold Night For Alligators‘ albummet Course of Events i januar, og skrev: “Ingen tvivl om, at de her gutter kan deres kram. Fra den instrumentale ekvilibrisme, vokalens vekslen mellem storladen skønsang og bistre skrig, til det mod og tro på egne evner der binder det hele sammen” – resten kan læses HER.

NyV58, kl. 20, 80 kr + gebyr

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleDefecto: Excluded ★★★★☆☆
Next articleRed Lama – Inca – 17/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.